2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Taku orientēšanās sacensības Kena parkā

Taku orientēšanās sacensības Kena parkā

Piektdienas vakarā Kenā parkā pulcējās 28 dalībnieki un interesenti uz Taku orientēšanās sacensībām „Jēkabpils balva 2014”, kuras organizēja IADC „AUSMA”, OK „Sēlijas mežs” un OK „Stiga” ar Jēkabpils pašvaldības atbalstu.
 
Pirms dalībnieki devās distancē, sacensību galvenais inspektors Valdis Strods, iepazīstināja ar taku orientēšanās sacensību noteikumiem un norises kārtību. Saņēmuši karti un atbilžu lapu, viņi devās distancē, lai 16 kontrolpunktos noteiktu pareizākos punktus.
 
Bērnu grupā vislabākā bija Rēzija Galdiņa, kas aiz sevis 2.vietā atstāja Normundu Lucijanovu, bet trešajā – Kristiānu Lipski. Savukārt, iesācēju grupā bez priekšzināšanām precīzākais bija Nauris Brūniņš, tad viņam sekoja Madara Jakubovska un Spodra Švarca. Paralimpiskajā grupā, ar kustību traucējumiem zelta medaļu izcīnīja Edgars Lukaševičs (ISRK „Krāslava”), sudrabu – Andrejs Šulcs („Leonardo”), bet bronzu, ko savā īpašumā ieguva Laima Lažinskiene, aizceļoja uz Lietuvu (Kaunas RSK). Savukārt, A grupā, kur dalībnieki ir ar iepriekšēju pieredzi, visātrākais un visprecīzākais bija Andrjus Jovaiša (Lietuva), aiz sevis 2.vietā atstājot Līgu Rukšāni (OK Kāpa) un 3.vietā – Ati Rukšānu (OK Sigulda).
 
Sacensībās bez individuālā vērtējumā, vēl papildus tika noteikti arī uzvarētāji arī starp ģimenēm un paralimpiskajām komandām. Arnolds un Madara Jakubovski bija vislabākie starp ģimenēm. Sudrabu izcīnīja Rēzija un Kaspars Galdiņi, bet bronzu – Kaspars un Kristiāns Lipski. Savukārt, komandu cīņā 1.vieta ISRK „Krāslava”, 2.vieta – „Leonardo”, bet 3.vieta – IADC „Ausma”. Pēc veiksmīgi noorganizētām sacensībām, IADC „Ausma” komanda jau nākamajā dienā devās uz Daugavpili, lai startētu Daugavpils čempionātā, Taku orientēšanās sacensībās „LATGALE ‘2014”. Divu dienu startos jēkabpilieši nodemonstrēja lielisku sniegumu paralimpiskajā grupā. Pirmajā dienā sudrabu izcīnīja Valdis Strods, bet otrajā – Guntis Jakubovskis.
 
Baiba Grasa , Jēkabpils Sporta Centra sporta organizators

Atstājiet komentāru