2024.gada 8. maijs

Staņislava, Staņislavs, Stefānija

Jēkabpils sporta notikumi aizvadītajā nedēļā

Jēkabpils sporta notikumi aizvadītajā nedēļā

 Lielākie pasākumi šonedēļ:

Trešdien, 8.jūnijā, no pl.16:00 – Mailēs, Jaunajā muižā notiks sacensību seriāla “Orientieris 2016” kārtējais posms.

Savukārt ceturtdien 9.jūnijā no pl.17:30 Jēkabpils Mežaparkā norisināsies koptreniņš “Pierādi sevi” - skriešanā, nūjošanā un velobraukšanā, bet no pl.18:00 Mežaparkā pirmo reizi notiks Tautas duatlona sacensības (reizē Jēkabpils sporta centra balvas 2016 4.posms). Atgādinām, ka duatlona sacensībās starti notiks pēc vecuma grupām!

Piektdien, 10.jūnijā pl.18:00 Kena parkā notiks Taku orientēšanās sacensības “Jēkabpils balva 2016”. Taku orientēšanās sportā rezultātu neizšķir dalībnieka pārvietošanās ātrums distancē, bet gan prasme ātri nolasīt karti un izprast apvidu, tādēļ sporta veids piemērots cilvēkiem ar dažādu fizisko sagatavotību, tajā skaitā – cilvēkiem ar īpašām vajadzībām.

Nedēļas nogalē Jēkabpils basketbolisti cīnīsies par ceļazīmi uz Latvijas IV Olimpiādi. Otrā atlases spēle notiks 11.jūnijā pl.18:00 Jēkabpils sporta namā. Aicinām līdzjutējus atbalstīt Jēkabpils komandu, kas mājas spēlē cīnīsies ar Cēsu novada komandu! 11.jūnijā pl.16:00 Jēkabpils stadionā Komanda.lv Pirmās līgas futbola čempionāta ietvaros FK Jēkabpils/JSC cīnīsies ar FK Ogre.

Vairāk informācijas: www.jekabpilssc.lv

Latvijas čempionāts rogainingā

No 4.-5.jūnijam Kosā, Amatas novadā norisinājās Latvijas čempionāts rogainingā. 24 stundu orientēšanās sacensībās apvidū īpaši garā distancē piedalījās arī OSK “Sēlijas mežs” sportisti. Amatas upes augšteces mazzināmās apkārtnes iepazīšana 24 stundu laikā, saules gaismas nogurdinātie stāvi lielceļa putekļos, bezceļa izaicinājumi īsajā nakts melnumā..

Jurijs Narels un Pēteris Krastiņš, izcīnot 270 punktus, vīru atklātajā grupā ieguva 14.vietu, bet savā vecuma grupā – 7.vietu. Aivars Druvenieks un Gundega Jurāne ar 220 punktiem jaukto pāru grupā izcīnīja 16.vietu, bet savā vecuma grupā – 4.vietu.

Viesturs Ivbulis un Aivars Lucijanovs – atklātajā vīru grupā ierindojās 24.vietā, bet savā vecuma grupā ar 210 punktiem izcīnīta 1.vieta!

Ievai Ivbulei, Tabitai Tīnai Lūkai, Lainei Odziļevičai un Renāram Lucijanovam atklātajā jauktajā grupā 39.vieta, bet jauktajā jauniešu grupā – 2.vieta un izcīnīti 107 punkti.

Orientieris 2016 – kopvērtējuma līderi pēc 9.kārtas

Turpinās sacensību seriāls “Jēkabpils Orientieris 2016”. Pēc sacensību 9 kārtām savās vecuma grupās līderos izvirzījušies:

Dainis Briģis, Aivars Meldrājs, Jānis Turks, Imants Meldrājs, Zigmunds Daščors, Rihards Barkovskis, Jurijs Narels, Renārs Lucijanovs, Kristiāns Lipskis, Kristers Valeskalns, Mikus Nenišķīs, Ilana Golubova, Ieva Ivbule, Rita Šķipare, Ruta Šķipare, Agate Šicāne, Laine Odzilēviča, Daniela Krasovska, Natālija Krasovska.

Veloorientēšanās līderi – Kaspars Lipskis, Kristiāns Lipskis.

Kopumā sacensību 9 kārtās startējuši 316 dalībnieki, vidēji vienā kārtā piedalās 112 sportisti.

Jēkabpils veterāni startē “Viestura kausā” Koknesē

Sestdien, 4.jūnijā, norisinājās Kokneses novada atklātais čempionāts vieglatlētikā veterāniem "Viestura kauss".

Jēkabpilietis Viktors Zarņickis trīssoļlēkšanā izcīnīja 3.vietu pēc koeficienta, bet tāllēkšanā un augstlēkšanā – 4.vietu pēc koeficienta. Savukārt Ivaram Dunduram – šķēpa mešanā 8.vieta pēc koeficienta, lodes grūšanā – 10.vieta, bet diska mešanā 15.vieta.

Jēkabpils pilsētas atklātais čempionāts spiningošanā

Svētdien, 5.jūnijā, Radžu ūdenskrātuvē norisinājās Jēkabpils pilsētas atklātais čempionāts spiningošanā. Veiksmīgākais loms – 5.45 kg smags – jēkabpilietim Aleksandram Stoļarovam, 2.vieta jēkabpilietim Pēterim Vorobjovam (5.16 kg), bet trešo vietu izcīnīja Silvija Strode no Kokneses ar 4.44 kg smagu lomu. Jēkabpils čempionātā spiningošanā kopumā piedalījās 21 sportists no Jēkabpils, Līvāniem, Preiļiem, Kokneses un Pļaviņām. Sacensības organizēja Jēkabpils sporta centrs.

Dignai Konovalovai 4.vieta LTS SEB tenisa festivālā

Sestdien, 21. maijā Rīgas satiksmes tenisa klubā Mežaparkā jau piekto reizi notika gadskārtējais LTS SEB tenisa festivāls jaunākajai tenisa paaudzei līdz 10 gadu vecumam. BK SMASH klubu pārstāvēja Digna Konovalova. Savā apakšgrupā Digna uzvarēja visas spēles un izkļuva no grupas kā pirmā. Digna pašaizliedzīgi cīnījās par medaļām, bet šoreiz nedaudz pietrūka un izcīnīta 4. vieta. Tas ir labākais sasniegums jaunās spēlētājas karjerā. Festivālā piedalījās vairāk nekā 150 dalībnieki.

SEB MTB maratona 3.posms Siguldā

Svētdien, 5.jūnijā, Latvijas un Eiropas kalnu riteņbraucēji pulcējās SEM MTB maratona 3.posma sacensībās un 2016.gada Eiropas čempionāts kalnu riteņbraukšanas maratonā XCM. SEB MTB maratona Virši-A distancē 301.vietā ierindojās jēkabpilietis Alvis Indriksons.

Informāciju publicēšanai sagatavoja:

Lāsma Skļarska
Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste

Atstājiet komentāru