2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Sporta notikumu aktualitātes

Sporta notikumu aktualitātes

Uzrāda sezonas labāko rezultātu

Liepājā norisinājās „Sportland” kausa pirmais posms, kur augstlēkšanā startēja Jēkabpils sporta skolas audzēknis Edvīns Voitiņš. Pieaugušo konkurencē uzrādot sezonas labāko rezultātu 2.02m, Edvīns izcīnīja 1.vietu.

Basketbolisti startē gan jaunatnes čempionātā, gan starptautiskā turnīrā

Latvijas jaunatnes basketbola līgā U-19 grupā Jēkabpils basketbolisti ar 72:80 piekāpās grupas līderiem Ventspils Spars (Otto Bērziņš – 20p.), savukārt, U-16 ar 82:79 (Dāvis Skreivers - 32p.) un U-15 ar 78:59 (Kristiāns Ostrovskis – 29p.) apspēlēja Rūjienu.

Laika posmā no 11.-13.janvārim divas basketbola komandas piedalījās starptautiskajā basketbola turnīrā „Cēsu kauss 2019”. U-14 grupā savu dalību bija pieteikušas 7 komandas. Jēkabpils SS basketbolisti, aizvadot apļa turnīru un izcīnot visas uzvaras, kļuva par turnīra uzvarētājiem. Par komandas MVP tika atzīts Mārcis Krūmiņš. Savukārt, U-12 grupā startēja apvienotā Jēkabpils/Līvānu komanda, kas izcīnot 3 uzvaras un piedzīvojot 2 zaudējumus, 10 komandu konkurencē izcīnīja 5.vietu.

Informāciju apkopoja 
Baiba Grasa

Jēkabpiliešu starti Latgales šaha čempionātā

Maltā norisinājās 2019. gada Latgales atklātais jauniešu šaha čempionāts, kurā pavisam kopā piedalījās 60 dalībnieki no Daugavpils, Rīgas, Rēzeknes, Maltas, Viļāniem, Jēkabpils un Tilžas. Tā kā sacensībām bija atlases raksturs ar iespēju iekļūt Latvijas jaunatnes čempionāta finālā, tad cīņas bija īpaši sīvas. No Jēkabpils šahistiem vislabāk nospēlēja Artūrs Krastiņš, kurš pirmajās četrās partijās guva uzvaras, pēdējās trīs cīnījās neizšķirti, un iegūstot 5,5 punktus izcīnīja 2. vietu un tiesības spēlēt Latvijas jauniešu čempionāta finālā. Labs rezultāts arī Liānai Stulpiņai (viņa spēlēja zēnu turnīrā), Kristeram Policānam un Renāram Petrovam – visiem četri punkti. Mūsu jaunākais dalībnieks Rainers Lapiņš un Nauris Pinne izcīnīja pa 3 punktiem. Meiteņu turnīrā lieliski sāka Evelīna Stikāne, 5 punkti no 5! Bet finišā piedzīvoja divus zaudējumus un palika otrajā vietā. Ļoti labs rezultāts mūsu vismazāk pieredzējušai Alisei Laimiņai, 4 punkti un izpildīta 3. sporta klase. Četri punkti arī Alisei Klidziņai, bet Ruta Midega un Amanda Tomiņa ieguva pa 3 punktiem.

Šaha treneris 
Gunārs Pušmucāns

Atstājiet komentāru