2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Izvēlies un nobalso par Jēkabpils gada sportistu un treneri!

Izvēlies un nobalso par Jēkabpils gada sportistu un treneri!

{source}
<script type="text/javascript" src="https://form.jotformeu.com/jsform/53622406237350"></script>
{/source}

Balsošana atvērta līdz 13.janvārim.

Nominācija tiks pasniegta ,,Jēkabpils Sporta Laureāts 2015’’ pasākumā,

15.01.2016.,plkst. 19:00, Tautas namā, Vecpilsētas laukumā - 3.

Jēkabpils sporta centrs ar savu darbību, iespēju robežās, atbalstījis vismaz 20 sporta veidu darbību gan izbraukuma sacensībās, gan organizējot sacensības un čempionātus savās mājās.

Sporta pasākumu organizēšanā vienlīdz tiek atbalstīts gan augstu sasniegumu sports, gan tautas sports. Ar mērķi veidot veselīgu, fiziski un garīgi attīstītu nāciju, galvenais vadmotīvs ir tautas sports, kas ar katru gadu no iedzīvotāju puses tiek aizvien vairāk pieprasīts un apmeklēts. Tautas sporta populārākais pasākums viennozīmīgi ir ,,Pusstundas skrējiens un velobraukšana’’, kurā šajā sezonā uz starta stājās 257 skrējēji un 58 velobraucēji. Ar kuplu dalībnieku skaitu tika pārstāvēta sporta diena pie Radžu ūdenskrātuves.

Latvijas triatlona federācija ir gandarīta, ka tradicionālajā Jēkabpils krostriatlona kausā, kas reizē ir arī Latvijas čempionāts krostriatlonā, piedalās arī vairums jēkabpiliešu, kuri nebaidās izmēģināt savu izturību trīs sporta veidos vienlaicīgi.

Gadu no gada aktīvāki kļūst veterānu sporta atbalstītāji, ko apliecināja Jēkabpils stadionā, augstā līmenī organizētais I Latvijas čempionāts vieglatlētikā veterāniem.

Ar godalgām Eiropā un pasaulē sevi pieteikuši vairāku sporta veidu sportisti. Latvijas Basketbola līgā komanda izcīnīja bronzu. Volejbolistu uzvara Nacionālajā līgā iedrošināja sportistus startēt Baltijas volejbola līgā. Savos laukumos šogad tika uzņemti Latvijas čempionāta posmi pludmales volejbolā un handbolā.

 

Sporta arēnā atkal nemanot paskrējis gads. Kādam tas bijis veiksmīgāks, kādam savi mērķi vēl tikai sasniedzami, kāds savu ,,lielo’’ sportu nomainījis ar aktīvu ikdienu, bet kāds gluži otrādi, esot aktīvs ikdienā, izvirzījis sev tālejošus mērķus uz izaugsmi sportā. Galvenais ir atcerēties, ka nekad nav par vēlu ko uzsākt, ja vien ir apņemšanās un interese par to ko vēlies sasniegt.

Gada griezumā iespēju robežās esam centušies sportistu sasniegumus publicēt un lepoties ar katru no tiem. Bet nu ir pienācis laiks sabiedrībai izvēlēties savus gada varoņus sportā.

Kamēr treneri analizē paveikto, bet sportisti gatavojas jaunajai sezonai, ikviens sporta draugs ir aicināts izvēlēties un nobalsot par viņaprāt labāko 2015. gada sportistu un treneri.

Nominācijai izvirzīti 6 sportisti un 4 treneri, kuri uzrādījuši ne tikai atzīstamus rezultātus pasaulē, Eiropā, Latvijā, bet ikdienā Jēkabpils vārdu popularizējot gan ar startiem, gan palīdzot sporta pasākumu organizēšanā.

Gada sportistu un treneri noteiks četras dažādas auditorijas:

  1. sabiedrības balsojums,

  2. sociālo, izglītības, kultūras, sporta un veselības aizsardzības jautājumu komiteja;

  3. Jēkabpils Sporta centrs sporta darbinieku padome;

  4. Jēkabpils Sporta skolas treneru padome.

Katras kategorijas balsojumā nominanti saņem vietu secībā iegūto punktu vērtību. (1.vieta – 1punkts; 2.vieta-2punkti; 3.vieta – 3punkti; utt.). Summējot katras auditorijas balsojuma rezultātus, nominācijas ,,Jēkabpils Gada sportists 2015’’ un ,,Jēkabpils Gada treneris 2015’’ balvu saņem nominants ar mazāko punktu vērtību. Vienāda punktu skaita gadījumā izšķirošie punkti būs - sabiedrības balsojums.

 

Interneta balsošana portālos www.radio1.lv un www.jekabpilssc.lv

Internetlietotājiem balsojums no katra portāla tiek pieņemts vienu reizi /atkārtotie balsojumi netiek ņemti vērā/.

 

Laikrakstos - ,,Brīvā Daugava’’ un ,,Jēkabpils Vēstnesis’’ / anketas oriģināls no laikraksta/

 

Nominācijai ,,Jēkabpils Gada Sportists 2015’’ izvirzīti

Deniss Rakels - Nozīmīgu lappusi Jēkabpils futbola vēsturē ir ierakstījis jēkabpilietis Deniss Rakels. Sportists tika virzīts kā pretendents uz 2015.gada labāko Latvijas futbolista balvu, Latvijas žurnālistu aptaujā ierindojies kā otrais vislabākais futbolists.

2015.gada sezonā piedalījies visās Latvijas izlases spēlēs. Pašlaik spēlē Polijas extra līgas komandā Krakovas Karkovijā un ar 14 gūtajiem vārtiem ir komandas labākais vārtu guvējs un otrs labākais visā Polijas extra līgā. Ar savu sniegumu sportists palīdz savai komandai ieņemt augsto trešo vietu Polijas čempionātā. Jau trīs gadus Deniss ir Krakovas komandas labākais uzbrucējs un viens no Latvijas labākajiem futbolistiem.

 

Anatolijs Macuks – ar mērķtiecīgiem treniņiem un ikdienas režīmu, sevi ierakstījis Latvijas vadošāko garo distanču skrējēju sarakstā, pasaules čempionātā Dohā, Katarā 50km ar rezultātu 3:10,50 laboja Latvijas rekordu, Berlīnes maratona skrējienā ar rezultātu 2:26,32 un Siguldas pusmaratonā ar rezultātu 1:10,53 laboja pilsētas rekordus.

2015.gadā ,,Skrien Latvija’’ sezonu aizvadīja skrienot Sportland/Nike komandā, komandai palīdzot gūt uzvaru sezonā, bet savā vecuma grupā individuālajā vērtējumā izcīnot sezonā 3.vietu.

2015.gada I Latvijas veterānu čempionātā izcīnītas divas zelta medaļas 1500m un 5000m skrējienos.

Apgūstot 6 mēnešu apmācības kursu Latvijas Treneru tālākizglītības centrā, ieguvaC kategorijas trenera sertifikātu.

 

Rinalds Sirsniņš - BK "Jēkabpils" komandas kapteinis, kuras sastāvā sportists ir no 2012./2013.gada sezonas. Atsaucīgs, prasīgs pret sevi un citiem.

Abās sezonās, komanda Latvijas Basketbola līgā savu skatītāju priekšā izcīnīja bronzu.

“Aldaris” Latvijas Basketbola līgas regulārā turnīra ietvaros, Rinalds abas sezonas ir pavadījis kā saspēles vadītājs. 2014./2015. gada sezonā sportists atzīts kā labākais rezultatīvo piespēļu dalītājs (vidēji 5,30 piespēles), ražīgākais trīspunktu metējs (vidēji 2,81 tālmetiens) un labākais bumbu pārtvērējs (1,93 pārķertas bumbas).

 

Mārtiņš Sulainis – sportistam aizvadītais 2015.gads vieglatlētikā bija viens no veiksmīgākajiem gadiem augstvērtīgu rezultātu ziņā, starp kuriem kā vērtīgāko rezultātu jāatzīmē augstlēkšanā vīriešiem. Sporta meistars, Latvijas čempions augstlēkšanā 2,16m, astotais rezultāts Eiropā U-20 grupā, kā arī izcīnīta augstā 20.vieta Eiropas U-20 čempionātā Erkilstonā (Zviedrija). Latvijas pieaugušo izlases dalībnieks vieglatlētikā.

 

Uldis Dzirkalis – savu meistarību un izaugsmi raketlona arēnā apliecina ar panākumiem starptautiskajā arēnā. LRF Winter Cup (Rīga) izcīnīta zelta medaļa, LRF Pavasara Kausā – sudrabs. IWT Swedish Open (Malmo) - 18. vieta; SWT King Of Rackets (Oudenaarde, Beļģija) - 17. vieta, bet jauktajās dubultspēlēs - 7. vieta; IWT Swiss Open (Cīrihe) - 12. vieta, vīriešu dubultspēlēs - 6. vieta; HA Latvian Open (Rīga) - 2. vieta, vīriešu dubultspēlēs - 1. vieta.

Pēc šīm sacensībām, jaunākajā Pasaules raketlona rangā Uldis pirmo reizi iekļuvis TOP-20, uz

1. augustu ieņemot 19. vietu. LRF kausā (Rīga) - 3. vieta; IWT Finnish Open (Helsinki) - 15. vieta, vīriešu dubultspēlēs - 6. vieta; Eiropas Čempionātā (Prāga) - 25. vieta. Latvijas čempionāts vēl tikai priekšā – 29.decembrī!

 

Simona Ārmane – Jēkabpils sporta skolas audzēkne, kas savas sportiskās gaitas handbola nodaļā ir uzsākusi pirms 8. gadiem. Talantīga, motivēta un ar lielām darbaspējām, cīnītāja uz laukuma. Viennozīmīgi varētu teikt - komandas līdere - „motors”. 2015.gada sezonā zelta medaļa izcīnīta Latvijas jaunatnes olimpiādē un ar 38 gūtiem vārtiem nominēta par rezultatīvāko spēlētāju. Zelts arī Latvijas jaunatnes čempionātā A un B grupās.

Sportiste Latvijas U-17 jaunatnes izlases sastāvā startēja EČ 2015 kvalifikācijas spēlēs, kur komandas sastāvā sevi pierādīja kā komandas rezultatīvākā spēlētāja. Jaunajā 2015./2016.gada sezonā LČ Virslīgā sievietēm, pēc 2 aizvadītajiem apļiem spēlētāja ar iemestajiem 91 vārtiem 10 spēlēs ir līdere.

 

Nominācijai ,,Jēkabpils Gada Treneris 2015’’ izvirzīti

Mārcis Obrumans – SK ,,Jēkabpils Lūši’’, Jēkabpils sporta centra un sporta skolas volejbola komandas treneris. Ar savu profesionālo treniņdarba metodiku, virza sportistu izaugsmi un sasniegumus volejbola arēnā. 2014./2015.gada sezonā uzvara gūta Nacionālajā volejbola līgā, pēc kuras pieņemts lēmums 2015./2016. gada sezonā pierādīt sevi un godam cīnīties Baltijas līgā. 2014./2015.gada Latvijas jaunatnes čempionātā Mārča trenētajai Jēkabpils sporta skolas komandai volejbolā ,,A’’ grupā izcīnīts čempionvienības tituls. 2015.gada Latvijas Jaunatnes Olimpiādē komandai – olimpiskais zelts. Komandā spēlēja Zigurds Adamovičs, Edvīns Skrūders, Artjoms Soboļevs, Dāvis Emīls Melnis, Dāvis Kristers Midzenis, Igors Ščerbakovs, Vladislavs Blumbergs un Rinalds Kļavinskis. Mārcis Obrumans, pierādot sevi volejbola treneru arēnā ir izpelnījies Latvijas Volejbola Federācijas godu būt Latvijas Junioru izlases trenerim. Mārča trenētie jaunieši jēkabpilieši Edvīns Skrūders un Reinis Prīdāns Latvijas atlases spēlēs izcīnot visas uzvaras, nodrošina ceļazīmi uz Eiropas čempionātu pludmales volejbolā jauniešiem U-20 grupā, kur Larnaca pilsētā Kiprā viņi izcīna augsto 9.vietu. Par savu darbu, uzskatiem, uzvedību un apzinību Mārcim Obrumanam pasniegts pašvaldības apbalvojums ,,Gada jēkabpilietis 2015’’.

Aivars Noris – Jēkabpils sporta skolas vieglatlētikas nodaļas vecākais treneris. Galvenais tiesnesis Jēkabpils vieglatlētikas sacensībās un Latvijas čempionātos, kuri tiek organizēti Jēkabpils stadionā. Sporta arēnā izaudzinājis daudzus talantīgus jauniešus, kuri studējot Rīgā, tupina sportisko karjeru pie citiem treneriem. 2015.gadā augstvērtīgus rezultātus starptautiskajā arēnā uzrādījuši trenera audzēkņi

Mārtiņš Sulainis –pretendents ,,Jēkabpils Gada sportists’’ titulam. 2015.gada sezonā ieguvis sporta meistaru, Latvijas čempiona titulu augstlēkšanā uzrādot rezultātu 2,16m. Astotais rezultāts Eiropā U-20 grupā, kā arī izcīnīta 20.vieta Eiropas U-20 čempionātā Erkilstonā (Zviedrija). Latvijas pieaugušo izlases dalībnieks vieglatlētikā.

Aleksandrs Kucs - jaunākais un perspektīvākais vieglatlēts Jēkabpilī. Labojis divus Latvijas rekordus 300m/b un 400m/b skrējienā U-16 grupā. Latvijas izlases dalībnieks Eiropas jaunatnes olimpiādē Tbilisi. Iegūta 11.vieta. Latvijas Jaunatnes olimpiādes čempions 400m/b. Trīskārtējs Latvijas čempions U-16 grupā - 300m/b, 110m/b un kārtslēkšanā.

Viktorija Daļecka - Latvijas izlases dalībniece un Latvijas čempione lodes grūšanā U-16 grupā. Viņa ir viena no perspektīvākajām jaunajām sportistēm, kas ar savu darbu var sasniegt augstus rezultātus.

 

Vita Brikmane – Jēkabpils sporta skolas trenere. Aizrautīga un azartiska savā darbā, pārzina savu jomu, ir profesionāla trenere handbola arēnā, neapstājas izaugsmē. Meklē iespējas piedalīties arī starptautiskajos turnīros spēļu pieredzes krāšanai. Pozitīva un radoša darbā ar audzēkņiem.

EČ kvalifikācijas spēlēs Vita Brikmane bija Latvijas U-17 sieviešu izlases trenere.

Aizvadītajā sezonā viņa bija galvenais stūrmanis LAT-98 izlasei startējot LČ Virslīgā sievietēm, kur komandas sastāvā spēlēja 8 Jēkabpils sporta skolas audzēknes. Sezonu noslēdza 6.vietā. Jaunajā sezonā komanda startē kā Jēkabpils SS. Komandas sastāva pieteikumā līdzās jaunajām un perspektīvajām handbolistēm ir arī krietni pieredzējušākās spēlētājas - Jēkabpils SS absolventes Kristīne Kirejeva un Linda Brikmane.

2015.gadā viņas trenētās komanda cildināja Jēkabpils pilsētas vārdu, izcīnot zelta medaļas Latvijas jaunatnes olimpiādē un LČ jaunatnes handbolā A un B grupās, bet sudrabu - C grupā meitenēm.

LČ pludmales handbolā jēkabpilietes sezonā ierindojās 4.vietā.

 

Gunārs Pušmucāns – Jēkabpils sporta skolas šaha nodaļas vecākais treneris un Jēkabpils sporta centra sabiedriskais darbinieks. Apzinīgs un atbildīgs pret uzticētajiem uzdevumiem. Jaunu izspēļu sistēmu un turnīru organizators, sacensību galvenais tiesnesis. Gunāra organizētais Jāņa Mileikas piemiņas turnīri popularitāti gūst arī ārvalstu lielmeistaru šahistu vidū. 2015.gada nogalē treneris dalībniekus priecēja ar pirmo pāru šaha superturnīru ,,Ziemassvētku brīnumi’’. Trenera organizētie tradicionālie turnīri - Sporta centra balvu izcīņa, Līgo nakts turnīrs neļauj palikt vienaldzīgiem arī blakus novados esošajiem sportistiem. LSVS šaha finālsacensību komandas galvenais stūrmanis. Viņa audzēkņi ar panākumiem startē Latvijas čempionātā un kaimiņpilsētu draudzības mačos. Jaunajiem talantiem tiek organizēti kvalifikācijas turnīri paverot ceļu uz sporta klasi.

 

 

Citus uzvar tie, kuri sākumā pārvar sevi!

Uzdrīksties, pārvari, pierādi!

Paldies sportistiem, vecākiem, līdzjutējiem un sporta veidu atbildīgajiem, kuri seko līdzi Jēkabpils pilsētas sportistu panākumiem un startiem visa gada garumā un iesnieguši 2015.gada sasniegumu pārskatu savu sporta veidu arēnās! Ar romāna cienīgu aprakstu par sportiskajām aktivitātēm 2015.gadā varat iepazīties Jēkabpils pilsētas pašvaldības sporta centra mājas lapā www.jekabpilssc.lv.

Informāciju sagatavoja

Aiva Jakubovska,

Baiba Grasa

 

 

Atstājiet komentāru