2024.gada 27. aprīlis

Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

2015.GADA ATSKATS SPORTĀ

2015.GADA ATSKATS SPORTĀ

Amerikāņu esejists, dzejnieks, lektors Ralfs Valdo Emersons: "Entuziasms ir viens no iedarbīgākajiem dzinuļiem. Ja kaut ko darāt, dariet to ar visu sparu. Ielieciet tajā visu dvēseli. Apzīmogojiet to ar savu personību. Esiet aktīvs, esiet enerģisks, esiet entuziasma pilns un uzticīgs, un jūs sasniegsiet savu mērķi. Nekas dižens nekad nav panākts bez entuziasma.”

2015.gadā uzrādītie rezultāti ir latiņa, kuru mēs esam pāvarējuši ar daudz augstāku augstumu, vai nedaudz nolaiduši, bet jebkurā situācijā neesam apstājušies un nākamjai sezonai izvirzījuši mērķi - nepadoties, darīt visu ar aizrautību, neatlaidību, mērķtiecīgumu un zināmu daļu ambīcijām.

Paldies ikvienam, kas gada garumā ir palīdzējuši un kopīgiem spēkiem esam centušies sportistu sasniegumus publicēt un lepoties ar katru no tiem, kas popularizējuši Jēkabpils pilsētas vārdu gan startējot, gan arī piedaloties organizatoriskajos darbos. Labākie no labākajiem katru gadu tiek sveikti ,,Jēkabpils Sporta Laureāts” svinīgajā pasākumā, kas notiks 2016.gada 15.janvārī plkst.19:00 Jēkabpils Tautas namā.

 PČ – pasaules čempionāts, EČ – Eiropas čempionāts, EVACI – Eiropas veterānu vieglatlētikas čempionāts, LČ – Latvijas čempionāts, LK – Latvijas kausa izcīņa, EK – Eiropas kausa izcīņa, PK – Pasaules kauss, EM – Eiropas meistarsacīkstes, LSVS – Latvijas sporta veterānu savienība, LBL – Latvijas basketbola līga, LJBL – Latvijas jaunatnes basketbola līga, LPF – Latvijas peldēšanas federācija, LMČ –Latvijas motokrosa čempionāts, NL – Nacionālā līga, LJO – Latvijas jaunatnes olimpiāde, LJČ – Latvijas jaunatnes čempionāts

BASKETBOLS (treneri Juris Bobrovs, Andris Čerjaks, Aigars Vanags, Imants Beķers, Artūrs Elksnītis, Igors Miglinieks, Kristaps Zeids)

BK Jēkabpils ar mērķtiecīgu darbu un stingru raksturu Aldaris LBL jau otro gadu pēc kārtas izcīna 3.vietu. Bronzas medaļnieku rindās spēlēja Rinalds Sirsniņš, Pāvels Veselovs, Oskars Virsis, Michael Anthony Burwell, Mikus Sokolovs, Artūrs Dušelis, Jānis Pozņaks, Edgars Štelmahers, Devin Marqiuse Taylor un Andrejs Šeļakovs. LBL 2.divīzijā Jēkabpils komanda ir spēlējusi jau divas sezonas, kurā ir sevi apliecinājuši kā sīvu pretinieku. Pirms gada viņi sezonu noslēdza 18 pozīcijā, bet šogad izcīnīta jau 10.vieta. VEF LJBL aizvadītajā sezonā startēja 8 Jēkabpils sporta skolas komandas, kur starp VEF LJBL labākajām divpadsmit komandām cīņas arī jaunajā sezonā aizvada U-19 un U-16 grupas, bet pārējām komandām, apliecinot savu izaugsmi un cīņassparu, ir visas iespējas izcīnīt tiesības spēlēt VEF LJBL 1.divīzijā jau nākamajā sezonā. Ceturtajā Latvijas čempionātā 3×3 basketbolā 2.vietu U-15 grupā izcīna Kristers Elksnītis, Kristers Tumšs, Matīss Surkulis un Toms Vecumnieks (treneris Aigars Vanags), bet par bronzas medaļniekiem U-17 grupā kļūst Dāvis Šteinarts, Reinis Jānis Avotiņš, Lauris Upenieks un Agris Bojārs (treneris Juris Bobrovs). Par 2014./2015.gada Jēkabpils pilsētas atklātā čempionāta basketbolā uzvarētājiem kļuva JSS U-19 komanda.

VOLEJBOLS (treneri Guntis Grigalis, Mārcis Obrumans un Raivis Obrumans)

Jau kārtējo sezonu SK Jēkabpils lūši noslēdz ar čempionu titulu un šoreiz viņi uzvaras laurus plūca Latvijas Nacionālās volejbola līgas čempionātā. Nākamais solis pēc pārliecinošajām uzvarām ir likumsakarīgs - debija Baltijas volejbola līgā 2015./2016.gada sezonā. Čempionvienībā spēlēja Rihards Puķītis, Armands Celitāns, Edvīns Skrūders, Pāvels Jemeļjanovs, Dāvis Emīls Melnis, Zigurds Adamovičs, Dāvis Kristers Midzenis, Reinis Prīdāns, Artjoms Soboļevs, Gints Grunte, Jānis Grunte, Dmitrijs Lavrenovs, Aivis Kokins un Igors Ščerbakovs. Par labākajiem spēlētājiem NL tika atzīti Rihards Puķītis un Edvīns Skrūders. Jēkabpilieši Reinis Prīdāns un Edvīns Skrūders /treneris Mārcis Obrumans/ Latvijas atlases spēlēs izcīna visas uzvaras un nodrošina ceļazīmi uz EČ pludmales volejbolā jauniešiem grupā līdz 20 gadiem, kur Larnaca pilsētā Kiprā viņi izcīna augsto 9.vietu. Jēkabpils talantīgie jaunieši kļūst par LJO 2015 čempioniem klasiskajā volejbolā. Komandā spēlēja Zigurds Adamovičs, Edvīns Skrūders, Artjoms Soboļevs, Dāvis Emīls Melnis, Dāvis Kristers Midzenis, Igors Ščerbakovs, Vladislavs Blumbergs un Rinalds Kļavinskis. Savukārt, LJČ volejbolā aizvadītajā sezonā par uzvarētājiem savā grupā kļuva A grupas jaunieši, 2.vieta D1 grupas zēniem, bet bronza C1 un D2 grupām. Reinis Prīdāns startēja Latvijas izlases U-21 sastāvā PČ 1.kvalifikācijas kārtā, bet Zigurds Adamovičs, Pāvels Jemeļjanovs, Edvīns Skrūders, Artjoms Soboļevs un Dāvis Emīls Melnis Latvijas izlases U-19 sastāvā EČ kvalifikācijā. Savukārt, Igors Ščerbakovs, Ritvars Elksnītis un Vladislavs Blumbergs ir U-18 izlases kandidāti. Jaunatklātie pludmales volejbola laukumi Jēkabpils stadionā kuplā skaitā uzņēma labākos volejbolistus gan Latvijas pludmales volejbola čempionāta „ERGO OPEN 2015”, gan Atklātā amatieru čempionāta pludmales volejbolā „Joker Beach Ball 2015”, gan arī Nakts turnīra pludmales volejbolā ietvaros. Jāpiezīmē, ka amatieru čempionātā par bronzas medaļniekiem kļuva Rihards Puķītis un Pāvels Jemeļjanovs, bet Nakts turnīrā uzvaras laurus plūca Edvīns Skrūders un Reinis Prīdāns.

FUTBOLS (treneri Raimonds Gailis, Dzintars Zvaigzne, Ruslans Bajārietis)

 

FK Jēkabpils/JSC Komanda.lv Latvijas 1.līgas čempionātā 16 komandu konkurencē aizvadītajā sezonā ierindojās 11.vietā. Jēkabpiliešu rindās labākais vārtu guvējs bija Aigars Liņģis. Latvijas 1.līgas čempionātā telpu futbolā Jēkabpils “Ošukalns” izcīna čempionu titulu. Rezultatīvākais komandas rindās Oļegs Peņkovskis. Papildus cīņas telpu futbola laukumos jēkabpilieši aizvadīja arī Latvijas ZA reģiona veterānu līgā un šoreiz iegūta olimpiskā sešinieka 5.vieta. Jēkabpils atklātajos čempionātos gan telpu futbolā, gan futbolā atkārtoti savu meistarību apliecinājuši ir “Jubergs” komanda, kas abos turnīros ieguvuši čempionu kausu. 2015. gada LJČ futbolā un Latvijas Futbola federācijas (LFF) Futbola akadēmijas tradicionālajā sezonas noslēguma pasākumā tika apbalvoti aizvadītās sezonas Latvijas jaunatnes futbola čempionāta godalgoto vietu ieguvēji un labākie spēlētāji dažādās nominācijās. Aizvadītajā čempionātā U-16 B grupā Jēkabpils sporta skola izcīnīja 3.vietu. Komandas galvenais treneris Raimonds Gailis. Par labāko uzbrucēju tika atzīts Mihails Kudrjavcevs. Savukārt, treneri Dzintaru Zvaigzni apbalvoja par Latvijas telpu futbola izlases U-21 dalībnieka Maksima Potlova sagatavošanu. Uz rudens tradicionālo FK Jēkabpils organizēto Futbola dienu pulcējās 14 komandas 3 vecuma grupās. Nozīmīgu lappusi Jēkabpils futbola vēsturē ir ierakstījis jēkabpilietis Deniss Rakels – viņš bija viens no četriem pretendentiem uz 2015.gada labāko Latvijas futbolista balvu, ir otrais vislabākais futbolists Latvijas žurnālistu aptaujā, ir labākais vārtu guvējs Krakovas Krakovijas (Polijas) komandā un otrais visā Polijas ekstra līgā.

HANDBOLS (treneres Vita Brikmane, Lāsma Mičule)

 

Neskatoties uz to, ka LJČ ar savām pretiniecēm tiek aizvadītas sīvas cīņas, tad LJO Jēkabpils sporta skolas handbolistes savā spēlē demonstrēja pārliecinošu sniegumu un izcīna zelta medaļas. Komandas sastāvā spēlēja Simona Ārmane, Unigunde Cirša, Jūlija Damenauska, Kristīne Iļjasova, Madara Jugāne, Gita Kaulakane, Krista Krūmiņa, Ieva Lapsa, Agnija Malceniece un Kristiāna Skudra. LJČ A grupas jaunietes kļūst par čempionēm, bet C un D2 grupas meitenes iegūst sudraba medaļas. LČ pludmales handbolā kopvērtējumā izcīnīta 4.vieta. Aizvadītajā sezonā LČ Virslīgā sievietēm 8 Jēkabpils sporta skolas audzēknes spēlēja LAT 98 izlases sastāvā, bet šogad komanda ir nolēmusi startēt kā Jēkabpils SS. Komandas sastāvā šajā sezonā pieteikumā līdzās jaunajām un perspektīvajām handbolistēm ir arī krietni pieredzējušākās Kristīne Kirejeva, Linda Brikmane un Anete Čeiča. EČ 2015 kvalifikācijas spēlēs Latvijas jaunatnes izlases sastāvā startēja S.Ārmane, A.Malceniece, G.Kaulakane, I.Lapsa, M.Jugāne, K.Skudra, K.Krūmiņa. Jēkabpilietes plūc uzvaras laurus starptautiskajā handbola turnīrā “Tallinas kauss 2015” starp 2005.g.dz. meitenēm un 1998.g.dz. jaunietēm, kā arī “Panevežas kauss 2015” (Lietuva) starp 1997.g.dz. jaunietēm.

VIEGLATLĒTIKA (treneri Aivars Noris, Modris Osvalds, Ainis Raubiškis, Jānis Knodze, Ingus Zolbergs)

 

Aizvadītais 2015.gads vieglatlētikā bija viens no veiksmīgākajiem gadiem augstvērtīgu rezultātu ziņā, starp kuriem kā vērtīgāko rezultātu jāatzīmē augstlēkšanā vīriešiem. Mārtiņš Sulainis: Sporta meistars, Latvijas čempions augstlēkšanā 2,16m, astotais rezultāts Eiropā junioru U-20 grupā, kā arī izcīnīta augstā 20.vieta EČ U-20 Erkilstonā (Zviedrija). Latvijas pieaugušo izlases dalībnieks. Anatolijs Macuks: Latvijas izlases dalībnieks PČ Dohā (Katara) 50 km skrējienā. Iegūta augstā 14.vieta (3:10.50) un labots Latvijas rekords, kā arī Jēkabpils rekords maratonskrējienā. Prestižajā 42 BMW Berlīnes Maratonā Anatolijs ierindojās labāko skrējēju simtniekā (92.vieta), bet savā vecuma grupā (V35-39) ierindojās 19.vietā. Viņš laboja ne tikai savu personisko rekordu, bet ir arī Jēkabpils rekordists pusmaratonskrējienā. Aleksandrs Kucs: jaunākais un perspektīvākais vieglatlēts Jēkabpilī. Labojis divus Latvijas rekordus 300m/b un 400m/b skrējienā U-16 grupā. Latvijas izlases dalībnieks Eiropas jaunatnes olimpiādē Tbilisi. Iegūta 11.vieta. LJO čempions 400m/b. Trīskārtējs Latvijas čempions U-16 grupā - 300m/b, 110m/b un kārtslēkšanā. Pēteris Lazdiņš: Iekļauts Latvijas izlases komandā startam Eiropas čempionātā krosā Francijā. Latvijas čempions 1500m, 3000m/kavēkļos un krosā 8km distancē U-20 grupā. Latvijas izlases dalībnieks Prezidenta balvas izcīņā. Mārtiņš Dāboliņš: Latvijas izlases dalībnieks daudzcīņā. Latvijas čempions 60m/b un tāllēkšanā U-20 grupā. Bronzas medaļnieks 7-cīņā telpās. Andrejs Romaņivs: Latvijas izlases dalībnieks 400m/b, 2.vietas ieguvējs Latvijas čempionātā Ventspilī. Vīriešu grupā varētu atzīmēt Viesturu Ivbuli un Paulu Rutkovski, kas turpina mācības Latvijas augstskolās un gatavojas 2016.gada Latvijas Olimpiādei, lai veiksmīgi pārstāvētu Jēkabpils pilsētu šajās nozīmīgajās sacensībās. No jaunajiem vieglatlētiem var minēt - Edvartu Eglīti, kas Latvijas izlases sastāvā Varšavā Eiropas jaunatnes sacensībās U-12 grupā izcīnīja 1.vietu augstlēkšanā. Viktorija Daļecka: Latvijas izlases dalībniece un Latvijas čempione lodes grūšanā U-16 grupā. Viņa ir viena no perspektīvākajām jaunajām sportistēm, kas ar savu darbu var sasniegt augstus rezultātus. Agnese Gavare: Latvijas čempionātā U-18 grupā 3.vietas ieguvēja 600m skrējienā. Samanta Sonora Kalniņa: Latvijas čempionāta 2.vietas ieguvēja U-14 grupā 1000m skrējienā. Katrīna Nikola Jukšinska: Latvijas izlases sastāvā Eiropas jaunatnes sacensībās Varšavā U-14 grupā izcīnīta 3.vieta augstlēkšanā. Jēkabpils rekordiste augstlēkšanā U-14 grupā (1,55m). Sandra Brikmane: Latvijas izlases sastāvā Eiropas jaunatnes sacensībās Varšavā U-12 grupā izcīnīta 2.vieta bumbiņas mešanā. Jēkabpils sporta centra komanda arī šajā sezonā stājās uz starta līnijas Latvijas lielākajā un populārākajā skriešanas seriālā „ Bigbank Skrien Latvija”, kas tāpat kā pagājušajā gadā sastāvēja no 7 posmiem. Rēzeknē aizsākās ar Latvijas čempionātu 10 kilometru skrējienā, kur zelta medaļu junioru grupā izcīnīja Pēteris Lazdiņš, bet sudrabu jauniešu grupā - Aivars Lucijanovs. Pusmaratona distancē otro pozīciju iekaroja Anatolijs Macuks. Biķernieku trasē jēkabpiliešiem trīs sudraba godalgas - Pēterim Lazdiņam Nike 10 km distancē, Tabitai Tīnai Lūkai Tautas skrējiena 5 km distancē un A. Macukam pusmaratonā. Ventspils Piedzīvojumu parka pusmaratonā – zelts P. Lazdiņam Nike 10 km distancē, bet bronza Jurim Grodnim pusmaratonā. „Jelgavas nakts pusmaratonā” kā otrie 21 km trasē finišēja Anatolijs Macuks un Juris Grodnis. Nike 10 km distancē kārtējais zelts Pēterim Lazdiņam. Tautas skrējiena 5 km distancē 2. vieta Tabitai Tīnai Lūkai. Kuldīgas pusmaratonā Nike 10.55km distancē devās Pēteris Lazdiņš, izcīnot 1.vietu. „Sportlat Valmieras maratons” - Pusmaratona distancē savā vecuma grupā 3.vietu ieguva Juris Grodnis, bet Tautas skrējienā Tabitai Tīnai Lūkai 1.vieta. Siguldas pusmaratonā, kas bija noslēdzošais septītais posms Bigbank skriešanas seriālam  “Skrien Latvija 2015” -   21km garajā distancē Anatolijam  Macukam savā vecuma grupā 2.vieta. Nike 10km skrējienā Pēterim Lazdiņam 1.vieta. Tautas klases 5km distancē Tabita Tīna Lūka un Markus Urtāns ieguva 3.vietu.  Pēc šī posma noslēguma pasākumā tika apbalvoti kopvērtējuma  uzvarētāji, kur Pusmaratona distancē Anatolijs Macuks un Juris Grodnis ieguva 3.vietu, bet Aijai Rogālei augstā 4.vieta. Nike 10km distances kopvērtējumā Pēteris Lazdiņš ierindojās 1.vietā, bet Tautas klasē Tabita Tīna Lūka otrā labākā. Komandu cīņā jēkabpilieši – Aija Rogāle, Inese Anspoka, Ingus Znotiņš, Pēteris Krastiņš un Juris Grodnis ierindojās 13.vietā ar 14189 punktiem. Atklātais čempionāts vieglatlētikā, kas veltīts slaveno sportistu – soļotāja Pētera Zeltiņa un lodes grūdēja Jura Bērziņa piemiņai, šogad notika jau 26. reizi, vieglatlētikas sektoros uzņemot ap 300 sportistus no Latvijas, kā arī kaimiņvalsts Lietuvas. No Jēkabpiliešu vidus pieaugušo arēnā visaugstvērtīgāko sniegumu uzrādīja Pauls Rutkovskis izcīnot 400m skrējienā 3.vietu.

VETERĀNU SPORTS

2015.gada 5.septembri jēkabpilieši vēstures lappusēs ieraksta godam aizvadīto I Latvijas čempionātu vieglatlētikā veterāniem. Latvijas čempiona titulus sevis izvēlētajās disciplīnās un savās vecuma grupās izcīnīja: Francis Sjomkāns /augstlēkšanā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā/, Aldonis Palkavnieks /400m skrējienā/, Aivita Ķiploka /šķēpa mešanā, diska mešanā/, Anatolijs Macuks / 1500m, 5000m skrējienā/, Zigmunds Znotiņš /100m skrējienā/, Juris Grodnis /5000m soļošanā/. Goda pjedestāla 2.vietas vērto pakāpienu iekaroja Aija Rogāle / 5000m soļošanā/, Zigmunds Znotiņš / trīssoļlēkšanā/, Ivars Dundurs /šķēpa mešanā/, Modris Vecumnieks /lodes grūšanā/. Trīs sudraba kaluma medaļas savai dzimšanas dienai par godu augstlēkšanā, tāllēkšanā un trīssoļlēkšanā izcīnīja Viktors Zarņickis. Bronzas medaļas savai balvu kolekcijai klāt pievienoja Aigars Puida /1500m skrējienā/, Marģers Jaudzems un Ivars Dundurs / lodes grūšanā/, Artis Polis / lodes grūšanā, šķēpa mešanā/. Savukārt, LSVS 52.sporta spēļu finālsacensībās visa gada griezumā Jēkabpils pilsēta kopvērtējumā pilsētu grupā ierindojās 5.vietā, bet absolūtajā vērtējumā desmitie labākie. Vieglatlētikā telpās trīs zelta medaļas - tāllēkšanā, 3-soļlēkšanā un augstlēkšanā izcīnīja vieglatlētikas arēnas vecmeistars, sporta veterānu gods un lepnums– Francis Sjomkāns. 1500m un 3000m skrējienos konkurentu nepārspēts zelta medaļnieku sarakstā sevi ierakstīja Anatolijs Macuks. Aldonim Palkavniekam uzvara 200metru skrējienā, Zigmundam Znotiņam zelts tāllēkšanas sektorā. 2.vietas savās vecuma grupās un sev izvēlētajās disciplīnās izcīnīja Rita Šķipare, Aija Rogāle, Aldonis Palkavnieks,Viktors Zarņickis. Bronzas medaļās savā īpašumā izcīnīja Baiba Grasa, Juris Grodnis un Zigmunds Znotiņš. Jēkabpils vieglatlēti kopvērtējumā no 30 pilsētu un novadu pārstāvētajām komandām izcīnīja 10.vietu. Peldēšanas arēnā Jēkabpils vārds uz goda pjedestāla izskanēja vairākkārtīgi. Par divkārtēju uzvarētāju kļuva Jolanta Grugule, divas sudraba medaļas izcīnīja Ilze Platonova, bet vienu – Ivars Pleiko. Uz goda pjedestāla trešā pakāpiena divreiz kāpa Guna Ivbule un Anita Millere, kā arī bronzas medaļu savā īpašumā ieguva Andreja Krūmiņš. Stafešu peldējumā, lai gūtu ieskaites punktus komandvērtējumā, jēkabpilieši ierindojās 6.vietā, bet kopvērtējumā no 18 komandām izcīnīja 8.pozīciju. LSVS 52.sporta spēļu finālsacensībās vieglatlētikā jēkabpilieši komandas kontā ieguldīja 20 medaļas – 7 zelta, 9 sudraba un 4 bronzas medaļas. Augstlēkšanas, tāllēkšanas un trīssoļlēkšanas sektoros par trīskārtēju zelta medaļnieku kļuva Francis Sjomkāns. Trīsreiz uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa arī Aija Rogāle 3000m, 5000m, 10000m soļošanas distancēs un Viktors Zarņickis augstlēkšanā, tāllēkšanā, trīssoļlēkšanā. Visas kaluma medaļas savā īpašumā ieguva Aldonis Palkavnieks, kas 400m skrējienā bija visātrākais, 200m finišēja kā otrais, bet 100m – 3.vieta. Anatolijs Macuks finiša taisnē apsteidzot savu sīvāko sāncensi, 1500m skrējienā izcīnīja zelta medaļu, bet 5000m distancē – sudrabu. Šķēpa mešanas sektorā nepārspēts palika Ivars Dundurs, bet lodes grūšanā izcīnīta 2.vieta. Uz goda pjedestāla pirmā pakāpiena 400m skrējienā kāpa Inita Nereta. Bronzas medaļas izcīnīja Juris Grodnis 5000m soļošanā, Anita Dāzriņa 800m skrējienā un Baiba Grasa šķēpa mešanā. Sīvajā 3000m distancē Inese Anspoka bija piektā ātrākā. Volejbolā Jēkabpils 50+ dāmas, aizvadot līdzvērtīgas spēles, tikai setu galotnēs piedzīvo zaudējumus, pat finālspēļu duelī par 3.vietu. Līdz ar to jēkabpilietēm bija jāšķiras no LSVS sporta spēļu skaistajām bronzas medaļām. Komandā spēlēja Inita Smirnova, Gunta Tauriņa, Sandra Ābola, Ināra Luņģe, Sandra Levinska, Māra Labanoviča, Olita Treine. Savukārt, basketbola laukumā Jēkabpils dāmām savā apakšgrupā nācās stāties pretī pieredzes bāgatājām sāncesēm, tādejādi grupā paliekot ceturtās, bet kopvērtējumā ierindojoties 7.vietā. Laukumā ar cīņas sparu devās: Baiba Grasa, Aivita Ķiploka, Ilze Zīberga, Marika Dimante, Laila Tomašicka, Aldona Homiča un Biruta Rozentāle. Galda tenisa finālsacensībās Jēkabpils pilsētu pārstāvēja pieci galda tenisa vecmeistari Emīlija Petuško, Aldona Homiča, Skaidrīte Lapiro, Andris Krūmiņš un Jurijs Glotovs. Komandu vērtējumā Jēkabpils no 22 komandām ierindojās 11.pozīcijā. Individuālajā vērtējumā dāmas Emīlija Petuško un Aldona Homiča savās vecuma grupās izcīnīja bronzas medaļas. Svaru stieņa spiešanā guļus individuālajā vērtējumā savās vecuma grupās un svara kategorijās uzvaras laurus plūca Olga Miglāne, Nataša Ņikitina, Andris Rimeiķis un Oļegs Illarionovs. Sudraba medaļas izcīnīja Antanas Kļavinskas, Igors Marudins, Aleksandrs Miglāns un Valdis Alksnītis. Savukārt, bronza Vasilijam Drobovam, bet olimpiskā sešinieka 5.vietā ierindojās Aldis Kampāns. Komandas kopējais sniegums jēkabpiliešiem kopvērtējumā nodrošināja 1.vietu. Precīzākie Jēkabpils šautriņmetēji Vita Grebska, Guntars Grebskis, Rihards Tomašickis un Andris Prodnieks arī šoreiz apliecināja, ka ir vislabākie, galvenajā finālspēlē par zelta medaļām saspringtā piecu geimu cīņā svinot uzvaru. Vieglatlētikas  pavasara  krosā 3 km distancē savā vecuma grupā 1.vieta Aijai Rogālei. 5 km skrējienā zelta medaļu izcīna Ruta Šķipare un sudrabu - Agnese Butņicka, olimpiskā sešinieka sestā pozīcija – Inesei Anspokai. 8 km distancē uzvaras laurus plūca Anatolijs Macuks. Piektais labākais Ivars Saldaks, bet kā sestie finišēja Aivars Žurila un Ilmārs Lucijanovs. Komandu kopvērtējumā iegūta 6.vieta. Riteņbraukšanas finālsacensībās krosa braucienā Kasparam Lipskim un  Dailim Rencim izcīnītas bonzas kauma medaļas. Solo braucienā K.Lipskim iegūta 4.vieta. Šahā par uzvarētāju kļuva Maija Aveniņa, bet komandu vērtējumā 6.vieta no 21. Komandā startēja Jurijs Agafonovs, Armands Buks, Gunārs Pušmucāns un Ingrīda Feldmane. Jēkabpils novusa komanda uz finālsacensībām devās 6 dalībnieku sastāvā: Rita Šķipare, Biruta Babra, Uldis Kampāns, Guntis Driķis, Māris Zīraks un Andris Celmiņš, un kopvērtējumā izcīnīja godalgoto 2. vietu.  Individuālajā vērtējumā savā vecuma grupā starp sievietēm Rita Šķipare kļuva par sporta spēļu čempioni, bet Birutai Babrai sudrabs. Starp kungiem M. Zīrakam pārliecinošas uzvaras un izcīnīts čempiona tituls. Jēkabpilieši ir aktīvi piedalījušies arī citos mačos veterāniem. Tā peldēšanas acensībās “Kokneses rudens 2015” jēkabpilieši ieguva medaļu komplektu – 1. un 2.vieta Jolantai Grugulei, bet 3.vieta - Gunai Ivbulei. Savukārt, stafetē 8x25m Jēkabpils komandai godalgotā 1.vieta. Pasaules veterānu čempionātā Lionā (Francijā) Aija Rogāle komandu soļojumā iegūst sudrabu 20km un bronzu 10km soļošanā. Eiropas nonstadia veterānu čempionātā Grosseto (Itālijā) 10km skrējienā pirmās Eiropas mēroga sacensības jēkabpilietim Jurim Grodnim un izcīnīta 44. vieta. Soļošanā 10km distancē 13.vieta Aijai Rogālei individuālajā vērtējumā un 4. vieta Latvijas komandai S45 grupā, bet bronzas medaļa iegūta 20 km soļojumā. Individuālajā vērtējumā Aijai 6.vieta. Igaunijā, Hāpsalā notika XIII Baltijas čempionāts galda tenisā veterāniem, kas notiek vienu reizi divos gados. Jēkabpils Sporta centra pārstāvēm Aldonai Homičai un Inai Jozepsonei starts bija veiksmīgs. 45+ vecuma grupā Ina izcīnīja zelta, bet Aldona – sudraba medaļu. Dubultspēlē 40+ grupā dāmas izcīnīja uzvaru. Tamperē (Somija) noritēja Eiropas čempionāts galda tenisā veterāniem, kur savā grupā Aldonai Homičai kopvērtējumā dalīta 17.-24.vieta, Inai Jozepsonei 8.-16.vieta. Savukārt, dubultspēlēs Jēkabpils dāmas izcīnīja olimpiskā sešinieka 5.vietu pēc iegūto un zaudēto punktu koeficienta. 

ŠAHS (treneri Gunārs Pušmucāns, Guntis Jankovskis)

Latvijas klubu kausa izcīņa šahā pēc astoņām saspringtām kārtām jēkabpilieši ierindojās augstajā 9.vietā. Jēkabpili pārstāvēja Guntis Jankovskis, Jurijs Agafonovs, Nikolajs Krilovs, Daniels Bogorods un Eira Sarnovska.  Latvijas 205.gada šaha čempionātā Guntis Jankovskis ierindojās augstajā 11.vietā. Lielākajā šaha festivālā Baltijā -  RTU open 2015 D turnīrā patīkamu pārsteigumu sagādāja  Jēkabpils sporta skolas audzēknis Daniels Bogorods, kurš 85 dalībnieku konkurencē izcīnija pirmo vietu. Jēkabpils pilsētas 2015.gada atklātajā šaha čempionātā piedalījās 27 dalībnieki no Rēzeknes, Daugavpils un Jēkabpils. Par atklātā čempionāta uzvarētāju, izcīnot pilsētas čempiona titulu, kļuva jēkabpilietis Nikolajs Krilovs. Tradicionālajā 1o kārtu turnīrā „Jēkabpils sporta centrs 2014./2015.gada balvu izcīņa šahā” no septembra līdz jūnijam piedalījās 40 šahisti. Gada kopvērtējumā 1.vietu izcīnīja N.Krilovs aiz sevis atstājot Alvi Vanaģeli un Gunāru Pušmucānu. Jāņa Mileikas 5.piemiņas turnīrs ātrajā šahā šogad divās grupās pulcēja 87 šahistus no Latvijas, Lietuvas, Krievijas  un Polijas, kur  B grupā par uzvarētāju kļuva bija Zubeirs Haciveli. Pateicoties Jēkabpils sporta skolas trenera un Sporta centra sabiedriskā darbinieka Gunāra Pušmucāna idejai, 2015.gada nogalē šahisti tikās pāru šaha superturnīrā ,,Ziemassvētku brīnumi’’. Lai turnīrs izvērstos intrigām un pārsteigumiem bagātāks, šaha meistari savu pārinieku noteica izlozes secībā. Par pirmajiem turnīra uzvarētājiem kļuva Daniels Bogorods un Jānis Vilnrags.

GALDA HOKEJS (atbildīgais Kristaps Zarinieks)

Par lielāko 2015.gada sasniegumu var uzskatīt Pasaules Tūres posmu galda hokejā Jēkabpilī -Latvia Open 2015. Sacensībās piedalījās 74 galda hokejisti no 6 valstīm - Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, Zviedrijas un Ukrainas. Par pārējiem rezultātiem 2015.gadā:
Andrejs Kuzņecovs - 25.vieta Pasaules Tūres posmā Latvia Open 2015 (Jēkabpils), 8.vieta Latvijas Kausa izcīņas 2015./16. - 1.posmā (Ventspils). Pasaules reitingā sasniedzis savu labāko rezultātu un 2015.gada nogalē atrodas 147.vietā, kas ir labākais rezultāts Jēkabpils GHK vēsturē.
Kristaps Zarinieks - 17.vieta Latvijas Kausa izcīņas 2015./16. - 2.posmā (Inčukalns),1.vieta 1.divīzijā Pasaules Tūres Major turnīrā Saint-Petersburg Open 2015 (Krievija) un 49.vieta sacensību kopvērtējumā. Rūdolfs Valainis - 20.vieta Latvijas Kausa izcīņas 2014./15. - 4.posmā (Valmiera), 1.vieta 2.līgā Pasaules Tūres posmā Latvia Open 2015 (Jēkabpils) un 41.vieta sacensību kopvērtējumā. Jorens Leskovičs - 44.vieta Pasaules Tūres supersērijas turnīrā Czech Open 2015 (Prāga) un 66.vieta Pasaules Tūres supersērijas turnīrā Riga Cup 2015. Elvijs Višņevskis - 26.vieta Latvijas junioru čempionātā 2015 (Inčukalns), 1.vieta 4.divīzijā Pasaules Tūres supersērijas turnīrā Riga Cup 2015 un 129.vieta sacensību kopvērtējumā. Rihards Arājs - 25.vieta Latvijas junioru čempionātā 2015 (Inčukalns), 124.vieta Pasaules Tūres supersērijas turnīrā Riga Cup 2015. Jēkabpils GHK - Latvijas Komandu čempionātā (Inčukalnā) pirmo reizi vēsturē iekļuva 1.līgā un sacensību kopvērtējumā ierindojās 6.vietā. Komandā spēlēja - Andrejs Kuzņecovs, Kristaps Zarinieks, Rūdolfs Valainis, Jorens Leskovičs un Gatis Golonovs. Jēkabpils GHK 2015.gada nogalē Pasaules reitingā ieņem 43.vietu.

PELDĒŠANA (trenere Jolanta Grugule, Indars Mucenieks, Dagnija Vībāne, Guna Gavare)

 

LJO savus pirmos satartus veiksmīgi aizvadīja Jēkabpils jaunies peldētāji. Bronzas medaļu 100m peldējumā tauriņstilā izcīnīja Kate Šķipare, bet 200m brīvajā stilā ierindojās olimpiskā sešinieka 6.vietā. Elza Bojāre līdz goda pjedestālam bija vien soļa attālumā, izcīnot divas 4.vietas – 100m un 200m brasā, vienu 5.vietu 200m kompleksā un vienu 6.vietu 100m brīvajā stilā. Savukārt, Kristapam Kalniņam divas 8.vietas – 100m un 200m brīvajā stilā. LJČ 100m tauriņstilā uz goda pjedestāla trešā pakāpiena kāpa Kate Šķipare, kas izcīnīja arī zeltu 200m tauriņstilā sacensībās “Rīgas sprints 2015”. 26. Latvijas novadu kausa izcīņas sacensības peldēšanā, Jēkabpils peldēšanas izlases audzēkņi pārstāvēja Latgales komandu. Bronzas medaļas savā īpašumā ieguva Kate Šķipare 100m tauriņstilā un Elza Bojāre 100m brasā. Bet 4x50m brīvajā stilā stafetē Latgales komanda mūsu meiteņu sastāvā ierindojās 4.pozīcijā. Jēkabpils sporta centra peldētāji - Kate Šķipare, Elza Bojāre, Anastasija Muraško un Agija Ruģele piedalījās 43.Speedomeeting atklātajās sacensībās peldēšanā Austrijas pilsētā Velsā. Augstvērtīgākais šo sacensību rezultāts pieder Elzai Bojārei - 7.vieta 100m brasā 53 dalībnieču konkurencē. Gada griezumā ,,Citrus SPA’’ peldbaseinā ir noorganizēts pusstundas peldējums, sezonas atklāšanas un noslēguma sacensības, kā arī 5 kārtu sacensības peldēšanā, kas kā tradīcija tiek saglabāta jau no 1992.gada, kad Salas peldbaseinā šo ideju īstenoja trenere Aiva Miķelsone (Lapše).

SPĒKA TRĪSCĪŅA (atbildīgais Aleksandrs Miglāns)

Jēkabpils spēka 3-cīņas izlases komandas sastāvs veiksmīgi nostartējuši LČ svaru stieņa spiešanā guļus. Čempiontitulus dāmu konkurencē savās svara kategorijās izcīnīja Olga Miglāne un Nataša Ņikitina. Veterānu grupā Seniori I uzvara savā svara kategorijā Dmitrijam Stepenko, 2.vieta – Nikolajam Kaminskim. Seniori II grupā uzvaras izcīnītas Aleksandram Miglānam un Oļegam Illarionovam, 2.vieta Vasilijam Drobova. Senioru grupas kopvērtējumā 17 komandu konkurencē Jēkabpils komandai uzvara. 9. LIDO kausā - LČ svaru stieņa spiešanā guļus uz atkārtojumu skaitu zelta medaļu izcīnīja Olga Miglāne, bet Aleksandram Miglānam  senioru II grupā un Andrim Rimeiķim senioru I - sudraba medaļas. Jēkabpils sporta centra komandai kopvērtējumā 9.vieta. LČ spēka trīscīņā ar ekipējumu savā vecuma grupā un svara kategorijā 1. vietu izcīnīja Aleksandrs Miglāns, par otro spēcīgāko kļuva Vasīlijs Drobovs, bet trešie bija - Nikolajs Kaminskis un Aldis Kampāns. Šajās sacensībās vairāki sportisti laboja  Latvijas rekordus, tostarp arī jēkabpilieši - Aleksandrs Miglāns, Vasīlijs Drobovs un Aldis Kampāns. Latvijas čempionātā klasiskajā spēka trīscīņā bez ekipējuma komandu vērtējumā sieviešu grupā Jēkabpils Sporta Centram 3.vieta, OPEN atklātajā grupā- 3.vieta, senioru kategorijā 2.vieta. Uzvaras laurus OPEN atklātajā grupā spēcīgas konkurences apstākļos savās svara kategorijās izcīnīja Lauris Daņiļevičs un Ainis Stagars. Sieviešu konkurencē Nataša Ņikitina izcīnīja godalgoto 1.vietu un Jeļena Zabarovska - 3.vietu. Veterānu grupā uz goda pjedestāla augstākā pakāpiena kāpa Dmitrijs Stepenko, Antanas Klevinskas, Aleksandrs Miglāns un Vasilijs Drobovs, sudrabs Nikolajam Kaminskim un Aleksandram Zvezdenkovam, bronza- Aigaram Āriņam. Jauniešu kategorijā savu pirmo zelta medaļu LČ izcīnīja Daniels Āriņš. Latvijas čempionātā spēka trīscīņā izcīnītas piecas zelta medaļas – gan komandas kopvērtējumā, gan individuālajā vērtējumā. Uzvaras kaldināja Nikolajs Kaminskis, Aleksandrs Miglāns, Vasilijs Drobovs un Aldis Kampāns. LČ klasiskajā svara stieņa spiešanā guļus čempiona titulu savās grupās un svara kategorijās izcīnīja Nataša Ņikitina, Ruslans Klevinskas un Dmitrijs Stepenko. Sudraba medaļnieku statusā Igors Marudins, Vasilijs Drobovs un Valdis Alksnītis. Čempionāta bronzas godalgas savā īpašumā ieguva dāmu komanda, kurā punktus guva Nataša Ņikitina un Jeļena Zabarovska, savukārt, kungiem individuāli – Eduards Mišovs un Antanas Klevinskas. EČ veterāniem svaru stieņa spiešanā guļus no Latvijas devās sešu sportistu komanda. Starp Veterāniem 4 (virs 70 gadu vecuma) jēkabpilietis Valdis Alksnītis, uzspiežot vien pirmo piegājienu, izcīnīja zelta medaļa ar rezultātu 180 kilogrami supersmagajā kategorijā (virs 120 kilogramiem). PČ Klasiskajā spēka trīscīņā Latviju pārstāvēja septiņi sportisti, starp tiem arī jēkabpilietis Lauris Daņiļevičs, kas "Open" grupā svara kategorijā līdz 93 kg 19 sportistu konkurencē ierindojās 9. vietā, pārspējot divus Latvijas rekordus summā un pietupienā ar svaru stieni uz pleciem. Jēkabpils čempionātā svaru stieņa spiešanā guļus, kur savstarpējā cīņā čempiona titulu savās svara kategorijās izcīnīja: U. Banga, V. Drobovs, N. Kaminskis, A. Klevinskis, K. Kuzņecovs, R.Rimeiķis, S.Bogdanovičs, A. Koļesņikova un Z.Grinberga. Absolūtajā vērtējumā, saņemot kausu, par čempionāta līderiem sevi godalgotajā trijniekā ierakstīja Nikolajs Kaminskis, Vasilijs Drobovs un Uldis Banga. Savukārt, 59 dalībnieku konkurencē aizvadīts Jēkabpils atklātais čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā, veltīts Ivana Voroņecka piemiņai, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas Kausa 20. posms. Pārliecinošu uzvaru izcīna Ainis Stagars. Ainim arī Ivana Voroņecka unikālais kauss absolūtajā vērtējumā vīriešiem. Savās vecuma grupās 2.vietas Dmitrijam Stepenko, Vasilijam Drobovam, Uldim Bangam.

MOTO UN AUTO SPORTS

Argentīnā norisinājās 2015. gada Pasaules rallijkrosa čempionāta noslēdzošais posms. Jēkabpilietis Reinis Nitišs sacensībās ierindojās 14. vietā, un savu otro sezonu pilnpiedziņas supercar klasē noslēdza 7. vietā. 2015.gada rallija čempionātā kopvērtējumā LR C 2 (N4) grupā Mārtiņš Svilis/Ivo Pūķis ierindojās 3.vietā, startējot sešos posmos no astoņiem un finišējot trīs posmos kā otrie un trijos – kā trešie. Ziemas rallija ,,Sarma’’ 40. jubilejas sacensībās piedalījās 83 ekipāžas, starp kurām otro un trešo vietu rallija kopvērtējumā sadalīja igaunis Rainers Aus un jēkabpilietis Mārtiņš Svilis. 2015.gada motokrosa sezonu Rolands Bogdanovičs (8 gadi) aizvadījis veiksmīgi. Ņēmis dalību vairāk kā 30 valsts un vietējās nozīmes sacensībās Latvijā, Lietuvā un Igaunijā. Latvijas Junioru čempionātā MX 50 klasē 2.posmā 4.vieta, 6.posmā 3.vieta, sezonas (6.posmu) kopvērtējumā – 5.vieta. Igaunijas Republikas čempionātā – 1.posmā 4.vieta, 2.posmā 3.vieta, 3.posmā 4.vieta, sezonas (4.posmu) kopvērtējumā 3.vieta. Mārupes kausa izcīņa MINI-motokrosā 2015 MX 50 lietpratēju klasē sezonas kopvērtējumā 2.vieta. Ako Līdaks kļūst par uzvarētāju Latvijas Retro motokrosa 2015. gada sezonas 6 posmu kopvērtējumā 2T klasē.

RAKETLONS

Raketlona arēnā savu meistarību un izaugsmi ar katru gadu apliecina Uldis Dzirkalis. Šajā sezonā viņam LRF Winter Cup (Rīga) izcīnīta zelta medaļa, LRF Pavasara Kausā – sudrabs. IWT Swedish Open (Malmo) - 18. vieta; SWT King Of Rackets (Oudenaarde, Beļģija) - 17. vieta, bet jauktajās dubultspēlēs - 7. vieta; IWT Swiss Open (Cīrihe) - 12. vieta, vīriešu dubultspēlēs - 6. vieta; HA Latvian Open (Rīga) - 2. vieta, vīriešu dubultspēlēs - 1. vieta. Pēc šīm sacensībām, jaunākajā Pasaules raketlona rangā Uldis pirmo reizi iekļuvis TOP-20, uz 1. augustu ieņemot 19. vietu. LRF kausā (Rīga) - 3. vieta; IWT Finnish Open (Helsinki) - 15. vieta, vīriešu dubultspēlēs - 6. vieta; Eiropas Čempionātā (Prāga) - 25. vieta.

ORIENTĒŠANĀS, ROGAININGS, TAKU ORIENTĒŠANĀS

orientēšanās stafetē S12 grupā par čempionēm kļuva Laine Odziļeviča, Agate Šicāne un Marta Langenfelde. LČ sprinta sacensībās Ievai Ivbulei 2.vieta. Sudraba medaļu garajā distancē V75 grupā izcīnīja Gunārs Jānis Mīkulis, bet Baltijas čempionātā orientēšanās sacensībās viņš ierindojās 8.vieta. OSK “Sēlijas mežs” LČ orientēšanās vidējā distancē ieguva divas sudraba medaļas, kuras savās vecuma grupās izcīnīja Ieva Ivbule un Daina Lūkina. Savukārt, LČ orientēšanās maratonā kluba īpašumā nonāk viss medaļu komplekts, no kura 1.vieta Lainei Odziļevičai, 2.vieta Ingusam Znotiņam un Gunāram Jānim Mīkulim, bet 3.vieta Ievai Ivbulei. Orientēšanās sacensībās „Kurzemes pavasaris” uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpj Ieva Ivbule un uz trešā - Laine Odziļeviča, Daina Lūkina. Orientēšanās sacensībās „Mazā balva” par uzvarētāju kļūst Imants Meldrājs, bet Ingusam Znotiņam 3.vieta. Orientēšanās 3 dienu sacensībās „Kāpa 2015” bronzas medaļu savā īpašumā iegūst L. Odziļeviča. „Siguldas kausā” uzvaras laurus plūc I. Ivbule un I. Znotiņš. „Malienas kausā” nepārspējamas bija Ieva Ivbule un Agate Šicāne, bet kā trešā labākā - Daniela Krasovska. Orientēšanās sacensībās „Siguldas rudens” Lainei Odziļevičai un Jurijam Narelam 1.vieta, bet Ievai Ivbulei 3.vieta. Savukārt, Latvijas kausa kopvērtējumā orientēšanās sprintā S18 grupā Ievai Ivbulei 1.vieta. Orientēšanās sporta kluba ,,Sēlijas mežs” rīkotajā seriālā ,,Orientieris 2015’’ tika aizvadītas 17 kārtas, kurās startējuši vairāk nekā 190 orientieristi, vidēji katrā kārtā 83. Mērojot tuvus un tālus ceļus Jēkabpils 2. atklātajā orientēšanās čempionātā savu dalību bija pieteikuši jau ap simts sportistu.  Savukārt, 88 orientēšanās sporta veida cienītāji atbalstīja Orientēšanās sporta kluba ,,Sēlijas mežs’’ organizēto tradicionālo pasākumu par godu skolotāja, trenera, T. Asariņa piemiņai ,,Uz divu sezonu robežas”. LČ 24 stundu rogainingā 3.vieta jaukto komandu superveterānu grupā Gundegai Jurānei un Aivaram Druveniekam. Bet 6 stundu skrējienā jauniešu jauktajā grupā 3.vieta Ievai Ivbulei un Aivaram Lucijanovam. Eiropas čempionātā 24 stundu rogainingā jaukto komandu superveterānu grupā Gundegai Jurānei un Aivaram Druveniekam 8.vieta, vīru veterānu grupā 18.vieta Jurijam Narelam un Pēterim Krastiņam. 6 stundu skrējienā jauktajā jauniešu grupā 2.vieta Ievai Ivbulei un Aivaram Lucijanovam. Rīgas rogainingā 6 stundu distancē jaukto komandu jauniešu grupā zelts Ievai Ivbulei un Aivaram Lucijanovam, jaunietēm Lainei Odziļevičai, Agatei Šicānei un Tabitai Tīnai Lūkai - sudrabs, bet jaukto komandu superveterānu grupā bronza Gundegai Jurānei un Aivaram Druveniekam. “Lapsu rogainingā” 12 stundu distancē jaukto komandu jauniešu grupā uzvaras laurus plūca Ieva Ivbule un Aivars Lucijanovs, jaukto komandu superveterānu grupā kā trešie finišēja Gundega Jurāne un Aivars Druvenieks. 6 stundu distancē ģimeņu grupā sudraba godalga Renāram Lucijanovam, Līgai Lucijanovai un Ilmāram Lucijanovam. Rīgas rogainingā Orientēšanās sporta kluba ,,Sēlijas mežs’’ sportisti devās 6h izturības un precizitātes pārbaudījumā, kurā par uzvarētājiem jauktajā jauniešu grupā kļuva Ieva Ivbule un Aivars Lucijanovs. Meiteņu trio Tabita Tīna Lūka, Laine Odziļeviča un Agate Šicāne savā grupā izcīnīja 2.vietu. Superveterānu grupā kā trešie finišēja Gundega Jurāne un Aivars Druvenieks. Latvijas čempionāts Taku orientēšanās paralimpiskajā un atklātajā grupā Pre-O vidējā  distancē Valdim Strodam 4.vieta. Guntim Jakubovskim TempoO distancē, atklātajā grupā iegūta 3.vieta, bet Pre-O distancē Guntim 2.vieta un Valdim 3.vieta. Vienlaikus ar trīsdienu orientēšanās sacensībām „Kāpa 2015” tika aizvadīts arī Latvijas absolūtais čempionāts Taku orientēšanās 2015, kurā G. Jakubovskis savā īpašumā ieguva sudraba medaļu, bet V. Strods bija sešpadsmitais starp 28 sportistiem. "Latvijas Paralimpiskais Kauss 2015" arī šogad nonāk IADC „AUSMA” rokās ar pārliecinošu punktu pārsvaru pār saviem sīvākajiem sāncenšiem. Somijas pilsētā Espoo norisinājās „Eiropas kauss 2015” posms Taku-O, kurā startēja arī Latvijas taku orientieristi. No Jēkabpils Guntim Jakubovskim iegūta augstā 23.vieta 101 dalībnieka konkurencē. Savukārt, Lietuvā „Eiropas kauss 2015” posma Pre-o distancē Guntis ierindojās 2.vietā. Horvātijas galvaspilsētas Zagrebas apkārtnē Pasaules čempionāts taku orientēšanās. Guntim Jakubovskim paralimpiskajā grupā pēc pirmās dienas 5.vieta, bet pēc divu dienu sacensībām augstā 8.vieta. Latvijas komandai, kuras sastāvā startēja arī Guntis, Pasaules čempionāta komandu vērtējumā 6.vieta.

CĪŅAS

Nils Vaiders Latvijas karatē čempionātā "TAN" izcīna bronzas godalgu starp 17-gadīgajiem jauniešiem 65kg svara kategorijā. Uz goda pjedestāla otrā pakāpiena savā vecuma grupā un svara kategorijā Nils kāpj divreiz - karatē čempionātā "RIGA STARS CUP 2015" un "Salaspils karatē kauss 2015". Karatē kluba “Kadzan” dalībnieki savu meistarību pārbaudīja starptautiskajā karatē čempionātā LATVIA OPEN 2015, kur sudrabu izcīnīja Leons Fetkulins (kat.- sumo-Boys-U10-43kg) un Kristers Antons (kat. - sumo-BoysU12-45kg), bet bronzas medaļas - Edgars Laganovskis (kat. - kumite-cadets-U16+70kg) un Alekss Fetkulins (kat. - kumite-seniors+18-75kg). Dāvis Broks (sporta centrs Samuraji) izcīnīja zelta medaļu starptautiskajās karatē sacensībās ESTONIA OPEN 2015. Jāpiezīmē, ka sacensību augsto līmeni raksturo arī fakts, ka Dāvis bija vienīgais no Latvijas jauniešu karatē izlases (14-15g), kurš spēja izcīnīt pirmo vietu. Starptautiskajās karatē sacensībās Polijas pilsētā, Lodzā, kas kopā pulcēja 1015 sportistus no 14 valstīm un bija vienas no lielākajām bērnu un jauniešu sacensībām Eiropā, veiksmīgi savu vārdu ierakstīja arī Jēkabpils karatē kluba ,,Samuraji’’ audzēkņi Dāvis Broks, Arta Paliļonīte, Endijs Feldmanis un Anastasija Cvetkova. Arta savā vecuma grupā uzvarēja visas pretinieces, tādējādi izcīnot uzvaru. Anastasijai un Dāvim izcīnītas 3.vietas. Endijam kopvērtējumā 7.vieta.

TRIATLONS

 

Savu profesionalitāti un meistarību 2015.gada sezonā ir apliecinājusi Liene Blumbeka, kas izcīnījusi Latvijas čempiones titulu triatlona supersprinta, sprinta un olimpiskajā distancē, kā arī duatlonā. LK kopvērtējumā Liene atrodas līderpozīcijās. Tabitas Tīnas Lūkas nozīmīgākais sasniegums ir multisporta seriāla „DION Sportlat Balva 2015” sezonas kopvērtējumā S15 grupā izcīnītā 1.vieta, kur tika vērtēti 7 (septiņu) labāko jebkuru sacensību punktu summa (slēpošana, skriešana, velo, triatlons). Big Bank Skrien Latvija 2015 kopvērtējumā 5 km distancē starp visām sievietēm 7.vieta, STC grupā 2.vieta. Latvijas Triatlona Federācijas kausā 2015 F13 grupā 3.vieta. Kā otrā labākā Tabita finišēja LČ akvatlonā, triatlonā, krostriatlonā un duatlonā. Mārtiņš Frīdis Lūks multisporta seriāla „DION Sportlat Balva 2015” sezonas kopvērtējumā V15 grupā ierindojās 3.vietā. Big Bank Skrien Latvija 2015 sezonas kopvērtējumā 10 km distancē VNJ grupā 7.vieta. Latvijas Triatlona Federācijas kausā 2015 M15 grupā ierindojās 6.vietā. LČ duatlonā – bronza.

Pie Jēkabpils Radžu ūdenskrātuves norisinājās LČ krostriatlonā „Jēkabpils triatlons 2015”, kurā savus spēkus pārbaudīja konkurenci sastādīja arī jēkabpilieši. Garajā distancē Lienei Blumbekai gan grupā, gan arī kopvērtējumā starp sievietēm LČ izcīnīta 1.vieta, bet sava vecumā grupā Initai Neretai sudrabs.

GALDA TENISS (treneris Jurijs Glotovs)

Latvijas individuālajā un dubultspēļu čempionātā galda tenisā vicečempionu titulu izcīnīja Jēkabpils sieviešu dubultspēļu pārinieces: Aldona Homiča un Ina Jozepsone. Individuālajā vienspēļu turnīrā Aldona Homiča izcīnīja 7.pozīciju starp Latvijas vadošākajām galda tenisistēm. Latvijas sieviešu komandu čempionāts galda tenisā Jēkabpils dāmu trijotne Aldona Homiča, Ina Jozepsone un Daina Ročāne ar pārliecinošu uzvaru sēriju sezonā izcīnīja čempiontitulu.Pirmie sabraukumi aizvadīti Latvijas Republikas 2015.-2016.g. komandu čempionātā galda tenisā, kurā Jēkabpils vārdu šajā sezonā pārstāv gan sieviešu, gan vīriešu komandas. Dāmu izlases sastāvs: Aldona Homiča, Ina Jozepsone, Daina Ročāne, Elizabete Vaidere un Valērija Naumova startē Virslīgā, kurā šajā sezonā piedalās sešas komandas. Pirmajos divos posmos sieviešu komanda triumfēja. Vīriešu izlases sastāvs: Uldis Dzirkalis, Andris Krūmiņš, Aivars Kokins, Alberts Veigurs, Jurijs Glotovs, Vitālijs Glazunovs, startē 1.līgā, kur 2.riņķos katra ar katru izspēlēs 8. komandas. Pirmajā sabraukumā uzvaras lauri, bet otrajā, pietrūkstot pavisam mazliet līdz uzvarai šajā posmā, šoreiz 2.vieta. Ķīnas pilsētā Sudžou notika Pasaules individuālais čempionāts galda tenisā. Ceļazīmi startēt Latvijas izlases sastāvā izcīnīja arī jēkabpiliete Aldona Homiča. Pasaules izcilāko galda tenisistu vidū,  šis čempionāts sportistes karjeras arhīvā ierakstāms kā viens no nopietnākajiem startiem, kurā gūta pozitīva pieredzes bagāža turpmākiem mačiem. 43. Jēkabpils atklātajā pilsētas čempionātā galda tenisā savu dalību bija pieteikuši 59 dalībnieki vecumā no 12 līdz 70 gadiem. Sīvajā konkurencē izcīnīt godalgotās vietas izdevās arī jēkabpilietēm – pārliecinošu uzuzvaru izcīnīja Aldona Homiča, devīto reizi iegūstot Jēkabpils čempiones titulu, bet bronzas medaļu saņēma 12-gadīgā jēkabpiliete Valērija Naumova. Jēkabpils atklātajā Lieldienu turnīrā galda tenisā 73 dalībnieki no Latvijas malu malām un Lietuvas daudzu stundu garumā spraigos dueļos noskaidroja vietu sadalījumu trijās vecuma grupās abiem dzimumiem. Meiteņu grupā 2.vietā ierindojās Elizabete Vaidere, bet trešajā - Valērija Naumova. Sieviešu konkurencē sudraba godalgu ieguva jēkabpiliete Jekaterina Jekaraševa. Starp seniorēm daudzkārtējām šī turnīra uzvarētājām Emīlijai Petuško un Rutai Balodei šoreiz attiecīgi otrā un trešā vieta. Vislielākā konkurence bija vīriešu grupā, kur savu dalību bija pieteikuši 40 dalībnieki. Sudraba kaluma medaļu izcīnīja Uldis Dzirkalis.

NOVUSS

Pasaules kausa 10.posmā novusā jauktajās dubultspēlēs Rita Šķipare plūc uzvaras laurus. Latvijas 8. dubultspēļu kausa izcīņā novusā starp jauktajiem pāriem Rita ierindojās olimpiskā sešienieka sestajā vietā. Savukārt, Uldim Kampānam bronza starp vīriešu pāriem, zelts starp jauktajiem pāriem, bet sudrabs individuālajā vērtējumā. LČ dubultspēļu čempionātos novusā starp jauktajiem pāriem un vīriešu pāriem U. Kampāns izcīna čempiona titulu. 2. Starptautiskajā novusa olimpiādē komandu sacensībās, pārstāvot komandu „Vidzeme”, jēkabpilietis izcīna zelta medaļu.

MAKŠĶERĒŠANA (atbildīgais Jurijs Ņikandrovs)

LR 2015.gada čempionāts makšķerēšanā ar pludiņa makšķeri tautas klasē 8 komandu konkurencē Jēkabpils komandai - Jurijam Ņikandrovam, Jānim Skrējānam un Ivaram Mednim, 3.vieta. Divu dienu kopsummā individuālajā vērtējumā Jurijam izcīnīta bronzas medaļa. Daugavas Savienības kausa izcīņā sporta makšķerēšanā individuālajā vērtējumā J. Ņikandrovam 1.vieta. Jēkabpils komandai, kuras sastāvā bija Jurijs Ņikandrovs, Ivars Mednis, Jānis Sējāns, kopvērtējumā iegūta 2.vieta. Aizvadīti Jēkabpils atklātie čempionāti makšķerēšanā, kur zemledus makšķerēšanā piedalījās 39 šī sporta veida atbalstītāji, pludiņmakšķerēšana pulcēja 18 makšķerniekus, starp kuriem bronzas medaļu izcīnīja Ivars Mednis, bet starp čempionāta jaunākajiem dalībniekiem 3.vietu Deniss Stikovskis. Savukārt, spiningošanā 33 dalībnieku konkurencē 1.vietu ieguva Boriss Spaskovs, 2.v. - Juris Škutelis un 3.v. – Jurijs Ņikandrovs. Jauniešu konkurencē par uzvarētāju kļuva Artjoms Harjkovs un otrais labākais bija Kristiāns Staris. Radžu ūdenksrātuvē K.Martinova piemiņas sacensībās pludiņmakšķerēšanā startēja 17 dalībnieki, kur 1.vieta pieaugušo grupā Jurijam Ņikandrovam, bet jauniešu grupā no Jēkabpils Deniss Štikovskis ierindojās 2.vietā un Lauris Tiltiņš 3.vietā. savukārt, Spiningošanas sacensībās piedalījās 25 dalībnieki. Goda pjedestāls tika jēkabpiliešiem. Pieaugušo grupā 1.vieta Borisam Spaskovam, 2.vieta Rihardam Semjonovam un 3.vieta Raimondam Vilnraģim. Starp jauniešiem par uzvarētāju kļuva Artūrs Krastiņš, aiz sevis atstājot Artjomu Horjkovu.

ŠAUŠANA

 

2015.gada sezonā šaušanas sportā Tālis Zalva LK posmos šaušanā pa kustīgu mērķi 35 metros (skrejošā mežacūka) izcīnīja 7.un 18.vietu. Savukārt, 9.vieta LK posmā un 17.vieta LČ šaušanā 100 metros pa kustīgu mērķi (skrejošais alnis). Lauris Zalva pieaugušo konkurencē ierindojās 26. un 34.vietā LK posmos šaušanā pa kustīgu mērķi 35 metros (skrejošā mežacūka), bet 26.vietā LČ šaušanā 100 metros pa kustīgu mērķi (skrejošais alnis). Lauris par uzvarētāju kļuva Sēlijas virsmežniecības čempionātā individuāli jauniešu konkurencē.

DARTI

Atkārtoti bronzas medaļu LČ šautriņu mešanā  izdevās izcīnīt BDK Lūsis šautriņmetējai Andai Seimanei. Latvijas un Baltijas reitinga sacensībās šautriņu mešanā gan “Cēsu kausā″, gan arī “Bauskas kausā” jēkabpilietis Rihards Tomašickis kungu konkurencē izcīna godalgoto 3.vietu. Darta klubs ,,Lūsis’’ viesmīlīgi uzņēma Latvijas vadošākos šautriņmetējus ,,Jēkabpils Kauss 2015’’ izcīņā, kas pulcēja rekordlielu dalībnieku skaitu – 94. Pirmajā sacensību dienā tika aizvadītas individuālās cīņas, kur kungu konkurencē otrais precīzākais bija Rihards Tomašickis. Otrās dienas programma sākās ar dartistu pāru cīņām, kurās mājinieki pierādīja savu pārākumu pār saviem konkurentiem, svinot dubultuzvaru. Jēkabpils uzvaras vērtie kausi nonāca jēkabpiliešu Riharda Tomašicka/Guntara Grebska un Vitas Grebskas/Andas Seimanes rokās.

SPĪDMINTONS (atbildīgais Andrejs Krūmiņš)

 

Otrajā LČ spīdmintonā BK SMASH kluba biedri startēja vairākās grupās. Sieviešu konkurencē Latvijas čempiones titulu Ingūna Aldiņa, bet Irīna Lauva ierindojās 3. vietā. Vīrieu 40+grupā sudrabs Uldim Lazdiņam, bet bronzas medaļnieka statuss Dainim Lauvam. OPEN grupā uz goda pjedestāla otrā pakāpiena kāpa Andrejs Krūmiņš. BK SMASH organizēja ISBO Nāciju kausa Austrumeiropas reģiona spēli Latvija vs Krievija par tikšanu uz finālturnīru Francijā. Uzvarot visās spēlēs, ceļazīmi izcīnīja Latvijas pārstāvji. Labākais Jēkabpils spīdmintona lietpratējs Andrejs Krūmiņš uzvarot Latvijas spīdmintona līgas trīs posmos, arī kopvērtējumā izcīna 1.vietu. Uzvaras laurus Andrejs plūca Jēkabpils čempionātā tenisā un Latgales čempionātā spīdmintonā. Pēc aizvadītās spīdmintona sezonas reitinga tabulā Andrejs ieņem 1. vietu. Latvijas Apvienotās Badmintona Līgas 2015 "A" grupā pēc 5 uzvarētajiem posmiem atrodas līderpozīcijās. 2.vietu viņš izcīnīja Jēkabpils kausā tenisā, bet bronzas medaļas - Daugavpils TK sezonas atklāšanas turnīrā tenisā, Rīgas kausā tenisā senioriem 35+ grupā, SIA "Interlex" kausa izcīņā tenisā Daugavpilī, BK SMASH vasaras kausa izcīņā spīdmintonā. Latvijas čempionātā tenisā pieaugušajiem pamatturnīra 32 dalībnieku skaitā iekļuva arī jēkabpilietis Andrejs Krūmiņš, kurš pagaidām Latvijas tenisa reitingā vienspēlēs pieaugušajiem atrodas 26.vietā. Nokļūstot līdz čempionāta ceturtdaļfinālam, viņš tikās ar Latvijas izlases Deivisa kausa spēlētāju, profesionālu tenisistu Rūdolfu Medni, un attiecīgi arī pārliecinošs zaudējums. Sasniegtais ļāva iekļūt čempionāta astoņu labāko spēlētāju vidū, savukārt iegūtie punkti provizoriski dod iespējas ierindoties Latvijas reitinga labāko 15 spēlētāju vidū, kas arī ir labākais līdz šim gūtais Jēkabpils tenisistu panākums. Šogad iegūts starptautiskais ITF sertefikāts tenisā un starptautiskais sertefikāts Shuttle time badmintonā. Organizēts 1.Jēkabpils čempionāts tenisā bērniem līdz 8 gadiem un 1.Jēkabpils čempionāts tenisā sievietēm. Badmintona sacensībās RBS/Babolat 4. kārtā lieliski startēja Ingūna Aldiņa un Uldis Lazdiņš. Viņi attiecīgi pāru sacensībās savā grupā izcīnīja 1. un 2. vietu, bet vienspēlēs Uldim – bronza. Latvijas apvienotās Jaunatnes reitinga meistarsacīkstes badmintonā BK SMASH pārstāvēja Artis Lauva. Jelgavas Tenisa centrā norisinājās tenisa turnīrs U8 vecuma meitenēm, kurā klubu pārstāvēja Digna Konovalova un Annija Zarenko. Mārupes tenisa skolas balvas izcīņā U8 grupā D.Konovalova izcīnīja 6.vietu. Viņa Latvijas tenisa reitingā savā vecuma grupā šobrīd ieņem 12. vietu.

SPORTA DEJAS

Pēc aizvadītiem pieciem LK posmiem 22 pāru konkurencē jauniešu grupā ar izcīnītiem 1325 punktiem sporta deju kluba „VIVA” dejotāja jēkabpiliete Anete Kristīne Raubiška kopā ar savu deju partneri Jāni Upīti kopvērtējumā sezonu noslēdz 1.vietā, iegūstot savā īpašumā kausu. Viņi piedalījās sacensībās “Salaspils kauss”, “Dzintarlāse”, “Rēzeknes pavasaris”, “Baltijas zvaigznītes” un “Ziemassvētki Siguldā”.

SVARBUMBAS (treneris Ņikita Sekretovs)

LČ svarbumbu celšanā svara kategorijā līdz 73 kg, jauniešu grupā 2. vietu izcīnīja Artjoms Kornijčuks, savukārt Artūrs Voitehovičs šajā pašā kategorijā ir trešaias labākais, pārstāvot vīriešu grupu. Sīvā cīņā svara kategorijā līdz 78 kg, sudrabs Valērijam Cvetkovam, uzstādot personīgo rekordu. Par Latvijas čempionu junioru grupā, svara kategorijā līdz 105 kg, kļuva Vladislavs Voitehovičs, bet vīriešugrupā Vladislavs ieguva 2. vietu. Par divkārtēju Latvijas čempioni kļuva Zane Viliška gan jauniešu, gan junioru grupā, svara kategorijā līdz 63 kg. Desmit komandu konkurencē Jēkabpils komanda ieguva 4.vietu. LK3.posmā svarbumbu celšanā raušanas vingrinājumā starp jaunietēm U-18 un juniorēm U-22 Zane Viliška sv.kat. -63 kg izcīnīja 1.vietu. Uzrādītais rezultāts 101 reize ar 16kg svarbumbu starp jaunietēm, ir viņas personīgais rekords, kas ļauj Zanei pārstāvēt Latvijas izlasi Baltijas čempionātā sieviešu grupā, kā arī piedalīties EČ jauniešiem Latvijas izlases sastāvā. Sudraba medaļas savās vecuma grupās un svara kategorijās izcīnīja Ruslans Klevinskas, Ieva Marija Luize Strode, Jānis Bērtulis un Veronika Klementjeva. Bet bronzas godalgas ieguva Valērijs Cvetkovs un Ņikita Sekretovs. Jēkabpilieši ieguva 3. vietu komandu stafetē starp pieaugušajiem (Valērijs Cvetkovs, Edgars Melderis, Ņikita Sekretovs). LK izcīņas 5.posmā 2. vietu vīriešu grupā, svara kategorijā līdz 73 kg izcīnīja Valērijs Cvetkovs. Nepārspēta svara kategorija līdz 63 kg palika Zane Viliška, izcīnot 1. vietu gan jauniešu, gan junioru grupās. Jēkabpils 3. vidusskolas sporta manēžā notika sestais, kā arī noslēdzošais LK posms. Jauniešu grupā 2. vietu izcīnīja Artjoms Korničuks, svara kategorijā līdz 68 kg. Junioru grupā 3.vieta Artūram Voitehovičam, svara kategorijā līdz 78 kg un Ruslanam Klevinskam, svara kategorijā līdz 95 kg. Savukārt, veterānu grupā zelta medaļu izcīnīja Antanas Klevinskas. Zane Viliška gan jauniešu, gan junioru grupā, svara kategorijā līdz 63 kg ieguva 1. vietu, uzstādīja jaunu Latvijas rekordu, kā arī ir LK ieguvēja. Zane izcīnīja arī iespēju startēt PČ Īrijā, Dublinā. Komandu stafetē jēkabpilieši ieguva 3. vietu. Par bronzas medaļniekiem kļuva Artjoms Kornijčuks, Henrijs Sidorenkovs, Artūrs Voitehovičs un Kristaps Zemītis. LK kopvērtējumā Jāņa Āboliņa sporta klubs ierindojās 3. vietā. Lietuvas pilsētā Kauņā norisinājās EČ svarbumbu celšanā jauniešiem vecumu grupās līdz 16 un 18 gadiem. No Jēkabpils Latvijas izlasi pārstāvēja Zane Viliška. U-16 vecuma grupā sīvā cīņā tiek izcīnīts sudrabs, piekāpjoties tikai Krievijas izlases sportistei, bet vecākajā vecuma grupā Zane palika trešā. PČ svarbumbu celšanā Dublinā (Īrijā) piedalījās 565 sportisti no 36 valstīm. No Latvijas sacensībās piedalījās 13 sportisti un par vicečempioni starp junioriem kļūst Zane Viliška.

TAUTAS SPORTS

Gadu no gada tautas sporta aktīvistu loks pieaug, kas liecina par to, ka cilvēks sāk sevi vairāk mīlēt, apzinās, ka būt aktīvam ir stilīgi un forši! Tas vienkpous pulcē ģimenes, draugus, kolēģus un interesentus, dāvājot vienotības un kopā būšanas prieku. Mēs esam lepni par Jums un Jums jālepojas par sevi, ka esat iemantojuši stingru raksturu, izvirzot par brīvdienu un nu jau arī par ikdienas mērķi fiziskās aktivitātes ar moto: ,, Atnākt un uzvarēt pašam sevi!”  Vecgada pēdējā dienā pulcējās 66 ,,rūķi’’, kuriem rūp veselīgs un enerģisks dzīvesveids, kur skrējiena mērķis ir kustību prieks, kas uzlabo noskaņojumu un sajūtas. Organizatoriem vienmēr ir liels prieks par ģimenēm, kas visi kā viens spēj novērtēt guvumu no šiem sportiskajiem pasākumiem. Nākamais aktīvākais kopā būšanas prieks bija Pasaules Sniega dienas aktivitātēs bērniem un vecākiem ar moto ,,Izved bērnus uz sniega!’’, kur uzsvars šajā dienā tika likts uz ģimenisko vērtību, tāpēc arī Pasaules Sniega dienas kauss tika pasniegts aktīvākajai ģimenei, kurā vienkopus sportoja gan māte, gan tēvs kopā ar atvasēm. Neskatoties, ka šogad ziema nelutināja mūs ar sniegu, Stundas slēpojuma sacensībās sešās vecuma grupās kā kungiem, tā dāmām uz starta stājās 47 dalībnieki, kur jaunākajai sacensību dalībniecei bija 8 gadiņi, bet sacensību pieredzējušākajam dalībniekam 72. Strūves parkā gan mazi, gan lieli pulcējās uz tradicionālo 1.maija ielu stafešu skrējienu. Savu dalību šogad bija pieteikušas 17 komandas. Jēkabpils Mežaparkā ar 200 metru iesildīšanās skrējienu tika dots starts pirmajām veloorientēšanās sacensībām „Piedzīvojumu reiss”. Četru stundu garumā komandām  bija iespēja pierādīt un izmantot savas stratēģiskās plānošanas un erudīcijas iemaņas, spēju sadarboties komandā, kā arī atrast un veikt interesantus uzdevumus pozitīvā atmosfērā. Dalībnieki bija pieteikušies  no tuvākas un tālākas apkārtnes - Rēzeknes, Aizkraukles un Jēkabpils. Kopā startēja 19 komandas jeb 80 sacensību dalībnieki. Sacensību trešās sezonas aizvadīja gan 22.jūnija nakts skrējiens ”Papardes ziedu meklējot”, gan arī koptreniņu seriāls skriešanā, velobraukšanā un nūjošanā “Pierādi sevi”. Sporta dienā pie Radžu ūdenskrātuves vienkopus pulcējās 93 skrējēji un 105 velobraucēji. Paralēli norisinājās nūjošanas pārgājiens “Apkārt Radžu ūdenskrātuvei”, kur dalību ņēma 15 dalībnieki. Pusstundas skrējiena 10 kārtu garumā kopumā uz starta stājās 257 veselīga dzīvesveida piekritēji un skriešanas seriāla laikā kopskaitā veikti 15427 apļi. Savukārt, Pusstundas velo cīņas arēnā 4 kārtu garumā uz starta stājās 58 dalībnieki veicot 1139 apļus. Pusstundas skrējiena un velobrauciena izlozē piedalījās 39 sportisti, kuri piedalījušies visās 10 kārtās. Neatsverams balsts sporta akivitātēs ir ģimenes, kuru līdzdalība ne tikai startos, bet arī atbalsts organizatoriskajās norisēs ir ļoti nozīmīga katrā Mežaprakā notiekošajā aktivitātē visā gada garumā. Mums prieks un gandarījums ir par Lūku – Veirihu, Lucijanovu, Ūbeļu, Urtānu, Mihaļevu-Kalniņu, Vaideru, Šicānu, Ivbuļu-Celmāru, Teicānu, Trušeļu, Jaudzemu, Indānu, Kolkovsku, Zasānu, Odziļeviču, Lipsku, Žurilu, Ludboržu, Ostrovsku, Spēku, Iesalnieku, Druvenieku, Solu/Daščoru, Lambu, Šumu, Zolbergu, Kolpakovu, Stalidzānu, Čakšu, Streņģu, Jakubovsku ģimenēm/dižģimenēm/dzimtām, un arī par tām, kuras vēl pievienosies.

Citus uzvar tie, kuri sākumā pārvar sevi!

Uzdrīksties, pārvari, pierādi!

Paldies sportistiem, vecākiem, līdzjutējiem un sporta veidu atbildīgajiem, ku

Atstājiet komentāru