2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” kārtīgi pakutina nervus jūrmalniekiem

BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” kārtīgi pakutina nervus jūrmalniekiem

Trešdien, 16. janvārī Jēkabpils sporta namā „OlyBet” Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” atspēlēja pretiniekiem – “Jūrmala Betsafe” 17 punktus, tomēr pašā spēles galotnē veiksme atkal nostājās viesu pusē. Cīņa noslēdzās ar zaudējumu – 72:77. Rezultatīvākais “lūsis” ar 20 punktiem bija Edgars Štelmahers.

Pirmajā puslaikā laukumā dominēja viesi un nepilnās 20 spēles minūtēs iekrāja 17 punktu pārsvaru (29:46).  Trešajā ceturtdaļā “lūši” ar pieciem bezatbildes punktiem uzsāka neatlaidīgu pakaļdzīšanos. Jēkabpilieši sekmīgi izmantoja savas iespējas un ceturto ceturtdaļu uzsāka ar tikai sešu punktu deficītu – 52:58. Vēl pēc četrām minūtēm Edgars Štelmahers no soda metienu līnijas izlīdzināja rezultātu – 61:61 un spriedze laukumā un tribīnēs pieauga vēl vairāk. Cīņa turpinājās punkts punktā un 25 sekundes pirms ceturtās ceturtdaļas beigām viesu pārsvars bija minimāls – 72:73. “Lūši” darīja visu iespējamo, lai izcīnītu pirmo uzvaru, tomēr arī šoreiz pašā mača galotnē spēles epizodes sakārtojās par labu pretiniekiem un jēkabpiliešiem nācās atzīt “Jūrmala Betsafe” pārākumu ar rezultātu 72:77.

BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” galvenais treneris Marko Zarkovičs atzīst, ka kārtējais zaudējums pašā spēles galotnē ir sāpīgs, tomēr uzslavē savu komandu par cīņassparu un neatlaidību: “Par otro puslaiku es varu teikt tikai labus vārdus. Tieši tas no viņiem tiek gaidīts – nekad nepadoties, nekad nenolaist rokas un parādīt labāko, ko vien viņi spēj! Atkal uzvara bija pavisam tuvu, atkal mums pašās beigās nepaveicās... Bet, ja komanda turpinās spēlēt tā kā šodien to darīja otrajā puslaikā, tad arī veiksme pārnāks mūsu pusē! Vairāki spēlētāji vairs nav komandā, Verners Kohs nevarēja piedalīties spēlē, bet man patika kā pārējie šodien uzņēmās atbildību un cīnījās līdz galam.”

Arī komandas kapteinis Jurijs Aleksejevs atzīmē, ka visvairāk pietrūka tieši veiksmes: “Vienkārši nepaveicās, jo šodien “Jūrmala” bija “ņemama”. Protams, arī Vernera iztrūkums bija jūtams. Es pats nenospēlēju tā, kā man bija jānospēlē. Nezinu, varbūt bērna piedzimšana mani ietekmējusi...”

Visvairāk – 20 punktus savas komandas labā guva Edgars Štelmahers. Būtisku pienesumu deva jaunais viesspēlētājs Lions Gilmors III – viņš iekrāja 18 punktus, izcīnīja 11 bumbas zem groziem un atdeva četras rezultatīvas piespēles. Kārtējais “double-double” – 12 punkti, 16 atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles jaunā tēva Jurija Aleksejeva kontā. Jāatzīmē arī sešpadsmit gadus vecā Dāvja Denafa sniegums – viņš cīņā pret spēcīgajiem jūrmalniekiem guva 10 punktus. 

„OlyBet” Latvijas - Igaunijas Basketbola līga, 16. janvāris, Jēkabpils sporta nams
BK „Jēkabpils/SMScredit.lv” - „Jūrmala Betsafe” 72:77 (13:21, 18:25, 21:12, 20:19) 

“Jēkabpils/SMScredit.lv”: Štelmahers 20, Gilmors III 18 (11 ab, 4 rp, 3 pb), Aleksejevs 12 (16 ab, 4 rp), Denafs 10, Līnis 7, Hermanovskis 5 (5 rp), Zomerfelds (5 ab), Būmeisters, Vanags, Surkulis, Kohs.

Nākamreiz „lūši” cīņā dosies nākamceturtdien, 24.janvārī plkst. 20.00, kad savā laukumā mērosies spēkiem ar igauņu čempioniem „Kalev/Cramo”. 

Paldies BK “Jēkabpils/SMScredit.lv” atbalstītājiem: “SMScredit.lv”, Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA “Pata”, SIA “CDW Minerals”, SIA “Jēkabpils PMK”, “A.Kraukļa VEF basketbola skola”, SIA “Mikor”, AS „LNK Industries”, Jēkabpils sporta centrs, “Joma”, Jēkabpils Radio1. 

Foto: Lāsma Irša

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils/SMScredit.lv”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru