2024.gada 21. maijs

Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

Sporta pasākumi gada nogalē

Sporta pasākumi gada nogalē

Aicinām šonedēļ apmeklēt:

 29.12.  12:00  Jēkabpils 3.vsk. sporta manēža  Jēkabpils pilsētas atklātais čempionāts un kausa  izcīņa telpu futbolā 2018/2019 
 29.12.  11:00  Sporta nams Jēkabpils pilsētas čempionāts basketbolā 2018/2019
29.12. 16:00 Jēkabpils 3.vsk. sporta manēža LFF Ziemeļaustrumu reģiona telpu futbola čempionāts veterāniem Jēkabpils – LSB Meistars / SK Latgols
 30.12.  11:00  Sporta nams Jēkabpils pilsētas čempionāts basketbolā 2018/2019
31.12. 12:00 Meža parks Vecgada skrējiens „Veselīgi ir stilīgi”


Latvijas kausu iegūst “Jēkabpils lūši” 

Latvijas kausu volejbolā vīriešiem šogad ieguvuši “Jēkabpils lūši”, kas finālā pārspēja OC “Limbaži”/MSĢ. 

23.decembrī Sporta namā “Daugava” (SND) noslēdzās divas dienas ilgušie volejbola svētki. Vīriešiem divkārtējie kausa īpašnieki un tā pašreizējie glabātāji “Jēkabpils lūši” noteikti negribēja šķirties no kausa arī šogad. Finālā Mārča Obrumana trenētajiem “lūšiem” bija jātiekas ar vēl jaunāku, bet ne mazāk ambiciozu komandu OC “Limbaži”/MSĢ un treneri Lauri Iecelnieku. 1. setu uzvarēja kausa glabātāji – 25:19. Pēc tam gan Limbažu jaunieši tikpat pārliecinoši revanšējās, uzvarot arī trešo setu – 25:19, 25:21. Abas komandas labi spēlēja aizsardzībā, un limbažniekiem papildu drošību trešajā zonā deva valsts izlases kandidāts Edgars Šimanskis. 4. setu lieliski sāka jēkabpilieši, lielas galvassāpes sagādājot pretiniekiem ar planējošajām servēm, bet pretinieki pieļāva kļūdas, tai skaitā uzbrukuma līderis Aleksandrs Nasonovs uzbrukumā. Rezultāts auga “lūšu” labā – 3:0, 7:2, 11:4. Iecelnieks sāka sastāva maiņas, un seta liktenis bija izšķirts – 25:13. Piektais sets sākās ar Vladislava Blumberga sitienu autā – 0:1. Ilgu laiku vadībā bija limbažnieki. Sevišķi efektīga epizode viņiem padevās, kad Kristera Dardzāna uzbrukumu fantastiskā veidā aizsardzībā izvilka Kristaps Šmits, Šimanskis lēcienā piespēlēja Nasonovam, kurš iedzina naglu jēkabpiliešu laukuma pusē. Par beigu sākumu tas jēkabpiliešiem nekļuva. Nervozā setā viņi atspēlējās un sagaidīja dāvanas no pretiniekiem, divus pēdējos punktus jēkabpiliešiem guva Nasonovs, raidot bumbu autā ar servi un uzbrukumā. Pieredzējušākie uzvarēja arī šoreiz, trešo reizi pēc kārtas izcīnot kausu, - 3:2 (19, -19, -21, 13, 13).
Rezultatīvākais “lūšiem” ar 18 punktiem (4 “eisi”, 7 bloki) bija Blumbergs, 15 punkti Rihardam Puķītim, 13 – Zigurdam Adamovičam un pa 10 punktiem – Dardzānam un Ērikam Voroņko. Limbažniekiem 24 punktus guva Nasonovs, 11 punkti Robertam Kļaviņam. Vērtīgākā mača spēlētāja balva komandās tika Puķītim un Kļaviņam, bet MVP tituls – “lūšu” saspēles vadītājam Edvīnam Skrūderam.
www.volejbols.lv

Telpu futbols. Jēkabpils pilsētas atklātajā čempionātā un kausa izcīņā telpu futbolā 2018/2019 sestdien, 22.decembrī, aizvadītas šādas spēles: Karjers – Krustpils 4-0 (N. Mickevičs 2, K.Beikerts, I.Maslobojevs), Dignāja – Viesīte 1-8 ( I.Bilaničs - J.Zans 4, R.Dzivkovičs 2, E.Skrupskis 2), Sporta Skola – Latgran/Māju koks 0-12 (R.Liepiņš 5, I.Salmiņš 2, Raiv.Ragainis 2, Rain.Ragainis , R.Ančs, E.Lapāns), SMS Auto - Sala 4-0 (J.Caune, A.Bokāns, K.Mucenieks – A.Beitkers(s.v.)). Bet 26.decembrī aizvadītas šādas spēles:  SMS Auto – Sporta Skola 11-3 (A.Mellbergs 4, N.Nazarovs 2, J.Caune, A.Makarevičs, E.Daģis – R.Brūņinš, M.Kavinskis, R.Beinarovičs) un Leģendas – Viesīte 5-1 ( K.Bobrovs 2, A.Danilovs, D.Skopenko - J.Zans, P.Krastiņš (s.v.)). Nākošās spēles norisināsies 29.decembrī. 

Basketbols. 22.decembrī tika dots starts 2018./2019.gada Jēkabpils čempionātam basketbolā. Jēkabpils sporta namā tika aizvadītas pirmās 3 spēles, kas noslēdzās šādi - Ottensten / Easywood: BK Dzintars    - 81:87;     Izika basketbola akadēmija : x99.lv/Slīterāni - 80:73; NDB Timber : Jēkabpils U19 - 111:117. Nākošās čempionāta spēles – jau 29.decembrī Jēkabpils sporta namā no pl.11:00. Savukārt pēdējo 1.apļa spēli LBL3 23.decembrī izbraukumā aizvadīja Jēkabpils lūši/Sporta centrs, kas ar rezultātu 83:67 piekāpās BS Tukums/TSS.

Jaunas sacensības novusā

   Pirmo reizi Jēkabpils novusa vēsturē notika Ziemassvētku turnīrs novusa dubultspēlēs. Radās lieliska iespēja sadarbības stiprināšanai pāru vidū. Dalībnieki parādīja gudru taktiku un meistarīgu tehniku, lai nodrošinātu uzvaru pār pretiniekiem.

   Nezaudējot nevienu maču, uzvaru kaldināja Arvīds Gilučs (Birži) kopā ar Vilni Pavasaru (Jēkabpils). Lielisku sadarbību un savstarpējo sapratni izrādīja Natālija Jeļizarjeva un Andris Celmiņš (abi no Jēkabpils). Trešās vietas cienīgs sniegums bija Pēterim Spruktam (Krustpils novads) un jēkabpilietim Aleksandram Komarovam. Godalgoto vietu ieguvēji tika gandarīti ar diplomiem un veselīgām balvām, ko sarūpēja Armanda Veides ģimene no savas bišu dravas. Paldies viņiem un čaklajām bitītēm!

Pilsētas izlases vīru komanda intensīvi gatavojas Latvijas čempionātam 3. līgā, kurā būs jātiekas ar 9 konkurentu komandām. Lai veiksme ir viņu sabiedrotā!
 Māris Jaudzems

Aicina Vecgada skrējiens

31.decembrī Jēkabpils Mežaparkā norisināsies par ikgadējo tradīciju kļuvušais Vecgada skrējiens “Veselīgi ir stilīgi!”. Sacensību sākums – pl.12:00, skrējiena distance – aptuveni 3 km. 

Skrējienā aicināts piedalīties ikviens interesents, kas pirms Jaunā gada sagaidīšanas vēlas gūt pozitīvas emocijas un labi pavadīt laiku, skrienot patīkamā un sportiskā kompānijā. Dalība rūķu cepurēs – obligāta! Skrējiens ir individuāls, bez laika kontroles un vietu sadalījuma vecuma grupās. Katrs Vecgada skrējiena dalībnieks saņem medaļu-suvenīru, kā arī piedalās izlozē. Pieteikumus skrējienam pieņem sacensību dienā sacensību norises vietā no plkst. 11.00 līdz 11.50. Dalības maksa skrējienā – kāds našķis kopīgam dalībnieku cienastam un eglē pakarināms gardums meža iemītniekiem.
Uz tikšanos gada pēdējā dienā!

Balso par labāko jēkabpilieti Latvijas simtgades sporta arēnā! 

Gada pēdējā mēnesī, kā ierasts, esam raduši atskatīties pagātnē, izvērtējot sasniegto, un raudzīties nākotnē, izvirzot jaunus mērķus un izaicinājumus. Jēkabpils sporta centrs jau tradicionāli visa gada garumā palīdz ikvienam uzzināt par jēkabpiliešu sasniegumiem sporta jomā, tāpat esam lepni, ka Jēkabpils sportisti var lepoties ar aktīviem un patriotiskiem līdzjutējiem. Arī šobrīd aicinām ikvienu jēkabpilieti izvirzīt viņaprāt labāko Latvijas simtgades gada sportistu! Šai nominācijai – “Labākais jēkabpilietis Latvijas simtgades sporta arēnā 2018” – var izvirzīt sportistu, treneri, komandu vai biedrību. Visvairāk balsu ieguvušais nominants tiks apbalvots svinīgajā pasākumā „Sporta laureāts 2018”, kas notiks 2019.gada 11.janvārī plkst.19:00 Jēkabpils Tautas namā, Vecpilsētas laukumā 3. 

Balsot iespējams Jēkabpils sporta centra mājas lapā www.jekabpilssc.lv, izmantojot tiešsaistes formu vai aizpildītu anketu (iespējams lejupielādēt mājas lapā) nosūtot uz jekabpilssc@inbox.lv.  Balsošana atvērta līdz 2019.gada 8.janvārim, plkst. 24:00!

Piedaloties aptaujā, respondenti apliecina, ka neiebilst savu personu datu izmantošanai. Aptaujas organizatori apliecina, ka personu dati netiks nodoti trešajām personām un tiks izmantoti vienīgi aptaujas vajadzībām. Jūsu personas datu apstrādes pārzinis ir Jēkabpils sporta centrs, kontaktinformācija: Andreja Pormaļa ielā 106, Jēkabpils, LV-5201.
                

Informāciju apkopoja: 
Lāsma Vindule 
Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru