2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Jēkabpils sporta centra notikumi

Jēkabpils sporta centra notikumi

Anatolijs Macuks – piektais Latvijas čempionātā pusmaratonā

13. augustā notikušajā 11. Kuldīgas pusmaratonā tika sadalīti ne vien skriešanas seriāla Bigbank Skrien Latvija pusmaratona, 10 un 5 kilometru medaļu komplekti, bet arī sadarbībā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību – noskaidroti šī gada valsts čempioni pusmaratonā jaunajā Kuldīgas pusmaratona trasē.

Vīriešu konkurencē uz Kuldīgu bija devušies lielākā daļa sezonas līderu - gan pagājušā gada otrās vietas ieguvējs Jānis Višķers, gan viņa ierastie trases biedri un sīvākie konkurenti, tajā skaitā jēkabpilietis Anatolijs Macuks. Par čempionu šogad kļuva Dmitrijs Serjogins, bet A.Macuks izcīnīja 5.vietu.

Pusmaratona distancē savās vecuma grupās Aijai Rogālei 7.vieta, Jurim Grodnim 9.vieta, piedalījās arī Inita Nereta, Ingus Znotiņš. Nike Tautas skrējienā savā grupā 3.vieta Pēterim Lazdiņam, Jēkabpili pārstāvēja arī Dita Varņecka, Inese Macuka, Ivars Veirihs, Mārtiņš Frīdis Lūks. Savukārt Tautas skrējienā 5 km distancē Tabitai Tīnai Lūkai 10.vieta, savukārt nūjošanā Jēkabpili pārstāvēja Kristīne Ribnere. Nākošais, pirmspēdējais, Bigbank Skrien Latvija posms notiks 18. septembrī Valmierā, kas vienlaikus būs arī Latvijas čempionāts prestižajā maratona distancē.

Jēkabpilieši starp Latvijas labākajiem vieglatlētiem veterāniem

JekabpilsKomandaVeterani

Sestdien, 13.augustā Liepājā tika noskaidroti 2016.gada labākie vieglatēti veterānu vidū.

Arī 87 gadu vecumā nepārspējamu sniegumu uzrādīja Francis Sjomkāns – izcīnot 3 zelta godalgas – trīssoļlēkšanā, augstlēkšanā un tāllēkšanā. Viktora Zarņicka kontā – 2 sudraba medaļas – trīssoļlēkšanā un tāllēkšanā, kā arī bronzas godalga augstlēkšanā. Zigmunds Znotiņš izcīnīja 1.vietu 100 m skrējienā, 2.vietu tāllēkšanā, bet trešo vietu trīssoļlēkšanā. Ritai Šķiparei zelta godalgas šķēpa mešanā un lodes grūšanā un sudrabs diska mešanā, savukārt Aivitai Ķiplokai –1.vieta diska mešanā un 2.vieta šķēpa mešanā. Ivars Dundurs izcīnīja 2 sudraba godalgas šķēpa mešanā un lodes grūšanā, kā arī izcīnīja 5.vietu diska mešanā. Savukārt Jānim Ertam – 1.vieta šķēpa mešanā. Rutai Šķiparei 1.vieta 800m skrējienā, 2.vieta 3000m skrējienā un 4.vieta 400m skrējienā, bet Aiva Jakubovska soļošanā izcīnīja bronzas godalgu. Savukārt dāvanu savā 85.dzimšanās dienā sarūpēja Aldonis Palkavnieks – izcīnot divas medaļas – zelta godalgu 400m skrējienā un sudrabu 100m skrējienā. Vēlreiz Jēkabpils pilsētas sporta veterānu saimes vārdā sveicam Aldoni nozīmīgajā jubilejā!

Visi minētie rezultāti izcīnīti savās vecuma grupās.

Jēkabpilieši piedalās lielākajā šaha festivālā Baltijā – RTU Open

RTUOpen2016

No 8. līdz 14. augustam Rīgā, Ķīpsalas izstāžu zālē norisinājās lielākais šaha festivāls Baltijā - RTU Open 2016, kuru organizēja Rīgas tehniskā universitāte. Festivāla laikā paralēli norisinājās četri turnīri: galvenais A un amatieru B, C, D.

A turnīrā pirmo vietu ar 7 punktiem ieguva Ukrainas lielmeistars Kravtsiv Martyn (2631 ELO punkti). Otrajā vietā ierindojās lielmeistars Hrant Melkumyan (2650 ELO punkti) no Armēnijas. Trešajā vietā Latvijas pārstāvis lielmeistars Artūrs Neikšāns (2620 ELO punkti). Kopumā A turnīrā dalību ņēma 184 šahisti. B turnīrā piedalījās 53 dalībnieki, pirmo vietu ieguva šahists no Baltkrievijas Siarhei Kalinouski ar 7.5 punktiem, otrajā vietā Pjotrs Kolosa no Latvijas ar 6.5 punktiem. Jēkabpili B turnīrā pārstāvēja nacionālais meistars G.Jankovskis, kurš ar 6.5 punktiem ierindojās 3. vietā. C turnīru pārstāvēja 60 dalībnieki, pirmā vieta Roman Malyshev no Krievijas. Jēkabpili C turnīrā pārstāvēja Zubeirs Haciveli, kurš ar 4.5 punktiem ierindojās 17. vietā un Daniels Bogorods 4 punkti un 22. vieta. D turnīrā piedalījās 84 dalībnieki. Pirmo vietu ieguva Valērijs Rizihs no Rīgas ar 6 punktiem. Patīkamu pārsteigumu sagādāja Jēkabpils sporta skolas audzēknis Kārlis Mālnieks, kurš ar 5.5 punktiem ierindojās 4. vietā, savukārt Arturs Krastiņš ar 3.5 punktiem ierindojās 44. vietā.

Jēkabpils Taku orientieristiem panākumi sacensībās Lietuvā

TakuO

Druskininku pilsētā Lietuvā no 13.-14.augustam norisinājās taku orientēšanās sacensības Falco Cup 2016. TempO distancē Guntim Jakubovskim 3.vieta, bet Valdim Strodam 5.vieta. Abu sacensību dienu Taku orientēšanās kopvērtējumā Guntis Jakubovskis izcīnīja 2.vietu, bet Valdis Strods – 8.vietu. Savukārt komandu stafetes disciplīnā komanda, kuras sastāvā startēja Guntis Jakubovskis, Valdis Strods un Andrejs Šulcs, izcīnīja 12.vietu. Šie sportisti Latviju pārstāvēs arī Pasaules čempionātā, kas no 22.-28.augustam norisināsies Zviedrijā.

Informāciju sagatavoja:


Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru