2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Dubultpanākumu gūst Jēkabpils šautriņu metēja Anda Seimane

Dubultpanākumu gūst Jēkabpils šautriņu metēja Anda Seimane

Latvijas labākais šautriņu metējs Madars Razma pagājušās nedēļas nogalē Saulkrastos notikušajā valsts čempionātā kārtējo reizi uzvarējis individuālajās sacensībās, turklāt šogad to paveicis arī pāru turnīrā, vēsta Latvijas Darts organizācija. savukārt dāmu konkurencē dubultpanākums jēkabpilietei Andai Seimanei.

Priekules šautriņu metējs Razma individuālajās sacensībās par Latvijas čempionu kļuva piekto reizi pēc kārtas, fināla spēlē ar rezultātu 5-0 pārspējot Guntaru Stipinu no Vecumniekiem.

Ja pērn Razma nespēja triumfēt pāru turnīrā, šogad viņš to paveica un ar Rihardu Tomašicki titula mačā pārspēja Ilvaru Drauli un Gati Lanceru.

Individuāli kungiem trešās vietas izcīnīja Lancers un Tomašickis, bet par gandarījuma turnīra uzvarētāju kļuva Oskars Kovaļevskis no Bauskas. Tikmēr pāru turnīrā pie bronzas medaļām tika Guntars Grebskis ar Guntaru Stipinu un Antons Kuzmans ar Uģi Āboliņu.

Dāmu konkurencē šogad dubultpanākumu guva Jēkabpils šautriņu metēja Anda Seimane, kura vispirms izcīnīja savu pirmo Latvijas čempiones titulu individuāli, bet turpinājumā kopā ar viļānieti Mariju Ružāni aizstāvēja pērn izcīnīto čempiones godu arī pāru turnīrā.

Individuāli Seimane finālā ar 5-2 pārspēja titulētāko Latvijas šautriņu metēju Zeltīti Stradi no Lizuma. Savukārt vietas ieguva Sandija Andersone un Areta Kovaļevska, bet par gandarījuma turnīra uzvarētāju kļuva Lonija Stare. Pāru turnīra finālā Seimane un Ružāne ar rezultātu 4-0 pieveica Signi Sinkeviču un Diānu Grabčiku, savukārt trešās vietas ieņēma jau pieminētā Andersone ar Vitu Grebsku, kā arī Kristīne Kuzmane ar Sarmīti Lavrentjevu.

Jauniešu konkurencē pērn izcīnīto titulu spēja saglabāt Vecumnieku šautriņu metējs Rihards Slišāns, kurš spraigā finālā ar rezultātu 3-2 pārspēja Uģi Āboliņu no Vecpiebalgas. Trešo vietu izcīnīja Ralfs Laumanis un Roberts Buļko.

Materiāls tapis sadarbībā ar LETA

Foto: no privātas kolekcijas

Atstājiet komentāru