2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Jēkabpils GHK komanda iegūst 8.vietu Latvijā

Jēkabpils GHK komanda iegūst 8.vietu Latvijā

Svētdien, 10.aprīlī, Inčukalnā norisinājies ikgadējais Latvijas čempionāts komandām galda hokejā. Neiztrūkstoši šīs sacensības tika aizvadītas ar Jēkabpils galda hokeja kluba pārstāvniecību. Turnīrā piedalījās 14 komandas (13 no Latvijas un viena no Igaunijas), kuras pēc galda hokejistu kopējā reitinga tika sadalītas 3 apakšgrupās, kur no katras apakšgrupas labākās divas kvalificējās 1.līgai, 3.-4.vieta 2.līgai un atlikušās 3.līgai.

Jēkabpils GHK šogad piedalījās nepilnā sastāvā, kur no pagājušā gada pieredzējušā sastāva, kad komanda spēja pirmo reizi kluba pastāvēšanas vēsturē iekļūt 1.līgā un turnīra kopvērtējumā izcīnīja 6.vietu, šogad galvenajā komandā debitēja jaunie - Elvijs Višņevskis un Rihards Arājs, vēl komandas sastāvā spēlēja Rūdolfs Valainis un Kristaps Zarinieks. Savā apakšgrupā, Jēkabpils GHK ierindojās 3.vietā,sev priekšā palaižot VJN Ventspils 1 komandu un Tallinas SK Raua. 2.līgā piedzīvots tikai viens zaudējums sīvā cīņā ar 8-9 piekāpjoties Inčukalns GHK 3 komandai un apļa turnīrā iegūta 2.vieta. 2.līgas finālā mūsējiem bija iespēja revanšēties Inčukalna komandai, bet arī šoreiz neveiksmīgi tika piedzīvots zaudējums ar 6-9, tādējādi sacensību kopvērtējumā Jēkabpils GHK ierindojās 8.vietā.

Par Latvijas spēcīgāko komandu šogad kļuva Inčukalna 2 komanda, kura finālā ar 11-2 apspēlēja VJN Ventspils 1, bronza - Inčukalnam 1, kas spēlēs par 3.vietu pārspēja BJC "Laimīte" no Rīgas.

Nākamās sacensības tiks aizvadītas 23.aprīlī Čehijas galvaspilsētā Prāgā, kur notiks Pasaules Tūres supersērijas pēdējais turnīrs, savukārt jēkabpiliešiem 2015./2016.gada sezonā atlikuši vēl 2 nopietni turnīri maijā - Pasaules Tūres Major turnīrs Somijā un Latvijas čempionāts Inčukalnā.

Informāciju sagatavoja:

Kristaps Zarinieks  

Atstājiet komentāru