2024.gada 6. maijs

Didzis, Gaidis

Sporta notikumu apskats

Sporta notikumu apskats

Pasākumi Jēkabpilī šonedēļ:

17.maijā Jēkabpils stadionā norisināsies Jēkabpils pirmsskolas izglītības iestāžu sporta svētki bērniem, 19.maijā stadionā notiks Latgales kausa izcīņa šķēpa mešanā, bet 22. un 23.maijā – Baltijas valstu mačs daudzcīņās. Citrus SPA peldbaseinā 20.maijā notiks Jēkabpils sporta centra sezonas noslēguma sacensības peldēšanā. Tāpat šonedēļ turpināsies “Orientieris” sacensību seriāls un koptreniņi Jēkabpils Mežaparkā. Vairāk informācijas – www.jekabpilssc.lv. Atgādinām, ka līdz ar peldsezonas atklāšanu, no 15.maija Radžu ūdenskrātuvē darbojas katamarānu un laivu noma.

A.Macuks trešais ātrākais maratona distancē no Latvijas skrējējiem

riga maratons

Nedēļas nogalē notikušais Lattelecom Rīgas maratons šogad dažādās distancēs kopā pulcēja vairāk nekā 33 tūkstošus dalībnieku no 65 pasaules valstīm. Jēkabpilietis Anatolijs Macuks maratona distancē izcīnīja 1.vietu savā grupā un 3.vietu vīriešu konkurencē starp Latvijas skrējējiem (9.vieta kopvērtējumā). Apsveicam!

 

Taku orientieristi gatavojas Eiropas čempionātam

OrientierisMaijsAfisa

Piektdien, 13.maijā, Jēkabpils taku orientieristi devās uz “Krāslavas kausu”, kas notika Preiļu estrādē. Paralimpiskajā grupā 1.vieta Guntim Jakubovskim, 3.vieta - Valdim Strodam. Savukārt no 14.-15.maijam sportisti piedalījās Daugavpils atklātajā čempionātā taku orientēšanās sportā. Pirmajā sacensību dienā orientieristi devās vidējā distancē, kur abi jēkabpilieši piekāpās rīdziniekam Andrejam Šulcam – G.Jakubovskim 2.vieta un V.Strodam – 3.vieta. Otrajā sacensību dienā garajā distancē (36 punkti) Guntis spēja atspēlēties Šulcam, izcīnot 1.vietu un atstājot rīdzinieku 2.vietā, bet Valdim Strodam - 3.vieta. Jau ceturtdien, 19.maijā, abi sportisti dosies uz sacensībām Slovākijā un uz Eiropas čempionātu Čehijā. Novēlam sportistiem precizitāti un augstus rezultātus sacensībās!

 

Jēkabpilietim LR čempiona tituls novusā

Ar finālsacensībām Tukumā un Cēsīs noslēdzās Latvijas Republikas čempionāts dubultspēlēs novusā. Jaukto dubultspēļu čempionātā tika aizvadītas ļoti spraigas finālsacensības, kur jēkabpilietis Uldis Kampāns kopā ar savu dubultspēļu pārinieci Ilzi Lāci, uzrādot stabilu un pārliecinošu sniegumu, spēja pēc punktiem kopvērtējumā apsteigt tuvākos konkurentus Kasparu Leiti un Janīnu Kesenfeldi no Ventspils un izcīnīt 1. vietu un LR čempionu titulu. Jēkabpiliete Rita Šķipare kopā ar Gunti Driķi šajās finālsansībās izcīnīja septīto vietu, tikai par trim punktiem atpaliekot no trešās vietas ieguvējiem kurzemniekiem Aigara Aleksandrova un Anitas Lejas. Ja jaukto dubultspēļu čempionātā Uldim Kampānam un Ilzei Lācei šogad izdevās atkārtot pagājušā gada saniegumu, kļūstot par LR čempioniem atkārtoti, tad vīriešu dubultspēļu čempionātā Uldis Kampāns kopā ar Gunti Driķi pēc pērn izcīnītā čempiona titula, šogad nākas samierināties ar ceturto vietu no pirmās vietas ieguvējiem valmieriešiem Alda Medņa un Agra Medņa atpaliekot par trim punktiem, bet no otrās vietas ieguvējiem Jāņa Kupča un Valda Čunkas par vienu punktu. Sieviešu dubultspēļu čempionāta noslēgumā Rita Šķipare kopā ar Silviju Lemkinu starp 16 finālsacensību sieviešu pāriem izcīnīja augsto 5. vietu.

 

Futbolā zaudējums Babītei

Sestdien, 14.maijā, Jēkabpils stadionā tika aizvadīta spēle starp FK “Jēkabpils/JSC” un “SK Babīte”, kas noslēdzās ar rezultātu 1:6. Jēkabpiliešu labā vārtus 36.minūtē guva Andrejs Šustrovs, vērtu guvēji no “SK Babīte” - Edgars Kārkliņš (3 vārti), Niks Savaļnieks (2 vārti) un Vadims Avdejevs. Jēkabpilieši šosezon piedalījušies sešos Komanda.lv pirmās līgas turnīra mačos, un vien iepriekšējā kārtā izcīnīja savu pirmo uzvaru, kad ar 2:1 viesos pārspēja RTU FC un sagādāja šai vienībai tās pirmo zaudējumu sezonā.

 

Jēkabpiliešu starti riteņbraukšanas sacensībās

14.maijā uz autoceļa P62 Madona – Atašiene – Preiļi norisinājās Latvijas Sporta Veterānu (Senioru) Savienības 53.sporta spēļu finālsacensības riteņbraukšanā solo braucieni, bet Sporta un atpūtas bāzē “ Smeceres sils” sacensības krosā. Solo braucienos savā vecuma grupā jēkabpilietis Kaspars Lipskis izcīnīja 2.vietu. Savukārt 15.maijā norisinājās riteņbraukšanas sacensības “Meža takas Bebrenē 2016”. Savās vecuma grupās jēkabpiliešiem: Jolantai Šumai 3.vieta, Rinaldam Druviņam 4.vieta, Alvim Indriksonam 4.vieta. Startēja arī Ingus Znotiņš, Kaspars Platpirs.

 

Kluba “Kadzan” panākumi Salaspilī

14.maijā Latvijas karatē kluba “Kadzan” sportisti piedalījās atklātajā čempionātā karatē, kas norisinājās Salaspilī. Sacensībās piedalījās sportisti no Latvijas, Igaunijas, Lietuvas, Baltkrievijas, Japānas un Krievijas. Jēkabpils kluba sportisti – Alekss Fetkulins, Kristers Antons un Edgars Laganovskis - savās vecuma grupās izcīnīja 3.vietas.

 

Aizvadīts noslēdzošais sezonas turnīrs galda hokejā Latvijā

GaldaHokejs16 05

Sestdien, 14.maijā, Inčukalnā aizvadīts 2015./2016.gada sezonas noslēdzošais galda hokejs turnīrs Latvijā - Latvijas čempionāts. Sacensībās piedalījās 81 galda hokejists, tajā skaitā arī labākie Igaunijas un Lietuvas galda hokejisti. No jēkabpiliešiem šoreiz veiksmīgākais izrādījās Kristaps Zarinieks, kurš vienīgais spēja kvalificēties 1.līgas spēlēm un sacensībās ierindojās 21.vietā. Atzīmējama arī Rūdolfa Valaiņa 2.vieta 2.līgā, kur 2.līgas finālsērijā līdz 3 uzvarām tikai pēdējās spēlēs pagarinājumā tika atzīts ventspilnieka Alvja Siliņa pārākums, kurš līdz ar to visā sērijā uzvarēja ar rezultātu 3-2. čempionāta kopvērtējumā R.Valainim 26.vieta.

Sacensību finālā tikās abi galvenie favorīti, rīdzinieki Atis Sīlis un Edgars Caics, kuri pasaules rangā šobrīd ieņem attiecīgi 2. un 3.vietu. Šajā duelī šoreiz labāks izrādījās Edgars Caics, bet 3.vieta Skrundas GHK pārstāvim Edgaram Muceniekam. Šajā sezonā vēl atlikuši 2 Pasaules Tūres posmi Vācijā un Kanādā, bet sezonas galvenais notikums būs Eiropas čempionāts Igaunijas galvaspilsētā Tallinā no 16.-18.jūnijam, kurā piedalīsies valstu nacionālās izlases.

Informāciju publicēšanai apkopoja:


Jēkabpils sporta centrs
Sabiedrisko attiecību speciāliste
t.652 83204

Atstājiet komentāru