2024.gada 21. maijs

Akvelīna, Ernestīne, Ingmārs

Novusisti iespēlē 3. Adventi

Novusisti iespēlē 3. Adventi

Adventes vainagā iedegtā trešā svecīte aicināja novusistus uz kārtējām sacensībām – Jēkabpils pilsētas atklātā individuālā turnīra ,,Zelta Kija 2019,, 1. posmu. Šīs sacensības risinās jau ceturto gadu pēc kārtas un guvušas pietiekamu atsaucību pilsētā un apkārtējos novados.

Kā allaž visaktīvākie bija Salas novada Biržu spēlētāji, kuri uz šo turnīru deleģēja 6 dalībniekus. Malači!

   Septiņu stundu garumā noskaidrojās labākie, meistarīgākie, veiksmīgākie spēlētāji no 21 konkurenta kopskaita. Pārliecinoši uzvarēja Biržu novusists Arvīds Gilučs, iegūstot 15 punktus no 16 iespējamajiem. Viņa kontā viena neizšķirta spēle pret 3. vietas ieguvēju. Otro vietu izcīnīja Pēteris Sprukts (Krustpils novads) ar 9 punktiem, ciešot 2 zaudējumus un nospēlējot 3 neizšķirtus. Jēkabpilietim Vilnim Pavasaram arī tikpat punktu, bet sliktāks papildrādītājs, tādēļ godam izcīnīta trešā pozīcija turnīra fināla tabulā. Nākamajiem trim dalībniekiem pa 8 punktiem – Miervaldim Belokopitovam, Mārim Resnim (abi no Jēkabpils) un biržiniekam Robertam Vēveram. Labāka uzvarēto un zaudēto setu starpība bija Mārim, kas sīvajā konkurencē ļāva viņam izcīnīt augsto 4. vietu, atstājot aiz sevis Miervaldi (5. vieta) un Robertu (6. vieta). Labus rezultātus uzrādīja arī jēkabpilieši Mihails Peregudovs un Andris Tomiņš. Sliktāk par savām spējām šoreiz nostartēja Valentīns Sipovičs un Aleksandrs Belovs, kurš nesen izcīnīja uzvaru Biržu turnīrā. Arī citiem spēlētājiem turpmāk jāmācās no savām kļūdām, lai sniegumu uzlabotu. Vislielāko izaugsmi salīdzinājumā ar iepriekšējā turnīra 1. posmu parādīja Miervaldis, izdarot iespaidīgu lēcienu no 17. vietas uz 5. Teicams un atdarināšanas cienīgs kāpums! Zēnu un sieviešu grupā vietu sadalījums sekojošs: 1. vieta Jurim Stikānam, 2. - Natālijai Jeļizarjevai, 3. - Inesei Bērziņai. Jaunākajam dalībniekam bija 13 gadi, bet vecākajam – 78. 65 gadu diapazons apliecina, ka novusa spēle piemērota jebkuram vecumam. Godalgās spēlētāji saņēma medaļas, diplomus un balvas. Paldies Baibai, Armandam un Pēterim par ieguldījumu turnīra sagatavošanā!

   Turnīra 2. posms notiks 16. februārī 10:30 agrobiznesa koledžā, uz kuru aicinām arī tos novusistus, kuri objektīvu iemeslu dēļ nevarēja piedalīties 1. posmā. 23. decembrī pirmo reizi Jēkabpils novusa vēsturē risināsies Ziemassvētku turnīrs dubultspēlēs. Veidojiet pārus un 9:30 esiet sporta centrā, lai būtu jaunas tradīcijas iedibināšanas līdzdalībnieki! Atgādinu, ka ceturtdienās un sestdienās notiek treniņi novusā. Gaidām visus, kuriem ir interese par šo aizraujošo galda spēli, neatkarīgi no sagatavotības pakāpes, vecuma un dzimuma.

  Māris Jaudzems

Atstājiet komentāru