2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Vieglatlētikas arēnā Jaunā gada sezonu uzsāk sporta veterāni

Vieglatlētikas arēnā Jaunā gada sezonu uzsāk sporta veterāni

3.janvārī, 3.vidusskolas sporta manēžā kopā pulcējās Latvijas vadošākie sporta vecmeistari, lai sezonu uzsāktu ar sparīgiem startiem un labiem rezultātiem. Šajās sacensībās līdz pat disciplīnas noslēgumam cīņas azarts ir intrigām un adrenalīna devām bagāts, jo vietu sadalījums tiek vērtēts pēc vecuma koeficienta.

Dienas garumā starts tika dots septiņās vieglatlētikas disciplīnās. 60m skrējienā uzvaras lauri Gundaram Tipānam /Ogre/, Mārītei Kozlovskai /Rēzekne/, sudraba godalgas Aleksandram Vnukovam /Daugavpils/, Leontīnei Vītola /Līvāni/, bronzas medaļas savā īpašumā saņēma Guntis Grantiņš /Liepāja/ un Anda Germova /Tukums/. 200m skrējienā līderos ogrēnietis Aivars Puriņš, rēzekniete Mārīte Kozlovska, 2.vietas goda pjedestālu iekaroja jēkabpilietis Vladimirs Golubevs un līvāniete Leontīne Vītola, 3.vieta – Oļegam Okuņevam no Daugavpils un Andai Germovai no Tukuma. 1500m skrējienā izturīgākie un ātrākie bija līvānietis Valērijs Šakelis un madoniete Zinaīda Rācenāja, otrā pozīcija Voldemāram Pinkam /Daugavpils/ un Initai Bistrovai /Ogre/, 3.vietas pjedestāls – Valdim Ņilovam /Ogre/ un daugavpilietei Ludmilai Tokarevai. Sacensību garākajā distancē 3000m soļošanā nepārspēts Preiļu sportists Normunds Ivzāns un daugavpiliete Vera Grīnberte. 2.vieta Zigurdam Irbem no Rīgas un ogrēnietei Anitai Čuhnovai, 3.vieta Aigaram Saleniekam un Ņinai Jurciņai /Gulbene/. Augstlēkšanas sektorā ,,vislecīgākie’’ bija Valdis Cela /Ventspils/ un Helēna Ringa /Rīga/, aiz līderiem sekoja Jānis Mankovskis /Rīga/ un Varvara Jefimova /Daugavpils nov./, goda pjedestāla trešais pakāpiens jēkabpilietim Viktoram Zarņickim un līvānietei Mārītei Vilcānei. Tāllēkšanā sevi pārspēt neļāva Juris Lebedoks /Līvani/ un Solvita Kaļva /Jūrmala/. Otro pozīciju sektorā sev nodrošināja Vladis Cela /Ventspils/ un Ināra Fjodorova /Daugavpils/ aiz sevis atstājot Aleksandru Vnukovu /Daugavpils/ un Mārīti Vilcāni /Līvāni/. Lodes grūšanas sektorā uzvaru svinēja jelgavnieks Ilgonis Miķelsons un Ināra Rozēna /Rīga/, līderiem pa pēdām sekoja Normunds Skangalis /Jūrmala/ un Hermīne Bajāre /Talsi/, bronzas medaļas sev jaunajā sezonā dāvāja valmierietis Māris Bemers un Helēna Ringa /Rīga/. Visi rezultāti publicēti mājas lapās: www.jekabpilssc.lv; www.lvva.lv .

Katras disciplīnas uzvarētāji saņēma Latvijas Vieglatlētikas savienības oriģinālu izlases krekliņu, kas būs viens no motīviem veidot arī Latvijas vieglatlētikas veterānu izlases koptēlu starptautiskajās sacensībās.

Augstvērtīgākie sacensību rezultāti, kuri tiek vērtēti pēc reālā sasniegtā rezultāta, punktu ieguvumu nolasot no ,,IAAF starptautiskās punktu tabulas 2014’’, tika izcīnīti soļošanas disciplīnā. Oriģinālu – latviskiem rakstiem bagātu sacensību simboliku un naudas balvas apliecinājumu EUR 50,00 apmērā saņēma Normunds Ivzāns un Anita Čuhnova.

Šīs sacensības, dalībniekiem ir, kā atsperšanās punkts sezonas nākamajiem startiem, izvērtējot cik vēl jāiegulda līdz savu izvirzīto mērķu sasniegšanai. LSVS 53.sporta spēļu finālsacensības telpās šogad notiks 27.februārī, Rīgas Sporta manēžā. Līdz tam priekšā vēl iespējami divi pārbaudes mači, kur viesmīlīgi 30.janvārī, Jūs gaidīs Ventspils organizatori, bet 14.februārī savas spējas iespējams pārbaudīt Daugavpils 13.vidusskolas sporta manēžā, kur norisināsies I ziemas atklātais Latgales čempionāts senioriem vieglatlētikā (info: Ināra Fjodorova 26483993).

Jēkabpils sporta centra vārdā paldies visiem tiesnešiem, kuri ieguldīja savu prasmi, zināšanas, viesmīlību un atsaucību pret dalībniekiem, kas ļāva sacensībām noritēt gludā un profesionālā līmenī.

Liels paldies visiem čempionāta dalībniekiem, ka viens otram radījāt draudzīgi konkurētspējīgus apstākļus un Jaunā gada trešo dienu pavadījāt lieliskā, aktīvā un sportiskā gaisotnē!

Liels paldies sportistiem – Viktoram Zarņickim, Vladimiram Golubevam, Ivaram Dunduram un Jurim Grodnim, kuri ar dalību atbalstīja pašmāju organizētās sacensības un veterānu sporta arēnā sezonu uzsāka cildinot Jēkabpils pilsētas vārdu.

A.Jakubovska

Atstājiet komentāru