2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Sporta vecmeistari vieglatlētikā tiekas Jēkabpilī

Sporta vecmeistari vieglatlētikā tiekas Jēkabpilī

25. janvāris – Jēkabpils sporta manēža kopā pulcēja apņēmīgākos Latvijas soļotājus. Īpašs paldies ikvienam, kuram atbalstīt šīs sacensības bija goda lieta. Uzvarētāju statusā šoreiz dominēja jēkabpilieši – Aija Rogāle un Normunds Ivzāns, gulbenieši –Ņina Jurciņa un Harijs Āboliņš. 2.vietas ieguvēju statusā– Vita Ormane, Brigita De Kopē un Aleksis De Kopē, 3.vieta – Guntim Balodim. Paldies Jānim Kaprālim par cīņas sparu savas grupas konkurencē.

Paldies sacensību galvenajam tiesnesim Gatim Ratniekam par dalīšanos savās zināšanās saistībā ar vieglatlētikas arēnas jaunumiem un izmaiņām, kuru nav mazums. 

Otrās dienas sacensību programma piesaistīja kuplāku sportisko pulku Latvijas vadošāko vecmeistaru vidū. Katram no viņiem šīs sacensības bija kā pārbaudes vai iesildīšanās mačs pirms LSVS 56. sporta spēļu finālsacensībām Rīgā, kas notiks 2.martā. Daļai sportistu - rezultātu pārbaude pirms Pasaules čempionāta vieglatlētikā telpās no 24.līdz 30. martam Polijas pilsētā Toruņā. Kādam arī šis bija svarīgs posms, lai gūtu vērtīgus punktus Latvijas vieglatlētikas veterānu asociācijas rīkotajam konkursam ,,LVVA labākais vieglatlēts’’.

Kā organizatori, pirmkārt, esam priecīgi par savējiem sportistiem, kuri šogad pirmo reizi pieņēma izaicinājumu gūt pārliecību sporta karalienes – vieglatlētikas arēnā. 200m skrējienā 3.vietu I vecuma grupā sporta senioru debitantu kārtā izcīnīja Egils Jaksons. Savukārt šāda formāta sacensību debijā, uzvaru un neviltotu prieku 1500m skrējienā guva Jūlija Vēvere. Uzvaru savā kontā 1500m skrējienā ierakstīja Aivars Bondars, kurš jau ir pieredzējušo sportistu vidū. Uz goda pjedestāla vidējā pakāpiena 1500m skrējienā kāpa Ruta Šķipare un Anita Šteinberga. Augstlēkšanas disciplīnas apbalvošanas ceremonijā jēkabpiliešu vārds izskanēja pateicoties Viktoram Zarņickim un Aivitai Ķiplokai, abiem sportistiem 2.vietas. Goda pjedestāla 3.vietas pozīciju iekaroja Ruta Šķipare (200m), Aivita Ķiploka (Lodes grūšana) un Ivars Dundurs (lodes grūšana).

Lai arī rezultāti ir apskatāmi atsevišķā formātā, uzvarētāji vienmēr ir pelnījuši, lai viņus cildinātu. Skriešanas disciplīnās, divās vecuma grupās (vērtējot pēc koeficientu sistēmas) dāmām un kungiem, pjedestāla augstāko virsotni un prieku par izcīnīto Lūša kausu, kā arī izvēles kārtā iegūto sacensību prezentsuvenīru, savā īpašumā ieguva 60m skrējienā – Dace Faituša (ind.), Leontīne Vītola (Līvāni), Vytautas Zaniauskas (Klaipēda) un Voldemārs Mezītis (Gulbene). 200m skrējienā – Ludmila Ņefjodova – Volkova (ind.), Leontīne Vītola (Līvāni), Guntis Grantiņš (Liepāja) un Aivars Puriņš (Ogre). 1500m skrējienā – Jūlija Vēvere (Jēkabpils), Zinaīda Rācenāja (Madona), Aivars Bondars (Jēkabpils) un Juris Baraus (Ventspils). Tehniskajās disciplīnās lodes grūšanā nepārspēti – Ilona Kojaloviča (Babīte), Ināra Rozēna (Rīga), Jānis Pāvuliņš (Gulbene) un Jānis Vanuška (Jūrmala). Augslēkšanā – Laila Pētersone (Tukums), Lina Zaniauskiene (Klaipēda), Egils Šakens (Valmiera) un Valdis Cela (Ventspils). Tāllēkšanā – Laila Pētersone (Tukums), Leontīne Vītola (Līvāni), Vytautas Zaniauskas (Klaipēda) un Valdis Cela (Ventspils).

Organizatori savā vārdā vēlas pateikties jaunievēlētajam LVVA prezidentam – Guntim Zālītim par dalību Jēkabpils vieglatlētikas sacensībās ,,Lūša Kauss 2019’’. Vēlam neizsīkstošu enerģiju, pozitīvismu un visu jauno ideju realizēšanu, un kopīgu vieglatlētikas veterānu izaugsmi!

Sirsnīgs paldies aktīvajai lūsenītei, senioru koptreniņu grupai un viņu vadonei Dacei Valterei par uzstāšanos sacensību atklāšanas brīdī.

Paldies visiem, kuri atrada iespēju būt Jēkabpilī un sportiski atbalstīt sacensību organizatoru ieguldīto darbu. Turpmāk ceram uz LVVA atbalstu sportistu piesaistīšanā LVVA konkursa iekļautajos mačos. Sacensību veiksmīgai norisei nepieciešamais ieguldījums un darbs atmaksājas tikai ar sportistu līdzdalību tajos. Jo vairāk sportistu, jo spēcīgāka konkurence, un, jo spēcīgāka konkurence, jo balva šķiet daudz vērtīgāka. 

Aiva Jakubovska

Atstājiet komentāru