2024.gada 21. maijs

Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

Sporta notikumu apskats 21.01.2019

Sporta notikumu apskats 21.01.2019

Aicinām šonedēļ apmeklēt:

22.01. 11:00 Mežaparks Koptreniņi „Kustību prieks” sporta speciālista vadībā (Senioriem)
  18:00 JSC stadions Koptreniņi „Kustību prieks” sporta speciālista vadībā (Tautas sports)
24.01. 11:00 Mežaparks Koptreniņi „Kustību prieks” sporta speciālista vadībā (Senioriem)
  18:45 Sporta nams Koptreniņi „Kustību prieks” sporta speciālista vadībā (Tautas sports)
24.01. 20:00 Sporta nams OlyBet Latvijas-Igaunijas Basketbola līga   BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” – BC kalev/Cramo
25.01. 18:00 3.vsk. sporta manēža 6. Jēkabpils atklātās veterānu sacensības vieglatlētikā telpās ,,Lūša kauss 2018” (soļošana un seminārs)
26.01. 11:00 3.vsk. sporta manēža 6. Jēkabpils atklātās veterānu sacensības vieglatlētikā telpās ,,Lūša kauss 2018” (pārējā programma)
26.01. 17:00  Jēkabpils 3.vsk. sporta manēža Latvijas čempionāts handbolā Virslīgā sievietēm     Jēkabpils SS - LAT-2002/REIR Dobele
26.01. 18:00 Sporta nams Credit24 Meistarlīga volejbolā   SK Jēkabpils Lūši – TalTech (Igaunija)
27.01. 16:00 Sporta nams Credit24 Meistarlīga volejbolā   SK Jēkabpils Lūši – BIGBANK Tartu  (Igaunija)


Sporta notikumu apskats 21.01.2019.

Handbols.
19.janvārī Latvijas handbola Virslīgas sievietēm līdervienība “Jēkabpils SS” savā laukumā, jau  ceturto reizi četrās savstarpējās spēlēs pieveicot LSPA komandu, šoreiz ar rezultātu 31:25. Līdz sestdienas spēlei komandas savā starpā bija tikušās trīs reizes, visos mačos panākumus svinot Jēkabpils handbolistēm. Uzvarētāju sastāvā rezultatīvākā ar deviņiem vārtiem bija Simona Ārmane, bet sešus vārtus pievienoja Dinija Purviņa. LSPA rindās Darjai Saveļjevai un Līgai Bīriņai pa sešiem vārtu guvumiem. Jēkabpils komanda ar 8-2 bilanci saglabā pirmo vietu Latvijas čempionātā, kamēr LSPA pēc zaudējuma noslīdējusi uz piekto vietu ar četrām uzvarām desmit spēlēs.

Volejbols. SK “Jēkabpils lūši” volejbolisti nedēļas nogalē Credit24 meistarlīgā izbraukumā aizvadīja 2 spēles. Sestdien Latvijas kausa fināla atkārtojumā “Jēkabpils lūši” izbraukumā ar 3:1 (24, -22, 16, 20) pieveica OC “Limbaži”/MSĢ. Ar šo panākumu “Jēkabpils lūši” nostiprinājās turnīra tabulas 6. vietā, jo “VK Rakvere” Rīgā ar 0:3 (-23, -25, -18) piekāpās RTU/Robežsardzei, kas ar 33 punktiem turnīra tabulā panāca vicelīderi Sāmsalas klubu, kam ir par spēli vairāk nekā rīdziniekiem. Savukārt svētdien Pērnavā tikās turnīra tabulas kaimiņi. Latvijas izlases galvenā trenera Avo Kēla vadītā “Parnu VK” (5. vieta) uzņēma “Jēkabpils lūšus” (6. vieta). “Lūši” uz Pērnavu devās ar 6 uzvaru sēriju, bet mājiniekiem uzvaru sērija pagaidām bija apstājusies pie trijām. Pirmo setu izdevās uzvarēt viesiem, bet pārējos pārāki tomēr bija pērnavieši, uzvarot šajā cīņā ar 3:1 (-18, 18, 19, 19) un ar 30 punktiem 15 spēlēs pakāpjoties uz 4. vietu, tagad par 2 punktiem apsteidzot “Selveru”, kam gan ir spēle mazāk, un par pieciem punktiem Rakveres un Jēkabpils komandas. Nākamās spēles līgā ar Latvijas komandu līdzdalību notiks 26. janvārī. Rīgā viesosies OC “Limbaži”/MSĢ, pērnaviešus uzņems Jelgavā, līgas līderiem karstu pirti centīsies sakurt daugavpilieši, bet “Jēkabpils lūši” ciemos gaidīs “TalTech”.
Savukārt Nacionālajā volejbola līgā 1 uzvaru savās mājās svinēja arī čempions VK “Ventspils”, ar 3:0 (12,22, 12) pārspējot Jēkabpils Juniorus/JSS. Rezultatīvākais mājiniekiem ar 10 gūtajiem punktiem bija Kārlis Kauliņš, bet viesiem 7 punkti Gustavam Freimanim. 

Savukārt Jēkabpils SC volejbola komanda aizvadījusi kārtējās spēles 3.Latvijas Senioru volejbola čempionātā – ar 2:0 (25:19; 25:16) uzvara pār Tukuma novadu, ar 2:0 (25:20; 25:14) uzvara pār Talsu komandu, bet zaudējums ar 0:2 (17:25; 21:25) piedzīvots spēlē pret VK Valka. 

Telpu futbols. Jēkabpils pilsētas atklātajā čempionātā un kausa izcīņā telpu futbolā 2018/2019 nedēļas nogalē aizvadītas šādas spēles: Karjers – Sporta Skola 10-2 (M.Rūtiņš 5, O.Skudra 2, N.Mickevičs 2, S.Timofejevs– K.Neverovskis, A.Liņģis), SMS Auto – Sala 1-7 (J.Caune – L.Marks 3, L.Podnieks, I.Silakrankers 2, D.Jakubovskis), Krustpils – Viesīte 2-8 (J.Hnikins, V.Maklakovs – E.Demjanovs 4, J.Širokovs 2, J.Zans 2), Leģendas - Dignāja 16-2 (A.Lesčovs 4, K.Bobrovs 4, R.Andrejevs 4, E.Zvaigzne, A.Mihailovs, M.Lesčovs – R.Brūniņš, J.Cakuls 1 + 1 (s.v.)). Aizvadīta Jēkabpils komandas spēle LFF Ziemeļaustrumu reģiona telpu futbola čempionātā veterāniem pret Balvu komandu ar rezultātu 3:1, vārtus guva – Vjačeslavs Rakels (2) un Ainārs Joksts (1). 

Peldēšana.  Piektdien, 18. janvārī, Citrus Spa sporta baseinā ir aizvadīta Jēkabpils sporta centra 5 kārtu peldēšanas sacensību 1. kārta, kurā piedalījās 118 dažāda vecuma peldētāji, no kuriem jaunākie dzimuši 2012. gadā, bet vecākais dalībnieks dzimis 1937. gadā. Šajā kārtā dalībniekiem bija jāveic brīvā stila distance un peldējums uz muguras, atbilstoši vecuma grupām 25m, 50m vai 100m. Šīs kārtas ātrākie peldētāji: 25m - Keitija Skribāne un Markuss Gustavs Jurgevičs; 50m - Agnese Anča un Artūrs Līcītis; 100m  - Elza Bojāre un Kristaps Kalniņš. Protams, ar diplomiem tika apbalvoti katras vecuma grupas veiklākie peldētāji. Nākošā kārta notiks 1. februārī, kurā būs jāturpina sacensties brīvajā stilā un pārbaudīt savus spēkus brasā. 
Guna Gavare 

LBL3. Aizvadītajā nedēļā “Jēkabpils lūši/sporta centrs” LBL3 aizvadījuši divas spēles.  15.janvārī aizvadīta spēle pret BJBS Rīga, tajā jēķabpiliešiem uzvara ar rezultātu 62:81, bet 18.janvārī aizvadīta spēle ar Siguldas sporta skolas komandu, arī tajā lūšiem uzvara ar 104:82. nākošā spēle jēkabpiliešiem izbraukumā pret BK Jelgava/BJSS. 

Darts. Nedēļas nogalē norisinājās Latvijas čempionāts 2019 šautriņu mešanā. Tajā startēja arī jēkabpiliete Anda Seimane, kas pēc zaudējuma ceturtdaļfinālā Kristīnei Zaķītei ar 4:1 bija spiesta no tālākās cīņas izstāties. 

Ar pirmo posmu atklātas sacensības tautas sportā “Ziemīšu jampadracis”

Sestdien, 19.janvārī, aizvadīta Jēkabpils 4 kārtu ziemas sacensību tautas sportā “Ziemīšu jampadracis” 1.kārta – sprinta slēpojums. 

Savās vecuma grupās ātrākos rezultātus uzrādījuši – Imants Meldrājs, Dace Staģīte, Leonīds Valdonis, Aivita Ķiploka, Andris Knodze, Zanda Kārkliņa, Valdis Fiļovs, Gunita Miteniece, Igors Mihaļevs, Imalda Žurila, Tabita Tīna Lūka, Mārtiņš Frīdis Lūks, Kitija Elksne, Kristiāns Lipskis, Alise Gabriela Miteniece, Juris Celmārs. 

Sacensību “Ziemīšu jampadracis” mērķis ir veicināt iedzīvotāju nodarbošanos ar slēpošanu un noskaidrot aktīvākos un ātrākos slēpotājus dažādās vecuma grupās. Sacensības Jēkabpils Mežaparkā un Radžu ūdenskrātuvē norisināsies 19.janvārī, 3.februārī, 17.februārī un 3.martā pl.13:00. Dalība sacensībās jāpiesaka pirms katras kārtas no 12:00 līdz 12:50 Mežaparka  namiņā. Nākošajās sacensību kārtās paredzēts Ziemas duatlons (slēpošana+skriešana), komandu stafešu slēpojums un 1 stundas slēpojums. Atgādinām, ka bezsniega gadījumā slēpošana tiek aizstāta ar skriešanu! Dalībnieku vietas kopvērtējumā nosaka pēc 3 labāko posmu punktu summas noteiktajās vecuma grupās. Vienāda punktu skaita gadījumā, augstākā vietā dalībnieks, kuram labāks rezultāts ,,Stundas slēpošanā”.

Aizvadīts Jēkabpils atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā

Pateicoties labvēlīgajiem laikapstākļiem, sestdien, 19.janvārī, Radžu ūdenskrātuvē tika aizvadīts Jēkabpils atklātais čempionāts zemledus makšķerēšanā. Tajā kopumā piedalījās 49 dalībnieki no Jēkabpils, Ļaudonas, Krustpils novada, Jelgavas, Līvāniem, Mētrienas, Preiļiem, Daugavpils, u.c. pilsētām un novadiem. 

1.vietu ar 3,130kg smagu lomu izcīnīja Raimonds Romulis (Kalsnava), 2.vietu tikai par 10 gramiem zaudējot 1.vietas ieguvējam – izcīnīja Juris Aigars Āboliņš (Dobele) ar 3,120 kg smagu lomu, bet 3.vieta – Zintim Viļevičam (Ļaudona) ar 2,530kg smagu lomu. Sieviešu grupā 1.vietu izcīnīja Ilze Barūkle (Ļaudona) ar 1,9kg smagu lomu, 2.vietu - Māra Ķeņģe (Jelgava) ar 1,51kg smagu lomu, bet 3.vietu izcīnīja jēkabpiliete Ļubova Pavlova ar 0,99 kg smagu lomu. Speciālbalvu - dāvanu karti no veikala "Asars" par lielāko asari saņēma daugavpilietis Vladimirs Larionovs, bet jaunieši saņēma gandarījuma balvas par piedalīšanos. 

Rīga iekaro Jēkabpili

47. Jēkabpils atklātais individuālais čempionāts galda tenisā pulcēja 52 spēlētājus no dažādām Latvijas pilsētām un novadiem. Tas ieņēmis stabilu vietu Latvijas Galda tenisa federācijas (LGTF) sacensību kalendārā un kļuvis ļoti populārs Latvijas un Lietuvas tenisistu vidū. Par to organizatoriem liels prieks, kas stimulē neapstāties pie sasniegtā un pilnveidoties sacensību organizēšanā. Priecēja arī fakts, ka šajā reizē bija lielāka atsaucība sieviešu grupā.

Visas dienas garumā risinājās skaistas, aizraujošas spēles. Sievietes plecu pie pleca cīnījās vīriešu grupā, nerespektējot stipro dzimumu un gūstot nenovērtējamu spēļu pieredzi. Par to liecina Inas Jozepsones izcīnītā 4. vieta vīriešu konkurencē. Izspēlējot savstarpēji apakšgrupās, finālos noskaidrojās galīgais vietu sadalījums. Kopumā notika 204 spēles.

Par Jēkabpils 2019. gada čempioni kļuva Ina Jozepsone, kura šo titulu ieguva arī 2009. un 2010. gadā. Sudraba medaļu saņēma Margarita Judina. 12-kārtējai čempionei Aldonai Homičai bija jāsamierinās ar 3. vietu. Jāpiemin, ka visas trīs līderes pārstāv Jēkabpils sporta centru Latvijas komandu čempionātā, bet dzīvo Rīgā. Uzteicama ir jēkabpilietes Valērijas Naumovas izcīnītā 4. vieta spēcīgajā sāncensībā. Vīriešu grupā nepārspēts palika iepriekšējā gada čempions Igors Sidorovs, kurš Latvijas reitingā šobrīd ieņem 3. pozīciju. Sīvu pretestību viņam izrādīja otrās vietas ieguvējs Daniels Kogans, atstājot bronzas godalgu Kirilam Jahontovam. Visi pieminētie dalībnieki ir no galvaspilsētas, tāpēc šis čempionāts ieies vēsturē kā Rīgas pārliecinoša uzvara pār saviem konkurentiem. Labu sniegumu parādīja Maksims Jovļevs (Salaspils) un Raivis Krastiņš (Mēmele), kuri attiecīgi iekļuva 5. un 6. vietā.

Čempionāta raitu norisi nodrošināja Jēkabpils sporta centrs (Baiba Grasa, Māris Trušelis ar palīgiem), LGTF. Liels paldies restorānam “Oāze” par gardu azaidu un Jānim Lācim par čempionāta iemūžināšanu (foto galerija būs aplūkojama sporta centra mājas lapā). Uz tikšanos krietni lielākā pulkā 43.Lieldienu turnīrā, kurš notiks 13. aprīlī!
 Māris Jaudzems



Informāciju apkopoja: 
Lāsma Vindule 
Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru