2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Paziņoti Jēkabpils sporta laureāti 2018

Paziņoti Jēkabpils sporta laureāti 2018


Piektdien, 11.janvārī Jēkabpils Tautas namā norisinājās sumināšanas pasākums “Jēkabpils sporta laureāts 2018”. Svinīgajā ceremonijā tika godināti labākie Jēkabpils pilsētas vārdu nesušie sportisti, komandas, treneri un sabiedriskie darbinieki.

Pasākums tika atklāts ar sportistu apbalvošanu, kuri 2018.gadā izcīnījuši godalgotas vietas Latvijas, Eiropas un pasaules čempionātos. Pasaules čempionātos godalgotas vietas izcīnījuši: Normunds Ivzāns (soļošana) un Valdis Alksnītis (svara stieņa spiešana guļus, V.Alksnītis saņēma arī Latvijas sporta veterānu − senioru savienības Sporta Laureāta zīmi par izcīnīto zelta medaļu Pasaules čempionātā veterāniem.), Eiropas čempionātos – Reinis Nitišs (rallijkross) un Aivars Druvenieks (rogainings), bet Latvijas čempionātos aizvadītajā gadā godalgotas vietas izcīnījuši – vieglatlētikā: Aivars Bondars, Aldonis Palkavnieks, Viktors Zarņickis, Zigmunds Znotiņš, Ivars Dundurs, Baiba Grasa, Rita Šķipare, Ruta Šķipare, Aivita Ķiploka, Anita Šteinberga, volejbolā: Mārcis Obrumans, Aivis Kokins, Ilva Mazure, Edvīns Skrūders, Rihards Puķītis, Pāvels Jemeļjanovs, Dāvis Melnis, Vladislavs Blumbergs, Zigurds Adamovičs, Armands Āboliņš, Ēriks Voroņko, Kristers Sils, Kristers Dardzāns, Matīss Petjukevičs, Edgars Kalnozols, Reinis Prīdāns, Māris Trušelis, handbolā: Simona Ārmane, Madara Jugāne, Krista Krūmiņa, Anete Čeiča, Kristīne Dzenīte, Ieva Lapsa, Agnija Malceniece, Terēze Voičonoka, galda tenisā: Rihards Mencis, spēka trīscīņā: Olga Miglāne, Nataša Ņikitina, Nikolajs Kaminskis, Skaidrīte Voiko, Uldis Banga (U.Banga saņēma arī Latvijas pauerliftinga federācijas sporta meistara statusu apliecinošu sertifikātu), Aleksandrs Miglāns, Aleksandrs Zvezdenkovs, Aleksandrs Andronovs, Židrius Sabaļausks, Rolands Degro, šautriņu mešanā: Vita Grebska, peldēšanā: Ivars Timko, Zenots Skrebutāns, orientēšanās: Jānis Kalniņš, Imants Meldrājs, Agate Šicāne, Kristiāns Lipskis, Daniela Krasovska, duatlonā: Anatolijs Macuks, taku orientēšanās: Guntis Jakubovskis, Valdis Strods, raketlonā: Uldis Dzirkalis makšķerēšanā: Jānis Skrējāns, novusā: Uldis Kampāns, Juris Stikāns, kartingā: Mārtiņš Lapiņš, rallijā: Mārtiņš Svilis, Oskars Safonovs, svarbumbās: Vladislavs Voitehovičs, Oļegs Grošteins, krosmintonā: Andrejs Krūmiņš, Uldis Lazdiņš. 

Pasākuma turpinājumā tika pasniegti ikgadējie tituli par attieksmi, ieguldījumu un dažādiem sasniegumiem sporta arēnā. Nomināciju “Par sirdsdegsmi sportā” saņēma vieglatlētikas veterāns Ivars Dundurs, taku orientēšanās sacensību dalībnieks un organizators Valdis Strods, orientierists Aivars Druvenieks, volejbola entuziasts Māris Trušelis, handbola trenere Vita Brikmane, prāta spēļu profesionālis Gunārs Pušmucāns. Nomināciju “Entuziasts sporta arēnā” saņēma Aleksandrs Andronovs (klubs Impulss) un Ingus Zolbergs (VFS fitness). Par brīvprātīgā darba ieguldījumu dažādu sacensību organizēšanā tika sumināta Ilona Žurila, LSVS Goda zīmi par LSVS 55.sporta spēļu finālposma pavasara krosā organizēšanu saņēma Edgars Lamba. Nominācija “Sports kā dzīvesveids” tika pasniegta skrējējam, aktīvam sacensību dalībniekam Aivaram Bondaram, nominācija “Izaugsme sportā” par jaunu izaicinājumu īstenošanu un sportiskajiem sasniegumiem tika piešķirta vieglatlētam Aleksandram Kucam, bet “Uzlecošā zvaigznīte sportā 2018” ir talantīgā basketboliste Raina Tomašicka.  Par mūža ieguldījumu sportā nominācija “Sports. Darbs. Dzīvesveids” tika pasniegta Jānim Knodzem. Radio1 raidījuma “Sporta arēna” vadītāja Lāsma Irša pasniedza raidījuma specbalvas – aizvadītā gada skatītākais "Sporta arēnas" raidījums - Ivars Timko par "roņiem" jeb peldēšanu ziemā, bet aktīvākais raidījuma klausītājs/skatītājs – Marģers Jaudzems. Savukārt iedzīvotāju balsojumā, kas norisinājās no decembra līdz 8.janvārim, par “Labāko jēkabpilieti Latvijas simtgades sporta arēnā 2018!” tika atzīts CrosFit treneris Aivis Ivbulis. Vēl šai nominācijai iedzīvotāji bija izvirzījuši – Aivaru Bondaru, Aleksandru Bugo, Aleksandru Kucu Anatoliju Macuku, Andreju Kuzņecovu, Denisu Rakelu, Edvartu Eglīti, Edvīnu Skrūderu, Indaru Mucenieku, Ivaru Dunduru, Jēkabpils galda hokeja klubu, SK “Jēkabpils lūši”, Jēkabpils SS handbola komandu, Juri Bobrovu, Mārci Obrumanu, Māri Trušeli, OSK Sēlijas mežs, Reini Nitišu, Rihardu Puķīti, Simonu Ārmani, Aini Raubišķi, Valdi Alksnīti, Zigurdu Adamoviču. Balsotāji, izvirzot šīs kandidatūras, izcēluši sportistu, treneru un klubu sasniegumus, personiskās īpašības, spēju motivēt un iedvesmot ar savu piemēru citus, cildinājuši neatlaidību, harizmu, spēju aizraut citus sportistus un līdzjutējus, kā arī par augstā līmenī organizētām sacensībām un turnīriem. Jēkabpils sporta centrs lepojas ar ikvienu iedzīvotāju izvirzīto personību un klubu un vēlreiz izsaka pateicību ikvienam balsotājam par izrādīto aktivitāti un veltītajiem labajiem vārdiem visiem šīs nominācijas kandidātiem! 

Par gada sporta skolotāju aizvadītajā gadā atzīta Jēkabpils pamatskolas sporta skolotāja Inita Smirnova. Gada Sporta laureātu nominācijas saņēma: par gada sportiskāko ģimeni tika atzīta Mitenieku ģimene - Gunita, Aivis, Alise un Mikuss. Par Gada sporta komandu atzīts – sporta klubs “Jēkabpils lūši, bet “lūšu” treneris Mārcis Obrumans saņēma apbalvojumu kā “Gada treneris”. Savukārt par “Gada sportistu” tika atzīts 2018.gada Eiropas rallijkrosa čempions Reinis Nitišs. Pateicība “Par sapratni, sadarbību, atbalstu” tika pasniegta  Jēkabpils pilsētas pašvaldībai. Pašvaldībai tika pasniegta arī Latvijas sporta veterānu senioru savienības valdes pateicība Jēkabpils pilsētas pašvaldībai par atbalstu un sadarbību organizējot Latvijas valsts simtgades sporta spēļu pavasara krosu, kas izvērtās par skaistiem tautas sporta svētkiem vienojot jaunos un seniorus, dažādu tautību sportistus. LSVS nosaucis šīs sacensības par Labākajām Latvijas simtgades gada veterānu sacensībām un dāvināja unikālu fotogrāmatu par LSVS 55.sporta spēļu norisi. 

Pasākumā uzstājās Reinis Valters, Xeny Dance Studio dejotāji, kā arī senioru koptreniņu grupa, bet par muzikālo noformējumu rūpējās grupa Miggla. Jēkabpils sporta centrs izsaka pateicību arī: uzņēmumam “Devona” un Mārtiņam Silasproģim personīgi un restorānam “Oāze” un Vitai Grebskai personīgi par lielisku sadarbību visa gada garumā, pasākuma “Sporta laureāts 2018” vadītājam, Latvijā populārajam sacensību komentētājam Ivaram Bācim, Lāsmai Iršai par raidījuma “Sporta arēna” veidošanu 2018.gadā. Tāpat izsakām pateicību visiem Jēkabpils sporta klubiem, kas aizvadītā gada laikā ir sadarbojušies un palīdzējuši organizēt dažādas sporta sacensības, un medijiem, kas visa gada garumā popularizējuši Jēkabpils sporta notikumus un sportistu sasniegumus! 

Informāciju apkopoja: 
Lāsma Vindule 
Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Komentāri (0-1/1)

  • Es
    14.01.2019 18:30
    Uzskatu,ka pilnīgi nav pareizi balsojuma rezultāti. Par vienu no nosauktajiem kandidātiem balsoja viena no Jēkabpils skolām, draugi,radi un tt. Kāda jēga balsot,ja jau pirms tam ir skaidrs kam tiks šis tituls. Pilnīgas muļķības

Atstājiet komentāru