2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Latvijas olimpiādē Jēkabpils pilsētai – divas bronzas godalgas(FOTO)

Latvijas olimpiādē Jēkabpils pilsētai – divas bronzas godalgas(FOTO)

 No 1. līdz 3.jūlijam Valmierā norisinājās Latvijas IV Olimpiāde. Ar saukli “Citus uzvar tie, kuri sākumā pārvar sevi!”, Jēkabpils pilsētu olimpiādē pārstāvēja 53 sportisti, kas sacentās 7 Olimpiskajos sporta veidos, kā arī olimpiādē iekļautajā neolimpiskajā sporta veidā - orientēšanās sportā un olimpiādē iekļautajā paraugdemonstrējumu sporta veidā – šahā.

Latvijas olimpiādes bronzas godalgas izcīnīja Jēkabpils pilsētas galda tenisa sieviešu komanda un handbola sieviešu komanda! Olimpiskajā sešiniekā iekļuva arī jēkabpilieši – Andrejs Romaņivs (4.vieta 400m barjerskrējienā), Maksims Harlaps (6.vieta 200m peldējumā uz muguras) un Pēteris Lazdiņš (6.vieta 3000 m kavēkļu skrējienā, uzstādot arī personīgo rekordu).

Galda teniss (vienspēles un komandu sacensības)

Alojas Auskeļa vidusskolā aizvadītas komandu cīņas galda tenisā. Jēkabpils sieviešu komanda savā apakšgrupā ar 2:3 piekāpās Cēsu novadam, bet ar 3:1 pārspēja Jūrmalu un ar rezultātu 3:0 Alojas novadu – tādējādi B apakšgrupā nodrošinot 1.vietu. Cīņās par medaļām, pusfinālā jēkabpilietēm pretī stājās Rīgas komanda. Spraigās gan setu cīņās, gan noslēdzošajā dubultspēlē, tomēr nācās piekāpties ar rezultātu 2:3, bet spēlē par bronzu Jēkabpils dāmu komanda spēja revanšēties pret cēsniecēm un ar 3:2 izcīnīt uzvaru. Tādejādi uz Latvijas Olimpiādes goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Aldona Homiča, Ina Jozepsone un Anžela Opincāne! Vīriešu komanda ar 1:3 piedzīvoja zaudējumu pret Stopiņu novadu, ar 2:3 piekāpās Salaspils novadam, bet ar 3:0 pārspēja Alojas novadu un apakšgrupu cīņas noslēdza 3.vietā. Spēlē par 5.-6.vietu, Jēkabpils ar 3:1 uzvarēja Tukuma novada komandu, sev nodrošinot olimpiskā sešinieka 5.vietu. Komandā spēlēja Uldis Dzirkalis, Rihards Mencis, Vitālijs Glazunovs un Maksims Jovļevs. Savukārt sacensībās galda tenisā sieviešu vienspēlēs – Aldonai Homičai – 7.vieta, Inai Jozepsonei – 8.vieta, Anželai Opincānei – 9.vieta, bet Vitālijam Glazunovam vīriešu vienspēlēs – 12.vieta.

Handbols

Sacensības norisinājās Vidzemes olimpiskajā centrā. Jēkabpils komanda pirmajā dienā sāka ar uzvaru pār Salaspils novadu ar rezultātu 26:19. Komandas labā 8 vārtu guvums Simonai Ārmanei, bet 7 - Kristīnei Kirejevai. Jēkabpilietes ar 22:23 piekāpās Ludzas novadam. 5 vārti Agnes Skābardes un S. Ārmanes kontos. Savukārt, ar 20:27 piedzīvots zaudējums pret Stopiņu novadu. Rezultatīvākā Simona ar 5 gūtajiem vārtiem. Noslēdzošajā spēlē ar Dobeles novada komandu, kas sev jau bija nodrošinājusi zelta medaļas Latvijas Olimpiādē, tika izcīnīta uzvara ar rezultātu 22:15, tādējādi Jēkabpils pilsētas handbolistes Latvijas IV olimpiādē izcīna bronzas medaļas! Ar 23 gūtajiem vārtiem Simona Ārmane Latvijas olimpiādē tika atzīta par ceturto rezultatīvāko handbolisti.

Loka šaušana

Priekuļos, Cēsu olimpiskajā centrā norisinājās loka šaušana. Jēkabpils komandu pārstāvēja Kristaps Ozoliņš. Kristaps neiekļuva astotdaļfinālā un olimpiādi noslēdza 17.vietā.

Orientēšanās (jauktā stafete, sprints)

Latvijas IV olimpiādes ietvaros norisinājās arī sacensības olimpiādē iekļautajā neolimpiskajā sporta veidā - orientēšanās sportā. Jauktajā stafetē Jēkabpils komandas sastāvā startēja Rolands Blumbeks, Ingus Znotiņš un Ieva Ivbule, 38 komandu konkurencē izcīnot 19.vietu. Savukārt sprinta distancē – Ingum Znotiņam 43.vieta, Ivetai Brūverei un Ievai Ivbulei - 35.vieta.

Peldēšana

Latvijas IV olimpiādes sacensības peldēšanā norisinājās Rīgā, DSN peldbaseinā, kur pulcējās valsts labākie peldētāji, kuri sasnieguši piecpadsmit gadu vecumu, ar mērķi noskaidrot Latvijas pilsētu un novadu labākos individuālos peldētājus un stafešu komandas. 50m brīvajā stilā Kristaps Kalniņš 20.vietā (25,34) un Aleksejs Suhorukovs – 22.vieta (25,63), bet 100m brīvajā stilā – Kristaps 23.vietā (55,55) un Aleksejs – 29.v. (1:00,22). Savukārt, 200m brīvajā stilā Kristaps uzrādīja devīto labāko rezultātu (2:01,29). 100m peldējumā uz muguras Maksims Harlaps – 9.vieta (1:00,32), bet K. Kalniņš – 11.v. (1:01,77). 200m peldējumā uz muguras Maksims Latvijas Olimpiādē izcīna augsto 6.vietu (2:10,54). 100m brasā Dmitrijam Firsovam 17.vieta (1:14,38). 4x100m brīvā stila stafete Jēkabpils komanda (Kristaps Kalniņš, Maksims Harlaps, Aleksandrs Poļakovs, Arturs Potašovs) izcīna 10.vietu (3:58,34). Savukārt, 4x100 m kombinētajā stafetē jēkabpiliešiem devītā pozīcija (Kristaps Kalniņš, Aleksandrs Poļakovs, Arturs Potašovs, Dmitrijs Firsovs).

Šahs

2. jūlijā norisinājās pirmās Latvijas olimpiādes šaha sacensības. Par Latvijas olimpiskajiem čempioniem kļuva WGM Dana Reizniece – Ozola un IM Vladimirs Svešņikovs. Gan sievietes, gan vīrieši aizvadīja 9 kārtas ar laika kontroli 12 minūtes uz partiju plus 5 sekundes par katru gājienu. Sieviešu turnīrā piedalījās 14 dalībnieces, Jēkabpils pārstāve Eira Sarnovska ieguva 3 punktus no 9, ierindojoties 11. vietā. Vīriešu konkurencē piedalījās 63 dalībnieki. Jēkabpili pārstāvēja 5 dalībnieki, Guntis Jankovskis 12. vieta, Daniels Bogorods 18. vieta, Jurijs Agafonovs 32. vieta, Nikolajs Krilovs 34. vieta, Ģirts Kiršbergs 51. vieta. Pilsētu konkurencē 1. vieta Liepāja, 2. vieta Kuldīga, 3. vieta Jēkabpils.

Šaušana

Burtnieku novada Rencēnu šautuvē norisinājās Latvijas olimpiādes sacensības šaušanā. Tajās tranšeju stendā jēkabpilietim Robertam Milleram pamatsērijā iegūts 81 punkts un kopvērtējumā – 19.vieta, savukārt apaļajā stendā Gunārs Mitris ar pamatsērijā iegūtiem 97 punktiem izcīnīja 8.vietu, bet Sandis Adijans 5.sērijā tika diskvalificēts. Šaušanā pa skrejošo mežacūku/35m Tālis Zalva pamatsērijā ieguva 148 punktus, kas bija par maz, lai iekļūtu pusfinālā. Kopvērtējumā izcīnīta 30.vieta.

Teniss (vienspēles)

Cēsu tenisa kluba tenisa kortos vienspēles tenisā noritēja pēc vienmīnusu sistēmas un zaudējums pirmajā spēlē ar rezultātu 0:2 (0-6, 0-6) no turpmākajām cīņām izslēdza jēkabpilieti Andreju Krūmiņu.

Vieglatlētika

Vieglatlētikas sacensības olimpiādes ietvaros norisinājās Valmierā, Jāņa Daliņa stadionā. Pirmajā olimpiādes dienāViktorija Daļecka piedalījās kvalifikācijā lodes grūšanā. Viktorijai tā šoreiz piezemējās pie 9.54m, kas diemžēl nebija pietiekams, lai kvalificētos finālam. Kopvērtējumā izcīnīta 16.vieta. 400m barjerskrējienā Andrejs Romaņivs ierindojās olimpiskā sešinieka 4.vietā ar rezultātu 53,42. Otrajā olimpiādes dienā Viktorija Daļecka nepārvar arī diska mešanas kvalifikāciju, kas šoreiz lidoja 30,40m tālumā. Lai iekļūtu labāko divpadsmitniekā, tam bija jāpiezemējas vismaz pie 32.72 atzīmes. Tādejādi šoreiz 14.vieta. 400m distancē devās divi jēkabpilieši Viesturs Ivbulis un Aleksandrs Kucs. Aleksandra uzrādītais laiks 51,62 ierindoja viņu 14.vietā, bet Viesturu ar rezultātu 52,04 – 17.vietā. Jāpiezīmē, ka uz starta līnijas pavisam kopā stājās 43 dalībnieki. 34 dalībnieku konkurencē 1500m skrējienā Pēteris Lazdiņš ierindojās 16.vietā. Uzrādītais laiks šoreiz 4:13,49. 21 dalībnieks savus spēkus pārbaudīja Latvijas Olimpiādes garākajā distancē – 10000m. Starp gargabalniekiem bija arī jēkabpilietis Anatolijs Macuks, kas finišēja 9.vietā pēc 33:51,70. Olimpiādes noslēdzošajā dienā – svētdien – jēkabpilietis Aleksandrs Kucs 200 m distancē ar priekšskrējienos uzrādīto rezultātu 23,51 49 sportistu konkurencē ierindojās 14.vietā. Savukārt augstlēkšanas disciplīnā startēja Edvīns Voitiņš. Pārvarot 1.80 m, Edvīns izcīnīja 12.vietu, bet 3000 m kavēkļu skrējienā jēkabpilietis Pēteris Lazdiņš iekļuva olimpiskajā sešiniekā – Pēterim izcīnīta 6.vieta un uzstādīts personīgais rekords! Jēkabpils kvartets Aleksandrs Kucs, Andrejs Romaņivs, Viesturs Ivbulis un Pēteris Lazdiņš startēja 4x400m stafetē, 12 komandu konkurencē izcīnot 7.vietu.

Jēkabpils sporta centrs izsaka lielu pateicību visiem sportistiem par dalību sacensībās, izturību un apsveic ar panākumiem un veiksmīgajiem startiem!

Informāciju sagatavoja:

Lāsma Skļarska
Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru