2024.gada 21. maijs

Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

2018.gada atskats sportā

2018.gada atskats sportā

Konkrēti mērķi ikkatra dzīvei piešķir jaunu jēgu un svaiguma elpu. Tajā pašā laikā dienas būs sakārtotas, harmoniskas un organizētas. Turklāt, mērķi ceļ pašapziņu, jo ikreiz, kad tie tiek sasniegti, mēs izjūtam prieku un gandarījuma sajūtu. Pat, ja zinātnieki vēl nav izpētījuši, vai laime slēpjas dzīves aktivitātē jeb otrādi, aktīvs dzīvesveids un prieks par dzīvi iet roku rokā.

Aizvadītais 2018.gads Jēkabpils sporta dzīvē ir ienācis ar diviem jauniem notikumiem – Radio1 ēterā no 7.marta ir jauns raidījums „Sporta arēna”, kas stāsta par aktualitātēm Jēkabpils sporta dzīvē, iepazīstina ar aizrautīgiem Jēkabpils sportistiem, izceļ sportistu un komandu panākumus, rosina līdzjutēju aktivitātes, veicina veselīgu dzīvesveidu un motivē iedzīvotājus iesaistīties sporta aktivitātēs, kas vienkopus dod iespēju lepoties un popularizēt Jēkabpils pilsētu. Savukārt, no novembra ir sākti darbi pie Jēkabpils multifunkcionālās sporta halles būvniecības, kas aptvers plašu sporta aktivitāšu kompleksu un pilsētā būs jauns reģionālas nozīmes objekts. Projektu plānots pabeigt paredzētajā laikā 2020.gada 7.jūlijā. 
Sporta arēnā mēs lepojamies ar ikvienu jēkabpilieti, kas ikdienā ir augstu novērtējuši to, cik liela loma viņu dzīvē ir sportošanai – vai tas ir profesionālais, vai amatieru, vai arī tautas sports. Gandarījums un prieks par ģimenēm, kas ir atklājuši par vienoto un spēcinošo nozīmi kopā būšanai arī sportojot.
Paldies ikvienam, kas gada garumā ir palīdzējuši un atbalstījuši, un kopīgiem spēkiem esam centušies sasniegumus publicēt un lepoties ar katru no tiem, kas bijuši aktīvi un popularizējuši Jēkabpils pilsētas vārdu gan startējot, gan arī piedaloties organizatoriskajos darbos. Apkopotā informācija ir tikai maza daļiņa ieskatam paveiktajā, jo sasniegts ir daudz vairāk nekā to var aprakstīt.
Labāko sportistu sumināšana un ballēšanās notiks pasākumā ,,Sporta Laureāts 2018”, 2019.gada 11.janvārī plkst.19:00, Tautas namā. Lūdzam sportistus šim pasākumam pieteikties laicīgi Sporta centrā līdz 8. janvārim.
PČ – pasaules čempionāts, EČ – Eiropas čempionāts, LČ – Latvijas čempionāts, BČ – Baltija čempionāts, LK – Latvijas kausa izcīņa, LSVS – Latvijas sporta veterānu savienība, LBL – Latvijas basketbola līga, LBL3 – Latvijas basketbola līgas 3.divīzija, LJBL – Latvijas jaunatnes basketbola līga, LVF – Latvijas volejbola federācija, NBA – Nacionālā basketbola asociācija, BL – Baltijas līga, LNL – Latvijas Nacionālās līga, LJČ – Latvijas jaunatnes čempionāts, LDO – Latvijas dartu organizācija, LTFA – Latvijas telpu futbola asociācija
BASKETBOLS 
Pērno 2017./2018. gada sezonu "OlyBet" LBL BK Jēkabpils noslēdza septītajā vietā, neiekļūstot izslēgšanas spēlēs. Galvenā trenera amatā sezonu sāka Rūdolfs Rozītis un viņa asistents bija Edgars Ikstens. Bet 2017. gada nogalē par galveno treneri kļūva Sandis Buškevics, asistents - Michal Hlebowicki. Jaunajā 2018./2019. gada sezonā "lūši" ar nosaukumu BK "Jēkabpils/SMScredit.lv" piedalās "OlyBet" Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā. Komandu vada serbu treneris Marko Zarkovičs, asistenti Michal Hlebowicki un Kaspars Strapcāns.
LBL3 dalību bija pieteikušas 18 komandas. Apakšgrupā izcīnot 6.vietu, jēkabpilieši turpmākās cīņas aizvadīja par 10.-18.vietu un kopvērtējumā sezonu noslēdza 15.vietā. Treneris Andris Čerjaks.
LJBL startēja 8 Jēkabpils sporta skolas komandas, kuras sagatavoja Juris Bobrovs, Andris Čerjaks, Aigars Vanags un Artūrs Elksnītis. Augstākais sasniegums - LJBL Superlīgā U-15 grupā jēkabpilieši ir 10 labākie starp 42 Latvijas sporta skolām.
Raina Tomašicka izcīna NBA Junioru līgas pasaules vicečempiones titulu. Ceļš uz augsto sasniegumu sākās ar dalību NBA Junioru līgas Eiropas nometnē, kur tika izraudzīta pēc lieliskā snieguma Jēkabpils pamatskolas komandas (“Phoenix Suns”) sastāvā 2016./2017. gada sezonā. Pēc nometnes jau tika iekļauta Eiropas U14 izlasē. Raina bija viena no Eiropas komandas līderēm izšķirošajās spēlēs.
2018.gada Jēkabpils atklātajā čempionātā un "SEDUMU" kausa izcīņā basketbolā šosezon startēja 6 komandas, starp kurām par čempioniem kļuva “NDB Timber”. Fināla vērtīgākā spēlētāja tituls – Artim Arnītim. Par simboliskā piecinieka spēlētājiem tika atzīti Edgars Leja, Edgars Čaupjonoks, Lauris Bērziņš, Artūrs Škute un Reinis Ermansons, bet par labāko tiesnesi - Dainis Ozoliņš. 

VOLEJBOLS 
 “Credit24” meistarlīgā volejbolā SK „Jēkabpils lūši” BL finālā apspēlējot eksčempionus “Rakvere VK”, izcīnīja bronzas medaļas. Savukārt, LČ, trešajā finālspēlē pārspējot „RTU/Robežsardzi”, savā īpašumā ieguva čempionu kausu. LČ vērtīgākais spēlētājs bija Latvijas pieaugušo izlases spēlētājs Edvīns Skrūders. Jēkabpilieši atkārtoti kļuva arī par Latvijas Kausa uzvarētājiem, pārpsējot finālā „RTU/Robežsardzi”. Treneris Mārcis Obrumans un asistents Aivis Kokins.
LNL 2.divīzijas volejbola čempionātā “Jēkabpils Juniori” finālsērijā ar 0:2 piekāpās Rīgas Volejbola skolai un 2017./2018. gada sezonu noslēdza 2.vietā. Jauno sezonu jēkabpilieši aizvada LNL 1 volejbola čempionātā. Treneris Raivis Obrumans.
LVF kausa izcīņā un LJČ volejbolā Jēkabpils SS pārstāvēja 7 komandas, starp kurām augstākais sasniegums bija U-13 grupas zēniem, kas kļuva par čempioniem 18 komandu konkurencē. Volejbolistus sagatavoja Guntis Grigalis, Mārcis Obrumans un Raivis Obrumans.
2.Latvijas Senioru volejbola čempionātā Jēkabpils kungi savā debijas sezonā kopvērtējumā izcīnīja 4.vietu. Komandā spēlēja Aigars Ločmelis, Armīns Zirģelis, Dzintars Cvilikovskis, Raimonds Adamovičs, Valērijs Ščerbickis, Jurijs Naumovs, Ilmārs Vjakse, Vladislavs Laba, Ivars Porietis un Jānis Sils. Paralēli komanda startēja arī Aizkraukles novada atklātajā čempionātā volejbolā, kur 8 komandu konkurencē izcīnīja 2.vietu.
Divas Jēkabpils komandas 40+ grupā startēja "Jura Grīnberga piemiņas kausu izcīņas turnīrā  volejbolā". Sieviešu konkurencē jēkabpilietes ierindojās 5.vietā. Savukārt, kungi savā īpašumā ieguva Jura Grīnberga piemiņas kausu.  Līvānu novada 2018.gada sieviešu volejbola čempionātā kopvērtējumā Jēkabpils komanda izcīnīja 2.vietu. Jēkabpilī Ziemassvētkos notika volejbola turnīrs “Ziemassvētku kauss”, kur starp dāmām 1.vietu izcinīja Madonas volejbolistes, bet satrp kungiem – Atašienes komanda. Pavisam kopā dalību bija pieteikušas 12 komandas (5 dāmu un 7 kungu). Otrajās Lieldienās norisinājās Lieldienu kauss volejbolā 2018, kur uzvaras laurus dāmu konkurencē plūca „Gumaka māsas”, bet kungiem - „Elagro”. 

FUTBOLS 
Telpu futbola komandas Jēkabpils Lūši/Ošukalns 2017./2018.gada sezona 1. līgā bija tikpat saspringta un notikumiem bagāta kā šobrīd Virslīgas spēles. Atmiņā praktiski nav palikusi neviena spēle, kurā varēja atslābt un nespēlēt līdz pēdējai tiesneša svilpei. Visas sezonas gaitā viņi pierādīja, ka viņos mīt cīņas gars. 1. līgā startēja 14 komandas, kuras sadalītas 2 apakšgrupās - Austrumi un Rietumi. Pusfinālā, divu spēļu kopsummā, pārliecinoši  tika uzvarēta Rietumu apakšgrupas stiprākā komanda TFK “Liepāja”. Finālā tikās divas Austrumu grupas komandas, kur divu spēļu kopsummā, ar rezultātu 1:3 nācās atzīst Daugavpils/LDZ Cargo pārākumu.  Jēkabpils komandas spēli LTFA un vasarā izskanēja piedāvājums par dalību Telpu futbolā Virslīgā, lai gan parasti tāda iespēja ir tikai 1. līgas 1. vietas ieguvēja komandai. Par 1.līgas vērtīgāko spēlētāju tika atzīts Aigars Liņģis.
Debija Latvijas čempionātā futbolā 2.līgā bija Jēkabpils komandai, kas Latgales zonas kopvērtējuma rangā astoņu komandu konkurencē ierindojās 5.vietā. Jēkabpils SC komanda savu pirmo sezonu arī uzsākusi Ziemeļaustrumu reģiona telpu futbola 2.līgas čempionātā.
Sporta skolas komandas startēja Latgales jaunatnes čempionātā telpu futbolā (6 kom.), LJČ futbolā (5 kom.) un Latgales kausa izcīņā (4 kom.). Komandas sagatavoja Raimonds Gailis, Dzintars Zvaigzne un Ruslans Bajārietis. Augstākais sasniegums ir izcīnītā 2.vieta LJČ Meistarības grupā un par labāko uzbrucēju šajā grupā tika atzīts Žanuels Skopenko.
Latvijas atklātā Veterānu čempionāta futbolā 2018. gada sezonas posmi norisinājās no aprīļa līdz oktobrim Latvijas pilsētu stadionos, kur kā pirmie viesus uzņēma jēkabpilieši Georga Šlezina piemiņas turnīrā. Sezonas kopvērtējumā Jēkabpils 14 komandu konkurencē ierindojās 8.vietā.
Jēkabpils čempionāts telpu futbolā 9 komandu konkurencē atkārtoti nepārspēti kopvērtējumā palika  “Jubergs” komanda. Par rezultatīvāko spēlētāju tika atzīts Oļegs Peņkovskis, par labāko vārtsargu – Sandis Vilcāns, par labāko spēlētāju – Maksims Potlovs, bet par labāko progresīvāko spēlētāju – Jegors Trofimovs. Jēkabpils pilsētas čempionātā futbolā dalību bija pieteikušas 4 komandas, starp kurām uzvaru čempionātā izcīnīja Sporta skolas komanda. Par rezultatīvāko spēlētāju tika atzīts Aigars Liņģis, labākais vārtsargs – Andris Prodnieks, labākā uzbrucēja tituls Žanuelam Skopenko, bet par labāko  aizsargu atzīts Oļegs Serguns. 

HANDBOLS 
Jēkabpils sporta skolas handbola komanda katru gadu startē ar savām esošajām un bijušajām audzēknēm LČ handbolā virslīgā sievietēm. 2017./2018 gada sezonā tika izcīnīta 2.vieta starp 7 komandām,  kas  ir augstākais sasniegums kopš 2009.gadā, kad jēkabpilietes pirmo un vienīgo reizi uzvarēja LČ. Galvenajās finālspēlēs nācās atzīt Stopiņu NHK komandas pārākumu. Nominācijā par labāko saspēles vadītāju tika atzīta Simona Ārmane, kura arī bija viena no rezultatīvākajām vārtu guvējām čempionātā ar gūtajiem 199 vārtiem.
Jēkabpils sporta skolas audzēknes startēja 4 vecuma grupās un tās sagatavoja Vita Brikmane un Kornēlija Borodovska. Augstākais sasniegums ir U-19 un U-14 grupas jaunietēm, kuras izcīnīja 1.vietu.

ORIENTĒŠANĀS, TAKU ORIENTĒŠANĀS, TELPU ORIENTĒŠANĀS, ROGAININGS
Jānis Bergs, Latvijas Taku-O pamatlicējs, ar gandarījumu sirdī saka, ka Jēkabpili droši varētu nosaukt par vienu no vislabākajiem Latvijas orientēšanās sporta šūpuļiem, jo no pagājušā gadsimta 50to gadu nogales, fizikas skolotājs Tālivaldis Asariņš no darba brīvajā laikā, trenēja skolēnu orientēšanās sportā un bija izaudzinājis daudzus orientieristus, kuri Latvijas vārdu nesa tālu aiz Latvijas robežām gan bijušajā padomju savienībā, gan citās valstīs un ne vienu reizi vien uz Jēkabpili atveda čempionu medaļas. Mūsdienās starptautiskā orientēšanās federācija ir apstiprinājusi četras galvenās orientēšanās sporta disciplīnas: - orientēšanās skrējiens; - orientēšanās slēpojums; - orientēšanās velobrauciens un taku orientēšanās (turpmāk tekstā “Taku-O”). Bez šīm četrām orientēšanās sporta disciplīnām, notiek arī sacensības daudzos orientēšanās sporta paveidos: - orientēšanās iekštelpās; - orientēšanās labirintā; - fotoorientēšanās; - 24 stundu orientēšanās jeb rogainings un daudzi citi šī sporta veida paveidi. Taku-O no citām orientēšanās sporta disciplīnām un paveidiem atšķiras ar to, ka augstu rezultātu sasniegšanai, ātrums nav noteicošais rādītājs, bet gan precizitāte, uzmanība un atjautība.  Līdz ar to tagad, šis videi draudzīgais, jaunatnei lietderīgais un tautai veselīgais sporta veids ir pieejams gan lēnas un mierīgas pastaigas cienītājiem, gan arī cilvēkiem, kuri pārvietojas ar palīglīdzekļiem (ratiņkrēslā, ar kruķiem, spieķi utml). Ar panākumiem bagātajiem Jēkabpils orientieristu pulkam, jau vairākus gadus ir pievienojušies divi Paralimpiskie orientieristi Valdis Strods un Guntis Jakubovskis, kuri no dažāda līmeņa Taku-O sacensībām,  ne vienu reizi vien uz Jēkabpili atved gan kausus, gan medaļas. Kā arī, abi veic dažādus brīvprātīgos darbus Taku-O sacensību organizēšanā, lai plašām sabiedrības masām popularizētu šo orientēšanās sporta disciplīnu, kura ir viskolosālākais sociālās integrācijas piemērs. Pirms 10 gadiem (2008.gadā) Ventspilī vienlaikus ar tradicionālajām orientēšanās skrējiena sacensībām “Orientēšanās trīs dienas KĀPA'2008” notika arī pirmais Latvijas absolūtais čempionāts Taku orientēšanās disciplīnā. Tas nozīmē to, ka neatkarīgi no dalībnieka fiziskajām īpašībām, labākā rezultāta uzrādītājs kļūst par Latvijas absolūto čempionu. Beidzot šogad, Latvijas 100 gadu jubilejas gadā mans sapnis ir piepildījies, jo Paralimpiskās grupas dalībnieks, jēkabpilietis Valdis Strods no "Ausma" IADC kļuva par Taku-O disciplīnas Latvijas absolūto čempionu Pre-O distancē. Kopš 2009. gada, Valda vadībā, katru gadu Jēkabpilī norisinās arī Taku-O sacensības ar nosaukumu “Jēkabpils balva”. 
Latvijā norisinājās svarīgākais gada pasākums orientēšanās sportā – PČ. Šajā laikā Daugavpils uzņēma Pasaules taku orientēšanās čempionāta dalībniekus – 151 sportistu no 24 valstīm. PreO sacensībās Paralimpiskajā grupā Guntim Jakubovskim kopvērtējumā izcīnīta 20.v., kas ir labākais rezultāts no Latvijas orientieristiem, bet Valdis Strods ierindojās 31.v. Savukārt, komandu sacensībās Latvijas komanda, kuras sastāvā startēja G. Jakubovskis, V. Strods un Vjačeslavs Lukaševičs, izcīnīja 7.vietu! Slovākijā norisinājās EČ taku orientēšanās sportā, kurp Latvijas izlases sastāvā devās arī jēkabpilieši Guntis un Valdis. Pre-O distancē medaļu ieguvējus noteica divu dienu summā. Paralimpiskajā grupā 18.v. ierindojās Guntis Jakubovskis un 39.v. - Valdis Strods. Stafetes sacensībās, kuras sastāv no PreO, kā arī TempO distanču daļām, Guntim augstā 6. vieta. Savukārt, starptautiskajās taku orientēšanās sacensībās Somijas pavasaris 2018, kas bija arī Taku-O Eiropas kausa 2018 1. un 2.starts, divu dienu rezultātu summā Guntis ierindojās 83.v., bet Valdis– 87.v. Taku orientēšanās sacensību sērijā „LK 2018”un „Latvijas Paralimpiskais kauss 2018” kopvērtējumā G. Jakubovskis Pre-O distancē ierindojās 2.vietā un V. Strods – 3.vietā, bet komandu kopvērtējumā Ausma IADC izcīnīja pārliecinošu uzvaru.
BČ orientēšanās sportā par bronzas medaļnieci S55 grupā kļuva Gundega Jurāne, 5.vietu S16 grupā izcīnīja Laura Nikola Pinne un 6.vietu V50 grupā – Jurijs Narels.
LČ orientēšanās stafetē S14 grupā 2 .v. Danielai Krasovskai, Kristai Stūrei un Rēzijai Kalniņai, V170 grupā 4.v. Justam Lūkinam, Aivaram Druveniekam un Ilmāram Purviņam, bet V12 grupā 6.v. Naurim Pinnem, Rihardam Krastiņam un Mikum Nenišķim. LČ orientēšanās sprinta sacensībās par sudraba medaļnieku V75 grupā kļuva Imants Meldrājs. Mikum Nenišķim 5.v. V12 grupā, Lainei Odziļevičai 6.v. S16 grupā, 8.v. Danielai Krasovskai S14 grupā un Jurijam Narelam V50 grupā, 20.v. Kristai Stūrei un 26.v. Rēzijai Kalniņai S14 grupā. LČ orientēšanās garajā distancē V12 grupā Mikusam Nenišķim 9.v.; S14 grupā Danielai Krasovskai 20.v.; S16 grupā Laurai Nikolai Pinnei 10.v., Lainei Odziļevičai 11.v., Agatei Šicānei 13.v., Tabitai Tīnai Lūkai 18.v. un Elzai Bojārei 20.v.; V20 grupā Aivaram Lucijanovam 9.v.; V21A grupā Ingusam Znotiņam 9.v.; V50 grupā Jurijam Narelam 8.v.; V60 grupā Aivaram Druveniekam 11.v.; S60 grupā Dacei Staģītei 5.v. un V75 grupā Imantam Meldrājam 6.v.. LČ orientēšanās pagarinātajā distancē S14 grupā Danielai Krasovskai 14.v. un Rēzijai Kalniņai 14.v.; S16 grupā Tabitai Tīnai Lūkai 7.v., Agatei Šicānei 8.v. un Lainei Odziļevičai 12.v.; S20 grupā Ievai Ivbulei 3.v.; V12 grupā Mikum Nenišķim 8.v.; M50 grupā Jurijam Narelam 8.v.; M60 grupā Aivaram Druveniekam 6.v. un M75 grupā Imantam Meldrājam 6.v.  LČ orientēšanās vidējā distancē S14 grupā Kristai Stūrei 22.v., Danielai Krasovskai 25.v. un Rēzijai Kalniņai 28.v.; S16 grupā Tabitai Tīnai Lūkai 10.v., Agatei Šicānei 13.v., Lainei Odziļevičai 14.v., Laurai Nikolai Pinnei 19.v., Elzai Bojārei 23.v. un Elīzai Luksai 25.v.; S20 grupā Ievai Ivbulei 3.v.; V12 grupā Rihardam Krastiņam 21.v., Naurim Pinnem 23.v. un Mikusam Nenišķim 24.v.; V45 grupā Pēterim Krastiņam 22.v.; V50 grupā Jurijam Narelam 4.v.; V60 grupā Aivaram Druveniekam 13.v. un V75 grupā Imantam Meldrājam 5.v. LČ orientēšanās maratonā W20 grupā Ievai Ivbulei 3.v., W14 grupā Danielai Krasovskai 13.v., Rēzijai Kalniņai 14.v., W16 grupā Tabitai Tīnai Lūkai 7.v., Agatei Šicānei 8.v., Laurai Nikolai Pinnei 9.v., Lainei Oziļevičai 12.v., M12 grupā Mikum Nenišķim 8.v., M50 grupā Jurijam Narelam 8.v., M60 grupā Aivaram Druveniekam 6.v., bet M75 grupā Imantam Meldrājam 6.v. LČ nakts orientēšanās S16 grupā Agatei Šicānei 3.v. LČ velo orientēšanās vidējā distancē  V16 grupā Kristiānam Lipskim 3.v. un V40 grupā Kasparam Lipskim 11.v. LČ sprinta distancē orientēšanās ar slēpēm savā vecuma grupā Jānis Kalniņš izcīnīja 3.v. Savukārt, vidējā distancē Justs Lūkins ierindojās 6.v. 
LK orientēšanās sacensību sērijā gada labākos sportistus nosaka o‑skrējiena vidējās, garajās un maratona distancēs katrā LK grupā. Divu dienu sacensībās “Kurzemes pavasaris” OSK “Sēlijas mežs” dalībnieki kopvērtējumā uzrādīja šādus rezultātus savās vecuma grupās– augstākais rezultāts Danielai Krasovskai - 5.v.,  Tabita Tīna Lūka – 10.v.,  Laine Odziļeviča – 13.v., Laura Nikola Pinne 17.v., Jurijs Narels 11.v., Aivars Druvenieks – 10.v.  „Rīgas kausā”  S14 grupā  Danielai Krasovskai 9.v., S16 grupā Agatei Šicānei 8.v. un V12 grupā Mikum Nenišķim 9.v. „Aronas kausā”  V12 grupā Mikusam Nenišķim 5.v. un Naurim Pinne 14.v.; S14 grupā Danielai Krasovskai 6.v.; S16 grupā Agatei Šicānei 6.v., Tabitai Tīnai Lūkai 7.v. un Lainei Odziļevičai 10.v.; V21A grupā Ingusam Znotiņam 3.v.; M50 grupā Jurijam Narelam 6.v. un S55 grupā Gundegai Jurānei 1.v. „Ziemeļu divdienās”  S14 grupā  Danielai Krasovskai 15.v. un sprinta distancē 10.v. „Ozona čempionātā”  S14 grupā Danielai Krasovskai 10.v.; S16 grupā Agatei Šicānei 2.v., Lainei Odziļevičai 3.v., Tabitai Tīnai Lūkai 7.v. un Laurai Nikolai Pinne 10.v.; V12 grupā Mikum Nenišķim 12.v. un V50 grupā Jurijam Narelam 4.v. „Mazajā balvā”  V21A grupā Ingusam Znotiņam 3.v.
Orientēšanās sacensībās „Kāpa”  par uzvarām trīs dienu garumā sacentās ap 1900 dalībnieku no 19 valstīm. Augstākās vietas no OSK “Sēlijas meža” dalībniekiem savā vecuma grupā izcīnīja Rēzija Kalniņa (6.v.), Elza Bojāre (1.v.), Jurijs Narels (6.v.), Dace Lukšēvica (2.v.). Klubu kopvērtējumā OSK Sēlijas mežs ierindojās 22.vietā. “Kāpa 2018” piedalījās arī taku orientieristi – Guntis Jakubovskis (65.vieta sacensību 2.dienā) un Valdis Strods (12.vieta 1.sacensību dienā un 22.vieta sacensību 2.dienā). 
„Rīgas čempionātā un jaunatnes meistarsacīkstēs” V12 grupā Mikum Nenišķim 3.v.; S14 grupā Danielai Krasovskai 3.v.; V50 grupā Aigaram Krasovskim 4.v.. „Siguldas kausā” S14 grupā Danielai Krasovskai 6.v.; S16 grupā Agatei Šicānei 11.v., Tabitai Tīnai Lūkai 13.v., Elzai Bojārei 14.v. un Lainei Odziļevičai 15.v.; V12 grupā Mikum Nenišķim 15.v. un V50 grupā Jurijam Narelam 9.v.. „Valmieras čempionātā” S14 grupā Kristai Stūrei  9.v., Danielai Krasovskai 13.v. un Rēzijai Kalniņai 18.v.; S16 grupā Lainei Odziļevičai 6.v., Agatei Šicānei 7.v., Tabitai Tīnai Lūkai 12.v., Laurai Nikolai Pinnei 16.v. un  Elzai Bojārei 17.v.; S55 grupā Dainai Lūkinai 5.v.; V12 grupā Mikum Nenišķim 6.v., Naurim Pinnem 9.v. un Rihardam Krastiņam 14.v.; V50 grupā Justam Lūkinam 11.v. un tautas klasē Pēterim Krastiņam 2.v.. „Cēsu rudenī” V12 grupā Mikum Nenišķim 13.v.; V21A grupā Aināram Brālītim 14.v.; V50 grupā Jurijam Narelam 14.v.; V60 grupā Aivaram Druveniekam 12.v.; V75 grupā Imantam Meldrājam 5.v.; S14 grupā Kitijai Elksnei 12.v., Danielai Krasovskai 13.v.; S16 grupā Tabitai Tīnai Lūkai 6.v., Lainei Odziļevičai 9.v., Agatei Šicānei 13.v., Elzai Bojārei 14.v. un Laurai Nikolai Pinnei 18.v.; S20 grupā Ievai Ivbulei 5.v.
Latvijas telpu orientēšanās kausā kopvērtējumā S16 grupā Agatei Šicānei 8.v., Tabitai Tīnai Lūkai 10.v., Laurai Nikolai Pinnei 17.v., Kitijai Elksnei 19.v., Danielai Krasovskai 20.v. un Lainei Odziļevičai 22.v.; V16 grupā Mikum Nenšķim 35.v. un Normundam Lucijanovam 66.v., V40 grupā Jurijam Narelam 20.v., V21 grupā Aivars Lucijanovs 103.v., S21 grupā Ieva Ivbule 99.v. 
XXXI Ilves-3 orientēšanās sacensībās, kas norisinājās Igaunijā, savā vecuma grupā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa - Jurijs Narels, uz trešā - Justs Lūkins, Mikus Nenišķis  un Daina Lūkina.  Pļaviņu novada orientēšanās sacensībās Mikum Nenišķim 1.v., Kitijai Elksnei 2.v.,Danielai Krasovskai 3.v., Laurai Nikolai Pinnei 1.v., Jurijam Narelam 1.v., Ingum Znotiņam 1.v., Imantam Meldrājam 2.v.
15. EČ Ukrainas pilsētā Beregomet 24 stundu rogainingā vīru komandu superveterānu grupā Aivaram Druveniekam 3.vieta.
12. LČ 24 stundu rogainingā sudrabs vīru komandu superveterānu grupā A. Druveniekam, sieviešu komandu superveterānu grupā bronza Gundegai Jurānei, veterānu grupā Jurijam Narelam un Pēterim Krastiņam 15.v., starp sieviešu komandām Ritai Šķiparei un Rutai Šķiparei – 17.v.  Jauniešu jauktajā grupā 1.v. Ievai Ivbulei un Aivaram Lucijanovam.
8. Rīgas rogainingā 6 stundu distancē savās vecuma grupās piedalījās - Daniela Krasovska un Laura Nikola Pinne, izcīnot 2.v., Jurijs Narels un Pēteris Krastiņš - 11.v., Ilmārs Kaulakans, Harijs Lācars un Aivars Druvenieks - 1.v. Savukārt, Rīgas rudens rogainingā 6 h distancē 1.v. WJ grupā izcīnīja komanda Laura Nikola Pinne un Kitija Elksne, 2.v.- Tabita Tīna Lūka, Laine Odziļeviča un Agate Šicāne, bet XJ grupā 2.v. Ievai Ivbulei un Viesturam Ivbulim. MSV grupā 4.v. izcīnīja Aivars Druvenieks kopā ar Ilmāru Kaulakānu un Viesturu Ziediņu, bet 5.vietu ģimeņu grupā izcīnīja - Nauris Pinne un Zigurds Pinne. 10.v. MV grupā izcīnīja Jurijs Narels un Pēteris Krastiņš.
Bauskas rogaininga 2018 sacensībās 2 h distancē 14.v.  izcīnīja Kristaps Nenišķis, Kristers Nenišķis un Eduards Krastiņš, savukārt, 6h distancē 26.v. kopvērtējumā un  2.v.savā grupā Pēterim Krastiņam, Rihardam Krastiņam, Mikum Nenišķim, bet 36.v. un 1.v. grupā izcīnīja Kitija Elksne un Laura Nikola Pinne.
Aivars Druvenieks kopā ar Ilmāru Kaulakanu nakts rogaininga sacensībās 12 h distancē izcīnīja 3.vietu; "Olaines rogainingā” 6 stundu distancē visu komandu vērtējumā ieguva 16.v., bet savā grupā 1.v.; Jūrmalas rogaininga sacensības 6h distancē izcīnīja 3.v.; “Lapsu rogainingā. Līgatne 2018” 12 h distancē - 2.v. savā vecuma grupā.
OSK “Sēlijas mežs” organizētais sacensību seriāls “Orientieris 2018” norisinājās 17 kārtās no aprīļa līdz septembrim ar mērķi popularizēt orientēšanās sportu un dotu iespēju Jēkabpils pilsētas un tās apkārtnes iedzīvotājiem aktīvi pavadīt brīvo laiku. Pavisam kopā, startējot vismaz kādā no kārtām, piedalījās vairāk par 400 dalībniekiem. Kopvērtējumā savās vecuma grupās un distancēs 1.vietas izcīnījuši: Anete Vintiša, Undīne Voino, Kitija Elksne, Daniela Krasovska, Gundega Jurāne, Eugenija Rudzīte, Aira Bērziņa, Laura Nikola Pinne, Inga Jansone, Juris Celmārs, Rihards Krastiņš, Mikus Nenišķis, Dāvis Vintišs, Ilmārs Purviņš, Aigars Krasovskis, Rihards Barkovskis, Imants Meldrājs, Ingus Znotiņš, Ilmārs Lucijanovs, OPEN grupā augstākie rezultāti Jurģim Turkopolim starp kungiem un Ingai Ziediņai starp sievietēm, bet veloorientēšanās posmos kopvērtējumā labākie rezultāti savās grupās – Kristiānam Lipskim, Ingai Ziediņai, Dainim Skrūzmanim, Erlendam Teicānam un Rinoldam Skirjus.
5.Jēkabpils atklātajā čempionātā orientēšanās sportā vidējā distancē (“Jēkabpils sporta centra balvas 2018” 9.posmā) pavisam kopā piedalījās 158 dalībnieki 18 vecuma grupās. 1.vietas savās vecuma grupās izcīnīja Māra Putniņa, Dace Ikšele, Laura Nikola Pinne, Inga Jansone, Andris Bērziņš, Imants Meldrājs, Mārcis Graudums, Sandis Ziediņš, Sandra Grosberga, Ruslans Mikulovs, Kristers Valeskalns, Anete Strauta, Artjoms Ivanovs, Viktorija Bērziņa, Dāvis Dišlers, Ruta Šķipare, Jānis Putniņš. Reizē ar Jēkabpils atklāto čempionātu orientēšanās sportā norisinājās arī Jēkabpils velo orientēšanās čempionāts pagarinātā vidējā distancē, kurā 1.vietas savās vecuma grupās izcīnīja – Edgars Krūmiņš, Dina Zobena, Didzis Čākurs, Haralds Jānis Noviks, Kristiāns Lipskis, Ilze Lūkina, Ernestīne Knēta, Mārtiņš Godiņš, Margarēta Novika, Ļubova Pavļukova.
Latvijas valsts Simtgades svinību priekšvakarā norisinājās skolotāja T.Asariņa piemiņai veltītās orientēšanās sacensības “Uz divu sezonu robežas 2018”. Sacensībās startēja teju 100 dalībnieku. Uzvaras savās vecuma grupās izcīnīja: Edgars Kauliņš, Arina Grigorjeva, Mikus Nenišķis (, Daniela Krasovska, Antons Sivačevs, Agate Šicāne, Anastasija Isajeva, Baiba Kaļva, Ieva Ivbule, Iļja Mikulovs, Mihails Konovalovs, Ruta Šķipare, Nikolajs Grigorjevs, Andris Jubelis, Ruslans Mikulovs, Jānis Saliņš, Baiba Bambe, Imants Meldrājs.

VIEGLATLĒTIKA 
Minskā notika plašas starptautiskas mačsacensības junioriem (U20), kurās piedalījās 10 valstu jaunie vieglatlēti – no Spānijas, Ukrainas, Turcijas, visām trijām Baltijas valstīm, arī Azerbaidžānas, Izraēlas un Apvienotajiem Arābu Emirātiem, kā arī mājinieki. Latvijas izlases sastāvā startēja arī 2 jēkabpilieši – Aleksands Kucs un Edvīns Voitiņš, savukārt vieglatlētikas treneris Aivars Noris bija viens no Latvijas U-20 izlases treneriem. Aleksandrs izcīnīja 2.v. 60m skrējienā un 3.v. 4x200m stafetē. Viņš saņēma arī specbalvu kā labākais Latvijas izlases sportists starp vīriešiem. Edvīns, startējot augstlēkšanā, izcīnīja 5.v., ar rezultātu 2,04m uzstādot gan personisko rekordu, gan Latvijas sezonas labāko rezultātu. 
Jau 24. reizi notika visu triju Baltijas valstu jauniešu izlašu (U-18) mačs telpās. Latvijas izlases sastāvā startēja arī jēkabpiliete Zane Zemīte, kas izcīnīja Baltijas čempiones titulu augstlēkšanā, atkārtojot savu personīgo rekordu – 1,74m. Zanes kontā arī 2.vieta trīssoļlēkšanā. 
Jau vairāk nekā  desmit gadus īsi pēc gadu mijas Jēkabpils sporta manēžā notiek Jēkabpils atklātais ziemas čempionāts „Daugava”. Šogad sacensības notika 14 disciplīnās un astoņās no tām sasniegti sezonā labākie rezultāti (SB) Latvijā. Vēl pa četriem sezonas labākajiem rezultātiem arī U20 un U18 vecuma grupu vieglatlētiem. Pavisam kopā dalību startiem bija pieteikuši 169 dalībnieki. No jēkabpiliešiem vietas labāko trijniekā – sudrabs Aleksandram Kucam 60m un 600m skrējienos, bet Edvīnam Voitiņam 2.vieta augstlēkšanā.
LČ Normunds Ivzāns 5000m distancē ierindojās 4.vietā, bet LČ tituls 20 km soļošanā šogad tika noskaidrots starptautiskajās soļotāju sacensībās „Alytus 2018” Lietuvā, kur Normundam izcīnīta sudraba godalga (17.vieta kopvērtējumā). Lietuvas pilsētā Birštonā jau 32. reizi norisinājās leģendārā Lietuvas soļotāja, Melburnas olimpisko spēļu (1956.g.) vicečempiona Antana Mikena piemiņas sacensības, kur pieaugušo konkurencē 10km distancē Normunds izcīnīja 2.vietu, bet 5km distancē uzrādīja ātrāko rezultātu starp veterāniem. 
LČ vieglatlētikā telpās augstlēkšanā čempiona titulu izcīnīja Edvīns Voitiņš (Latvijas čempions pieaugušajiem pirmo reizi). Savukārt Aleksandrs Kucs ar labotiem personīgajiem rekordiem izcīnīja 2 sudraba medaļas – 200m un 400m distancēs. Zane Zemīte trīssoļlēkšanā ierindojās 2.vietā, bet augstlēkšanā – 3.vietā, labojot Jēkabpils pilsētas rekordu šajā disciplīnā un izpildot normatīvu dalībai Eiropas čempionātā U-18.
Jau 29.reizi norisinājās Jēkabpils atklātais čempionāts un sporta skolas U16 grupas čempionāts vieglatlētikā, veltīts izcilā soļotāja Pētera Zeltiņa un Latvijas rekordista lodes grūšanā Jura Bērziņa piemiņai. Tajā startēja rekordliels dalībnieku skaits - 371 no visas Latvijas. Sacensības tika atklātas ar jaunu 4.maija svētku tradīciju Jēkabpilī - tautas brīvības gājienu “Zem viena karoga”, kas noslēdzās Jēkabpils stadionā. Jēkabpiliešu uzrādītie rezultāti: 1.vieta 100m skrējienā Aleksandram Kucam, 1.vieta Zanei Zemītei augstlēkšanā, 1.vieta šķēpmešanā Lainei Donānei, kā arī 7.vieta 100m skrējienā Ievai Ivanovai, 26.vieta 100m skrējienā Jānim Vilnragam, 5.vieta Ralfam Lipenītim 400m skrējienā, 5.vieta 1500m skrējienā Anatolijam Macukam, 5.vieta augstlēkšanā Mārtiņam Sulainim un 11.vieta Jānim Vilnragam, lodes grūšanā – 6.vieta Jānim Puriņam un 7.vieta Krišjānim Knodzem. Soļošanā labākais rezultāts savā vecuma grupā Normundam Ivzānam.Ar panākumiem startējuši jēkabpilieši arī U-16 grupā – augstlēkšanā 1.vieta Lāsmai Zemītei un 3.vieta Elīnai Tumšai, škēpa mešanā 1.vieta Katrīnai Nikolai Jukšinskai, tāllēkšanā 3.vieta Lāsmai Zemītei, 1500m skrējienā 1.vieta Kristeram Mežinskim, augstlēkšanā 2.vieta Edvartam Eglītim.
LČ vieglatlētikā un LČ U23 ar lieliskiem panākumiem startēja jēkabpilieši: šķēpmetēja Laine Donāne izcīnīja 8.vietu, Zane Zemīte augstlēkšanā un arī trīssoļļēkšanā 3.vietu, augstlēkšanā 4.vieta Edvīnam Voitiņam un 7.vieta Mārtiņam Sulainim, 200m skrējienā 2.vieta Aleksandram Kucam, bet 19.vieta Ralfam Lipenītim, 400m skrējienā Aleksandram 4.vieta un Ralfam – 17.vieta.
„Sportland” kausu ceturtā posma sacensības Laine Donāne pieaugušo konkurencē šķēpa mešanā izcīnīja 1.vietu ar rezultātu 45.87m.
3.Ultramaratonā “Neiespējamais skrējiens”, kas ir veltīts Latviešu Pagaidu nacionālās padomes un Latvijas valsts simtgadēm un kur katrs distances kilometrs simbolizē gadu, kopš padomes dibināšanas. Ultramaratonā startēja arī jēkabpilieši - 101km distancē V35a grupā 3.vietu izcīnīja Jurģis Urtāns, 50,5km distancē V45b grupā 1.vieta Aivaram Bondaram (un bronzas medaļa LČ 50km skrējienā!), bet 25,25km distancē VU18c Renārs Vasiļjevs izcīnīja 1.vietu, bet Ērika Urtāne S35c grupā – 2.vietu.
Jēkabpils sporta skolas 8 mācību-treniņu grupas sagatavoja Aivars Noris, Ainis Raubiškis, Jānis Knodze, Ingus Zolbergs un Anatolijs Macuks. Sezonas laikā audzēkņi aizvada startus un izcīna godalgotas vietas teju 60 sacensībās dažādām vecuma grupām.

PELDĒŠANA 
EČ peldēšanā vecmeistariem, kas norisinājās Slovēnijā, Jolanta Grugule 50m brīvajā stilā izcīnīja 21.vietu, 100m uz muguras - 9.vietu, bet 50m tauriņstilā - 17.vietu, uzstādot jaunu personīgo rekordu 50m peldbaseinā.  
XIV LČ atklātajā ziemas peldēšanas startēja arī jēkabpilieši, kur savā grupā 1.vietu 200m brīvajā stilā izcīnīja Zenots Skrebutāns, bet Ivaram Timko -  50m distancē 2.vieta un 25m distancē – 4.vieta. 
LČ peldēšanā 25m jeb “īsajā” peldbaseinā startēja vairāk nekā 400 dalībnieku no 22 komandām, tai skaitā arī virkne Latvijas vadošo sportistu gan no pieaugušo, gan junioru izlašu sastāviem. Jēkabpils sporta centra komandu pārstāvēja Elza Bojāre (15.vieta 100m brīvajā stilā,  12.vieta 100m uz muguras) un Kristaps Kalniņš (25.vieta 100m brīvajā stilā, 12.vieta 100m uz muguras, 29.vieta 50m brīvajā stilā, 8.vieta 100m tauriņstilā). Jāuzsver, ka Elza Bojāre uzlaboja personīgo rekordu 100m brīvā stila peldējumā,  veicot distanci 1:02.80, kas šobrīd ir arī Jēkabpils pilsētas rekords meitenēm šajā distancē. 
Ilūkstes novada Sporta skolas atklātajās peldēšanas sacensībās uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa izcīnīja Līva Vilcāne (100m br.st.), Sandija Stankeviča (100m br.st.), Dita Gavare (50m br.st.) un Elizabete Medzjute (50m uz muguras). Peldēšanas sacensībās Lietuvā, Visaginas pilsētā uzvaras laurus savās vecuma grupās plūca Evelīna Začesta (25m Br/st) un Juris Celmārs (50 m uz muguras). Ventspils 12. starptautiskajās sacensībās "Kristāla lāse", kur par zelta medaļniekiem kļuva Gustavs Gumbelis (50m tauriņstils), Dita Gavare (50m tauriņstils), Elza Bojāre (50m un 100m br.st.) un Kristaps Kalniņaš (100m uz muguras). Kokneses atklātajās sacensībās pelēšanā Jēkabpili pārstāvēja 27 peldētāji dažādās vecuma grupās. 1.vietas savās vecuma grupās un distancēs izcīnīja Evelīna Začesta (25m br.st. un 25m uz muguras), Līva Vilcāne (50m uz muguras), Sandija Stankeviča un Juris Celmārs, Gustavs Gumbelis, Anna Bobrova, Artjoms Bogdanovs, Elza Bojāre, Matīss Resnis un Kristaps Kalniņš (visiem 50m br.st. un 50m uz muguras). Kopskaitā Jēkabpils komanda izcīnīja 37 medaļas dažādās vecuma grupās! Rēzeknes pilsētas sezonas noslēguma sacensības peldēšanā par uzvarētāju kļuva Diāna Apsīte. Valmieras pilsētas atklātajā čempionātā peldēšanā, kurā piedalījās Latvijas, Lietuvas un Igaunijas peldētāji, Jēkabpils pilsētu pārstāvēja 22 Jēkabpils sporta centra peldētāji. Savās vecuma grupās komandas augstākās vietas izcīnīja Elza Bojāre 9. vietu 100m brasā, Līva Vilcāne 9. vietu 100m brasā un Kristaps Klaniņš 10. vietu 100m brīvajā peldējumā. Rēzeknes BJSS meistarsacīkstēs peldēšanā startēja arī Jēkabpils sporta centra peldētāji, kur divu distanču kopvērtējumā starp 2010.g.dz.un jaunākiem dalībniekiem par uzvarētājiem kļuva Evelīna Začesta un Gustavs Gumbelis.
Jēkabpils sporta centra organizētajās 2018.gada draudzības sacensības peldēšanā piedalījās 103 peldētāji, kuri pārstāvēja Jēkabpils sporta centru, Rēzekni, Daugavpils- Ezerzemes komandu un Kokneses komandu. Dalībnieki piecās vecuma grupās sacentās distancēs 50m brīvais stils, 50m brass un 50m uz muguras. Jēkabpils komandai sacensībās - 25 godalgotās vietas!
Jēkabpils sporta centrs 5 kārtu sacensībās peldēšanā pavisam kopā kādā no kārtām ir piedalījušies 126 dalībnieki. Kopvērtējuma vietu sadalījums tika noteikts pēc četriem labākiem rezultātiem un par uzvarētājiem savās vecuma grupās kļuva Keitija Skribāne, Markuss Gustavs Jurgevičs, Evelīna Začesta, Erlends Teicāns, Emīlija Jaudzema, Gustavs Gumbelis, Līva Vilcāne, Artjoms Bogdanovs, Diāna Apsīte, Matīss Resnis, Elza Bojāre, Ati Āre, Kristaps Kalniņš, Igors Mihaļevs, Jolanta Grugule, Artūrs Līcītis, Ivars Timko, Guna Ivbule, Nataļja Jeļizarova, Salvis Ozoliņš, Jānis Ozoliņš, Inita Smirnova, Andris Brakovskis, Sergejs Mihaļevs, Vitauts Luberts un visvecākais šo sacensību dalībnieks Jevgēnijs Meļnikovs.
Jēkabpils sporta centrs 2018.gada sezonas atklāšanas sacensības peldēšanā piedalījās 80 dalībnieki dažādās vecuma grupās. Uzvaras laurus dažādās peldējuma distancēs un vecuma grupās plūca Dāvis Līcītis, Sandija Stankeviča, Juris Celmārs, Emīlija Jaundzeme, Timofejs Šilko, Anna Bobrova, Ričards Butāns, Elza Bojāre, Atis Āre, Lelde Āre, Kristaps Kalniņš, Evelīna Začesta, Alise Zizlāne, Edmunds Maļcevs, Ņikita Boberkovs, Ingus Ābeltiņš, Ņikita Krilovs, Līva Vilcāne, Nauris Vaiders, Anete Bērziņa, Gustavs Gumbelis un Kate Šķipare.
Jēkabpils sporta centra 2018.gada pusstundas peldējumā (“Jēkabpils sporta centra balvas 2018” 2.posms) piedalījās 69 dalībnieki dažādās vecuma grupās, kur par uzvarētājiem kļuva Evelīna Začesta, Dāvis Līcītis, Sandija Stankeviča, Juris Celmārs, Evelīna Pole, Gustavs Gumbelis, Zane Soroka, Matīss Resnis, Kate Šķipare, Kristaps Kalniņš, Imalda Žurila, Kaspars Kravalis, Jolanta Grugule, Igors Mihaļevs, Guna Ivbule, Ivars Timko, Aivita Ķiploka, Ivars Saldaks, Aivars Druvenieks, Dace Staģīte un Imants Meldrājs.
Jēkabpils sporta centrā jaunos peldētājus apmāca Jolanta Grugule un Guna Gavare.

GALDA TENISS
LČ galda tenisā individuālajās finālsacensībās augstāko rezultātu no Jēkabpils SC komandas dalībniekiem izcīnīja Rihards Mencis, kas vīriešu vienspēlēs ieguva 3.vietu, bet vīriešu dubultspēlēs ar Oļegu Kartuzovu LČ titulu. Savukārt, Ina Jozepsone kopā ar Margaritu Judinu izcīnīja 2.vietu sieviešu dubultspēlēs, bet kopā ar Sandiju Vasiļjevu – 3.vietu jauktajās dubultspēlēs. 
LČ galda tenisā komandām vīriešu augstākajā līgā Jēkabpils SC komanda izcīnīja 4. vietu. Komandā startēja Uldis Dzirkalis, Rihards Mencis, Nikolajs Keņins, Vitālijs Glazunovs un Daniels Kogans!
Jēkabpils SC galda tenisa komanda savus spēkus pārbaudīja galda tenisa turnīrā Jonišķos, kur septiņu komandu konkurencē izcīnīja 2.vietu (Daina Ročāne, Aldona Homiča un Margarita Judina). Savukārt, Inai Jozepsonei 3.vieta sieviešu vienspēlēs.
46. Jēkabpils atklātajā čempionātā galda tenisā piedalījās rekordliels spēlētāju skaits – 82. Par čempionāta lielo popularitāti valstī liecina fakts, ka šogad dalībnieku vidū bija spēlētāji, kuri ir reitinga pirmajā desmitniekā. Par 2018. gada pilsētas čempionu pirmo reizi kļuva rīdzinieks Igors Sidorovs no galda tenisa kluba ,,Baltais”. Tā saucamajā olimpiskajā sešiniekā 5.vietā ierindojās jēkabpilietis Uldis Dzirkalis. Sieviešu konkurencē čempiones titulu ieguva lietuviete Sniegina Lapinske (Utena), 2.vietu izcīnīja Aldona Homiča un 3. vietu talantīgā, perspektīvā Valērija Naumova (abas no Jēkabpils).
Uz Jēkabpils 42. Lieldienu turnīru galda tenisā ieradās teju 80. Par šī gada turnīra uzvarētāju kļuva Gints Eihmans (Salaspils galda tenisa klubs). Sieviešu grupā nepārspēta palika Diāna Afanasjeva (Preiļi). Jēkabpiliete Valērija Naumova izcīnīja 2. vietu. Veterāniem (60 gadi un vairāk) uzvarēja rīdzinieks Juris Siliņš. Veterāne Skaidrīte Lapīra (Jēkabpils) spēlēja ar meitenēm, gūstot vērtīgu spēļu pieredzi un nākamgad ar nepacietību gaidīs savas vienaudzes. Meiteņu grupā uzvarētājas tituls tika Jūlijai Zarkevičai, 2. vietā atstājot Elizabeti Vaideri (abas no Jēkabpils). Brāļi Kirils un Vadims Marjonovi ģimeniskā gaisotnē sadalīja 1. un 2. vietu ( abi no Jēkabpils). 
Jēkabpilī norisinājās 1. paralimpiskais Lieldienu turnīrs galda tenisā, uz kuru ieradās 25 spēlētāji. To organizēja invalīdu apmācības un dienas centrs ,,Ausma” sadarbībā ar Sporta centru. Sievietēm sēdus grupā pārliecinoši uzvarēja tukumniece Margita Kanopka. 2.vietu izcīnīja Agnese Keta (Jēkabpils). Sievietēm stāvus bez konkurences skaisto kausu ieguva Gunta Gnutone (Tukums). Vīriešu konkurencē sēdus grupā uzvaras laurus plūca Madars Zālītis (Engure). Vīriešiem stāvus grupā 1.vietu izcīnīja rīdzinieks Aleksandrs Siņica, bet 2.vietu - jēkabpilietis Viesturs Bigačs.

DARTI
Ungārijas galvaspilsētā Budapeštā norisinājās WDF organizētais EČ šautriņmešanā. Latvijas izlases sastāvā čempionātā piedalījās arī Anda Seimane (BDK Lūsis). EČ individuālajās cīņās sievietēm Anda pārvarēja pirmo kārtu, bet otrajā kārtā zaudējums ar 1:4 Skotijas spēlētājai liedza turpināt cīņu.
28. LČ šautriņu mešanā individuālajās cīņās Vita Grebska izcīnīja 3.vietu, bet Anda Seimane – 5.vietu. 
BK 2018 izcīņā šautriņmešanā, kas norisinājās kaimiņvalstī Igaunijā, Latvijas dāmu komanda Team LATVIA, kuras sastāvā startēja arī jēkabpiliete A. Seimane, izcīnīja uzvaru. Individuālajā konkurencē Andai godam izcīnīta 5.vieta, 3.vieta pāru turnīrā. 
LDO KLUBU KAUSS 2018 startēja Anda Seimane un Vita Grebska. Anda izcīnīja 1.vietu dāmu konkurencē individuālajās cīņās, bet kopā ar Vitu 3.vietu dāmām pāros, 5.vieta dāmām komandu konkurencē un 4.vieta “BDK Lūsis” komandai komandu kopvērtējumā.
WINMAU LATVIA OPEN 2018 sacensībās sieviešu pāru konkurencē Anda Seimane un Vita Grebska izcīnīja 5.vietu.
Lizuma kausu izcīņa šautriņu mešānā “Pēc 10 gadiem martā” kopumā piedalījās 12 dāmas un 26 kungi. Par uzvarētāju pirmo reizi Lizumā kļuva jēkabpiliete Anda S. Andai pirmā vieta arī “fiksajā dartā”. 
“Saulkrastu Kausā 2018” šautriņu mešanā Andai Seimanei izcīnīta 2.vieta dāmu konkurencē individuālajā cīņā, bet kopā ar Vitu Grebsku dāmu pāru konkurencē – 3.vieta.

MAKŠĶERĒŠANA
LČ makšķerēšanā ar pludiņa makšķeri veterāniem divu dienu kopvērtējumā Jurijs Ņikandrovs izcīnīja 5.vietu, Pēteris Vorobjovs 6.vietu, bet Ivars Mednis 7.vietu. LČ zemledus makšķerēšanā veterāniem 50+ grupā 21 dalībnieka konkurencē sudraba medaļu savā īpašumā ieguva Jānis Skrējāns.
Biedrības "Daugavas Savienība" kausa izcīņā sporta makšķerēšanā Jēkabpils komandu pārstāvēja Jurijs Ņikandrovs, Ivars Mednis un Jānis Skrējāns. Komandu konkurencē jēkabpilieši ierindojās 4.vietā no 9 komandām, bet individuālajā cīņā vislabākais rezultāts Jānim Skrējānam, kurš izcīnīja 5.vietu. 
Salas novada “Daugavas svētku” laikā notika arī makšķerēšanas sacensības ar pludiņmakšķeri, kur uzvaru izcīnīja Jānis Skrējāns, 2.vietu Ivars Mednis, bet 4.vietu Jurijs Ņikandrovs.  
Jēkabpils atklātajā čempionātā zemledus makšķerēšanā piedalījās 53 dalībnieki. Jauniešu konkurencē 1.vietu izcīnīja Guntis Bogotais no Preiļiem, bet 2.vietu - Dmitrijs Stoļerovs no Jēkabpils. Vīriešu konkurencē ar 3,07kg smagu lomu uzvarētāja titulu izcīnīja ogrēnietis Raimonds Kinerts. Starp dāmām uzvara Ilzei Barūklei no Ļaudonas, Ļubovai Pavlovai no Jēkabpils - sudrabs. Kopīgais izvilktā loma svars sasniedza 31.42kg.  
Jēkabpils atklātajā čempionātā pludiņmakšķerēšanā piedalījās 14 dalībnieki, kuru kopējais lomu svars sasniedza 18,81 kg! Vīru konkurencē 1.vieta ar loma kopējo svaru 4,59 kg Rolandam Kaļeiņikovam no Mētrienas, bet 3.vieta – jēkabpilietim Jurijam Ņikandrovam ar 1,79kg smagu lomu. Bērnu (līdz 15 g.v.) grupā 1.vietu izcīnīja Kristers Bērziņš, bet otro vietu – Artūrs Krastiņš, abi no Jēkabpils.
Jēkabpils atklātajā čempionātā spiningošanā piedalījās 18 dalībnieki un kopīgais nozvejotais loma svars bija vien 7,82kg. Labāko trijniekā šoreiz vietu sadalījums tikai starp jēkabpiliešiem. 1.vietu čempionātā izcīnīja Boriss Spaskovs ar 1,17kg smagu lomu, 2.vietu izcīnīja Jurijs Ņikandrovs ar teju līdzvērtīgu lomu – 1,11kg, bet 3.vietu izcīnīja Grigorijs Gospodarjovs ar 1kg smagu lomu.  

ŠAHS
Eiropas 2018.gada jauniešu šaha čempionātā piedalījās vairāk nekā tūkstotis jauno šahistu no 46 valstīm. Dalībnieki atkarībā no vecuma tika sadalīti 12 grupās – 6 zēnu un 6 meiteņu. Visjaunākajā grupā līdz 8 gadu vecumam startēja arī jēkabpilietis Rainers Lapiņš, kurš 77 dalībnieku konkurencē ierindojāss 54.vietā, kas šāda līmeņa turnīrā ir labs rezultāts.
LČ šahā kungu turnīrā dalību ņēma 34 dalībnieki. Jēkabpilietis Guntis Jankovkis spēlēja labi, taču zaudējums pēdējā kārtā liedza ieņemt godalgotu vietu, rezultātā 14.vieta. Dāmu turnīrā piedalījās 24 dalībnieces, starp kurām jēkabpiliete Eira Sarnovska ierindojās 16. vietā.
Lielākajā šaha festivālā Baltijā – RTU OPEN 2018 par galvenā, jeb A turnīra uzvarētāju kļuva Armēnijas lielmeistars Robert Hovhannisyan. Jēkabpili šajās prestižajās sacensībās pārstāvēja seši dalībnieki. B turnīrā 96.dalībnieku konkurencē labs sniegums G. Jankovskim, kurš izcīnīja 2. vietu. Vēl šajā turnīrā piedalījās E. Sarnovska (46.v.), sporta skolas audzēknis Kārlis Mālnieks (27.v.). D turnīrā dalību ņēma 78 dalībnieki, to vidū trīs Jēkabpils sporta skolas audzēkņi – Andris Tutins (52.v.), Artūrs Krastiņš  (58.v.), Kristers Policāns (72.v.).  
Jēkabpils SC balvas izcīņā šahā „A” turnīrā gada kopvērtējumā, kur ieskaita 6 labākos rezultātus no 10 turnīriem, uzvaras laurus plūca Alvis Vanaģelis, otrais – Guntis Jankovskis, kurš sīvā cīņā pašā finišā apsteidza Ģirtu Kiršbergu, novirzot viņu uz trešo pozīciju. „B” turnīrā sezonas kopvērtējumā nepārspēts palika A. Tutins, otrais labākais – Renārs Petrovs un 3.vietu ieņēma K.Policāns.
Trenera Jāņa Mileikas 8.starptuatiskajā piemiņas šaha dienā notika sacensības rapidā divas grupās, pulcējot kopā 70 dalībniekus. Spēcīgākajā turnīrā A uzvarēja lielmeistars Artūrs Neikšāns, savukārt turnīrā B spēlētājiem ar reitingu līdz 1900 labākais bija Jānis Isakovs. Papildus bija iespēja uzspēlēt šahu ar lielajām figūrām ("garden chess").
Pēc zaudējuma iepriekšējā gadā  Krustpils–Jēkabpils turnīrā abos sacensību veidos – gan šahā, gan dambretē –  krustpilieši bija izdarījuši pareizus secinājumus, un šogad viņu pārsvars abos sporta veidos bija ļoti pārliecinošs. Dambretē Krustpils puse uzvarēja ar 61:39 un šahā ar 66,5:33,5. Indi­viduāli šahā Krustpils  pusē  labākie bija A. Ivoņins. Jē­kabpi­liešu rindās spilgts līderis bija A. Vanaģelis, kurš sa­sniedza turnīra augstāko rezultātu 9,5 punkti no 10. Dambretē individuāli jēkabpiliešiem ar teicamu rezultātu – 9 punkti no 10 – uzvarēja R. Paegle un krustpiliešu rindās līdera loma izdevās E. No­vickim.
      
DAMBRETE
Daugavpils novada atklātajā individuālajā kausa izcīņā 64 lauciņu dambretē piedalījās 32 dambretisti, starp kuriem bija arī četri jēkabpilieši. 2.vietu turnīrā izcīnīja Alberts Veigurs, 5.vietā ierindojās Ivars Kelašs, 7.v. – Ēvalds Ciematnieks un 12.v. – Valerjans Vizulis. 

TEHNISKIE SPORTA VEIDI
Līdz ar Neste World RX of Latvia finiša karogu noslēdzās FIA Eiropas rallijkrosa čempionāta Supercar klases 2018. gada sezona, kuras izskaņā visskaļākās ovācijas guva Reinis Nitišs – jēkabpilietis tika kronēts par jauno Eiropas rallijkrosa čempionu. Zīmīgi, ka izcīnīto kausu latviešu pilotam pasniedza Kenets Hansens – rallijkrosa leģenda, kurš savas karjeras laikā izcīnījis 14 Eiropas čempiontitulus!
Latvijas rallijkrosa čempionātā OPEN RX klasē par čempionu kļuva Mārtiņš Svilis, bet starp junioriem 1.vietu izcīnīja Oskars Safonovs, Rainers ragainis – 4.vietu un Matīss Vasilis – 5.vietu. Savukārt, LADA RX klasē 4.vieta Ivaram Joelim, 6.v. ierindojās O. Safonovs, 13.v. – M. Vasilis un 16. – R. Ragainis.
Sēlijas kausa izcīņas sacensībās motokrosā par bronzas medaļnieku 34 dalībnieku konkurencē kļuva Ako Līdaks.

SVARBUMBAS
LČ garajā ciklā svarbumbu celšanā jauniešu konkurencē sv.kat.līdz 63kg 1.vietu izcīnīja Viktorija Voitehoviča, kurai arī 3.vieta junioru konkurencē. Jauniešiem sv.kat.līdz 68kg 3.vietu izcīnīja Larions Volkovs, bet vīriešu konkurencē sv.kat.līdz 95kg bronza Oļegam Grošteinam un sv.kat.līdz 105kg sudrabs Vladislavam Voitehovičam. LČ divcīņā svarbumbu celšanā starp jaunietēm, juniorēm un sievietēm sv.kat. līdz 63kg uzvaras laurus plūca V. Voitehoviča. Janiešu konkurencē sv.kat. līdz 73kg Artjoms Orlovs ierindojās 3.v., bet sv.kat. līdz 78kg Larions Volkovs izcīnīja 1.v. Junioru un vīriešu grupā sv.kat. līdz 73kg Jānis Taukulis kļuva par bronzas medaļnieku. 2.vietu vīriešu grupā izcīnīja Oļegs Grošteins sv.kat. līdz 85kg un Vladislavs Voitehovičs sv.kat. +105kg.
1.Starptautiskajā Jāņa Āboliņa piemiņas turnīrā piedalījās 40 dalībnieku no Latvijas un 10 no Igaunijas. Jēkabpili pārstāvēja dalībnieki no Jāņa Āboliņa sporta kluba un visi guva godalgotas vietas. 1. vietu izcīnīja Vladislavs Voitehovičs, 2. vietas - Larions Volkovs, Jānis Taukulis, Oļegs Grošteins un Viktorija Voitehoviča, 3. vietu Artjoms Orlovs un Henrijs Sidarenko. Komandu stafetē uzvar Igaunijas komandas, jēkabpiliešus atstājot 4.vietā. 

SPĒKA TRĪSCĪŅA, SVARU STIEŅA SPIEŠANA GUĻUS
Somijā, Vantaa norisinājās PČ klasiskajā svara stieņa spiešanā guļus, kur Latvijas komandu šajā čempionātā veterāni M4 (70+) / +120kg grupā pārstāvēja arī jēkabpilietis Valdis Alksnītis. Uzspiežot 170 kilogramus, valdis izcīnīja uzvaru.
EČ klasiskajā spēka trīscīņā uz starta sev neierastā kategorijā -83kg kāpa ilggadējs Latvijas Izlases dalībnieks jēkabpilietis Lauris Danilēvičs, kurš sacenšoties ar Eiropas labākajiem, izcīnija 14.vietu. Lauris pārrakstija faktiski visus ierakstus Latvijas Rekordu tabulā, pietupjoties ar 250 kilogramiem (Latvijas rekords, atpakliekot no Eiropas Rekorda vien pa 27.5kg), uzpiežot 155 kilogramus, vilkmē pievārējot 282.5kg (Latvijas rekords) un summā savācot 687.5kg (Latvijas rekords). 
LČ svara stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu veterāni 40+ grupā Rolands Degro sv.kat. līdz 74kg izcīnīja 1.vietu, bet Židrjum Sabaļauskam sv.kat. līdz 120kg - 2.vieta! LČ spēka trīscīņā un Gulbenes novada čempionātā Jēkabpils pilsētu sacensībās pārstāvēja 8 sportisti, kas uzrādīja šādus rezultātus: Sieviešu konkurencē sv.kat.līdz 63kg Skaidrītei Voiko 3.vieta; sv.kat.līdz 72kg Olgai Miglānei 1.vieta; sv.kat. 84+kg 1.vieta, kā arī absolūti labākais rezultāts starp dāmām - Natašai Ņikitinai. Vīru konkurencē sv.kat.120+kg Uldim Bangam 2.vieta (un 3.vieta absolūtajā vērtējumā), Junioru konkurencē sv.kat.līdz 74kg 2.vietaValdemāram Ūdrim un sv.kat.līdz 93kg Oļegam Jakovļevam 3.vieta; “Veterāni1” grupā sv.kat. līdz 120kg 2.vieta Aleksandram Zvezdenkovam; “Veterāni2” grupā sv.kat.līdz 93kg Aleksandram Miglānam 1.vieta un labākais rezultāts arī absolūtajā vērtējumā. LČ svaru stieņa spiešanā guļus Valdis Alksnītis uzspieda 190 kg smagu svaru stieni, ar ko uzstādīja Latvijas rekordu. Valdim ir 77 gadi un viņš ir lieliskā formā, iedvesmas pilns un uz viņu ar apbrīnu skatās un  vēlās līdzināties daudzi sportisti. Židrjus Sabaļausks izcīnīja II vietu uzspiežot 175 kg smagu svaru stieni, kā arī uzstādīja savu personisko rekordu. Aleksandrs Andronovs izcīnīja II vietu, pēc nelielas traumas cenšoties atgūt savus iepriekšējos rezultātus. Agris Līcis-Līcītis uzspieda 112.5 kg smagu stieni, kaut arī personīgais rekords ir bijis drusku lielāks. Agris LČ piedalījās pirmo reizi. Rolands Vjaters  uzspieda 177.5 kg smagu stieni. Jaunākais dalībnieks ar pavisam mazu pieredzi ir Oļegs Bikovs, kurš uzspieda 85 kg. LČ klasiskajā spēka trīscīņā Valdemāram Ūdrim – 3.vieta, Oļegam Jakovļevam 5.vieta, Olgai Miglānei 1.vieta (2.vieta absolūtajā vērtējumā), Natašai Ņikitinai – 1.vieta (1.vieta absolūtajā vērtējumā), Skaidrītei Voiko 2.vieta (3.vieta absolūtajā vērtējumā), Dmitrijam Stepenko 1.vieta (3.vieta absolūtajā vērtējumā), Nikolajam Kaminskim 3.vieta, Aleksandram Miglānam 1.vieta (1.vieta arī absolūtajā vērtējumā).
Noslēdzošajā LK svara stieņa spiešanā guļus posmā Alūksnē Židrjus Sabaļausks izcīnīja I vietu, absolūtajā vērtējumā II vietu, Agris Līcis-Līcītis izcīnīja II vietu, Rolands Vjaters izcīnīja  I vietu un absolūtajā vērtējumā II vietu.
Bauskas novada čempionātā svara stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kas bija reizē arī LK 1.posms, kā arī Zemgales reģiona posms, startēja jēkabpilietis Židrjus Sabaļausks, kurš sv.kat.līdz 105kg un savā vecuma grupā izcīnīja 3.vietu, kā arī absolūtajā vērtējumā 40+ grupā bija trešais labākais.
Līvānu Novada Čempionātā klasiskajā svara stieņa spiešanā guļus Valdis Alksnītis veterānu +60 grupā sv.kat.120+ izcīnīja 1.vietu, bet veterānu 60+ absolūtajā vērtējumā – 2.vietu. Savukārt Artēmijam Tumanovam junioru grupā sv.kat.līdz 66kg 2.vieta un Židrjus Sabaļausks veterāni 40+ grupā sv.kat. līdz 105 kg izcīnīja 1.vietu. Madonas novada Degumnieku čempionātā svara stieņa klasiskajā spiešanā guļus (LK 5.posms) Artemijs Tumanovs izcīnīja 1.vietu sv.kat. līdz 66kg jauniešu grupā un 3.vietu absolūtajā kopvērtējumā. Židrjus Sabaļausks izcīnīja 1.vietu sv.kat. līdz 105kg veterānu 40+ grupā un 2.vietu absolūtajā kopvērtējumā. Madonas novada čempionātā svara stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu R.Degro sv.kat.līdz 74kg izcīnīja 2.vietu (veterāni +40 grupā), bet Ž.Sabaļausks sv.kat. līdz 120kg izcīnīja 1.vietu (veterāni +40grupā). Gulbenes pilsētas atklātajā čempionātā un LK posmā svara stieņu spiešanā guļus Jēkabpils SC komanda kopvērtējumā izcīnīja 5.vietu. Sintija Osmane sv.kat. līdz 63kg kļuva par bronzas medaļnieci un Agris Līcis-Līcītis sv.kat. līdz 74kg ierindojās 4.vietā. Savukārt, Židrjus Sabaļausks 40+ grupā kāpa uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena sv.kat. līdz 105kg, kā arī absolūtajā vērtējumā veterānu grupā izcīnīja 1.vietu. Rēzeknē norisinājās viena no senākajām Latvijas Pauerlifitnga tradīcijām - Latgales Kauss - Rēzeknes pilsētas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus, kurā piedalījās seši jēkabpilieši, kuri sīvā konkurencē izcīnīja: Mārtiņš Zviedrāns - I vieta, absolūtajā vērtējumā II vieta, Židrjus Sabaļausks - II  vieta, kā arī absolūtajā vērtējumā III vieta, Agris Līcis - Līcītis - I vieta, Artemijs Tumanovs - I vieta, Valērijs Smans - II vieta, Edvards Darbinieks  - III vieta. Daugavpilī notika sacensības svaru stieņa spiešanā guļus, kas ir Latgales Kausa 19 posms bez ekipējuma.  Židrjus Sabalausks uzstādīja savu personīgu rekordu, ilgi un mērķtiecīgi ejot uzspieda 180 kg smagu svaru stieni. Rolands Vjaters I-vieta 175kg un absolūtajā kopvērtējumā palika III-vietā.Agris Līcis-Līcītis- I-vieta 110kg. Aleksandrs Andronovs - II vieta 130kg.
Svara stieņa spiešanā guļus sacensībās iesācējiem sadarbībā ar Jēkabpils klubu “Impulss”, vērtējumā piedalījās tikai iesācēji un tie dalībnieki, kuri 2017.gadā nav piedalījušies Latvijas Pauerliftinga Federācijas LČ vai LK izcīņas posmos. Sieviešu konkurencē uzvaras laurus plūca - sv.kat.līdz 52kg Iveta Stelpe, sv.kat. līdz 57kg Lūcija Brikše, sv.kat. līdz 63kg Diāna Ivanova, sv.kat.63kg+ Ilona Brence. Absolūtajā vērtējumā labāko trijnieks – Iveta Stelpe, Diāna Ivanova un Ilona Brence. Jauniešu konkurencē sv.kat.līdz 66kg 1.vieta Artemijam Tumanovam, sv.kat. līdz 74kg Artim Aizporietim, sv.kat. līdz 83kg Andim Venčelim, sv.kat.83+ kg Andim Zeltiņam. Absolūtajā vērtējumā labāko trijniekā – Andis Venčers, Artemijs Tumanovs, un Dainis Ščedrovs. Junioru konkurencē sv.kat. līdz 74kg 1.vieta Dairim Jakubovskim, sv.kat.līdz 83kg Jānim Rakovam. Absolūtajā vērtējumā labāko trijnieks – Jānis Rakovs, Dairis Jakubovskis, Artjoms Solovjovs. Open grupā sv.kat.līdz 83kg zelta medaļa Ingum Zolbergam, sv.kat.līdz 93kg Jevgenijam Arhipovam, sv.kat.līdz 105kg Eduardam Domaščenko, sv.kat.105+kg Dmitrijam Petrikinam. Absolūtajā vērtējumā 1.vieta pienācās Dmitrijam Petrikinam, taču viņš no kausa atteicās, lai atbalstītu iesācējus, tādēļ labāko trijnieks – Jevgēnijs Arhipovs, Ingus Zolbergs un Ēriks Veldre.  
Jēkabpils pilsētas svētku ietvaros pie T/c Sēlija 77 dalībnieki pulcējās dalībai “Kurbada kausā” – Jēkabpils čempionātā svara stieņa spiešanā guļus. Komandu kopvērtējumā  I vietu ieguva Gulbene, II vietā ierindojās Aizkraukle un III vieta Jēkabpils sportistu komanda. Jēkabpiliešiem sacensībās šādi rezultāti: Open grupā savās svara kategorijās 3.vietu izcīnīja Agris Līcis-Līcītis, 3.vietu Jevgenijs Arhipovs, 1.vietu Valērijs Smans. Jauniešu grupā jēkabpiliešiem šādi rezultāti savās svara kategorijās: Vladislavam Ščogoļevam 2.vieta, Daniilam Matvejenkovam 4.vieta, Ērikam Masinskim 2.vieta, Oļegam Bikovam 4.vieta, Rūdim Ruciņam-Vējiņam 2.vieta, Ņikitam Blankovam 1.vieta. Junioru grupā savās sv.kat.1.vieta Valdemāram Ūdrim, 2.vieta Oļegam Jakovļevam. Veterānu (V40) grupā savās sv.kat. 1.vietu izcīnīja Rolands Degro un Židrijus Sabaļausks (kurš arī otrais veterānu absolūtajā vērtējumā).
Vienlaikus norisinājās „Latvijas Spēcīgākā pilsēta” sacensību otrais posms, kur 3 stundu garumā 108 dalībniekiem izdevās pacelt 212470 kg jeb 212,4 tonnas, nodrošinot III Spēcīgākās pilsētas titulu. Latvijas spēcīgākās jauniešu pilsētas vērtējumā Jēkabpils ar paceltajiem 32580 kg ierindojās 2.vietā, kuru paveica 16 jaunieši.
Apbalvojumu – Sporta meistara statusa apliecinošu sertifikātu - saņēma jēkabpilietis Uldis Banga. Uldis svara kategorijā 120+ Gulbenē 28.aprīlī spēka trīscīņā sasniedza 805 kg. 

NOVUSS
Uldis Kampāns piedalījās Pasaules kausa izcīņas 8.posmā novusā, kas reizē bija arī starptautiskais reitinga turnīrs. Individuālajā turnīrā 174 dalībnieku konkurencē viņš izcīnīja augsto 6.vietu, kas ir ļoti izcils rezultāts tāda ranga mačos. Savukārt, 9.posmā Uldis spēcīgā konkurencē ieguva 8 punktus no 11 iespējamiem, kas nodrošināja dalītu 3.- 4. vietu, taču ņemot vērā koeficientu sistēmu, sportistu ierindoja 4. vietā. Uldis Kampāns saņēma papildus apbalvojumu  no sacensību rīkotājiem nominācijā "labākais  no valsts, kurš nav ticis uz goda pjedestāla". 
Polijā norisinājās Starptautiskā reitinga turnīra novusā cilvēkiem ar ierobežotām spējām FINSO 2.posms, kurā Latviju pārstāvēja arī jēkabpilieši Guntis Jakubovskis un Valdis Strods. Sacensībās Guntis izcīnījis 10.vietu, bet Valdis– 17.v. 
Latvijas Republikas čempionātā dubultspēlēs novusā jauktajiem pāriem, uzrādot stabilu un pārliecinošu sniegumu visos LR čempionāta posmos, jēkabpilietis Uldis Kampāns kopā ar savu pārinieci Ilzi Lāci  izcīnīja pirmo vietu šajā LR čempionātā  un jau ceturto gadu pēc kārtas nosargā LR čempionu titulu jaukto pāru dubultspēļu  čempionātā. Latvijas 53. individuālajā čempionātā novusā vīriešiem Uldis Kampāns individuālo čempionātu sāka ar ceturtdaļfinālu, pusfinālā izcīnīja tiesības piedalīties finālā, finālā izcīnīta 2. vietu un iegūta sudraba medaļa, no pirmās vietas atpaliekot tikai par vienu punktu. Atlases sacensību 1.kārtā startēja arī Aleksandrs Komarovs, Valentīns Sipovičs, Andris Tomiņš, Vilnis Pavasaris, Miervaldis Belokopitovs un Aleksandrs Belovs. 
Dubultspēļu čempionātā starp vīriešu pāriem U. Kampāns pārī ar Gunti Driķi izcīnīja 6.vietu, bet Latvijas 11. kausa izcīņa novusā individuālajā vērtējumā Uldis ierindojās 5.vietā.
Uldis Kampāns kļuva par uzvarētāju Madonas novada atklātajā čempionātā.
Latvijas jaunatnes čempionāta novusā finālā jēkabpilietis Juris Stikāns izcīnīja 3.vietu. Savukārt, jauniešu sacensībās novusā “Mežotnes talanti” zēnu konkurencē kļuva par sudraba medaļnieku.
3. Jēkabpils atklātajā turnīrā ,,Zelta kija 2018” piedalījās 34 novusisti no Jēkabpils pilsētas, Salas un Krustpils novadiem. Kopvērtējumā galīgās vietas noskaidroja, summējot izcīnītās vietas 3 posmos. Par 2018. gada uzvarētāju vīriešu konkurencē kļuva Andris Celmiņš , bet zēnu un sieviešu grupā 1.vietu kopvērtējumā izcīnīja Juris Stik

Atstājiet komentāru