2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Noslēdzies Tautas sporta populārākais pasākums –  - Pusstundas skrējiens un velobraukšana.

Noslēdzies Tautas sporta populārākais pasākums – - Pusstundas skrējiens un velobraukšana.

Ieskandinot Ziemassvētku tuvošanos, Tautas namā pulcējās Pusstundas skrējiena un velobraukšanas ātrākie un aktīvākie dalībnieki. Šīs aktivitātes jau 32. sezonu balstītas uz kustību prieku, veselīgā garā pavadītas dienas sajūtu, sportiski draudzīgu atmosfēru un Mežaparka dabas vērtības izpratni.

Gadu no gada aktīvistu loks pieaug, kas liecina par to, ka cilvēks sāk sevi vairāk mīlēt, apzinās, ka būt aktīvam ir stilīgi un forši!

2015.gada Pusstundas skrējiena sezona ilga no 7.oktobra līdz 9.decembrim 10 kārtu garumā.. Kopumā uz starta stājās 257 veselīga dzīvesveida piekritēji. Skriešanas seriāla garumā kopskaitā veikti 15427 apļi. Uzvarētāju statusu izcīnīja dalībnieki ar vērtīgāko sešu kārtu apļu summu, kas konkurentu rezultāta līdzvērtības gadījumā tika izšķirts pēc nolikuma vērtību skalas punktiem. Savās grupās sezonas uzvarētāju statusā sevi pieteica Vija Druveniece, Gundega Jurāne, Ruta Šķipare, Zane Lauva, Olita Znotiņa, Ieva Ivbule, Samanta Sonora Kalniņa, Sandra Brikmane, Kristiāna Bērziņa, Jānis Turks, Roberts Mālnieks, Arvils Bušmanis, Anatolijs macuks, Ingus Zolbergs, Dairis Jakubovskis, Kristers Mežinskis, Kristiāns Lipenītis, Emīls Lamba un Ivars Bikaunieks. Absolūti labāko skrējēju statusā, kurā tiek vērtēti visas sezonas kārtas, ar 137 apļiem savā kontā, uzvarēja Sabīne Minkova, ar 158 apļiem – līvānietis Arvils Bušmanis.

Pusstundas velo cīņas arēnā 4. kārtu garumā uz starta stājās 58 dalībnieki veicot 1139 apļus. Uzvaru sev nodrošināja Evita Bauska, Jolanta Šuma, Īve Seškena, Smanata Kalniņa, Linda Gevaļa, Rita Lekse, Edgars Lindenbergs, Aivars Bardovskis, Alvis Indriksons, Aivars Leks, Ilmārs Luksts, Renārs Vanags, Rinalds Druviņš, Kristiāns Lipskis un Ralfs Kalniņš. Absolūto uzvarētāju statusā Evita Bauska un Edgars Lindenbergs.

Pusstundas skrējiena izlozē piedalījās 39 sportisti, kuri piedalījušies visās 10 kārtās.

Izlozes galveno balvu – divas biļetes uz KHL spēli Dinamo Rīga pret Torpedo Ņižņijnovgoroda, 28.decembrī, saņēma Endijs Maiks Ūbelis.

Apbalvošanas laikā dalībniekiem bija dota unikāla iespēja noskatīties filmu ,,Jēkabpils mežs. Cilvēkam. Pilsētai. Iedvesmai.’’, kurā ietverti skati un stāsti no Tautas sporta aktivitātēm Mežaparkā. Sportistu un līdzjutēju aplausi liecināja par to, ka šādiem dokumentāliem stāstiem ir paliekoša vērtība. Pēc filmas disku savā īpašumā saņēma Pusstundas skrējiena idejas autors Jānis Kalniņš, tiesnesis Arnolds Jakubovskis. Sportisti, kuri ar savu balsi palīdzējuši tapt filmai – Ingus Zolbergs, Aivars Druvenieks. Tiesneši - Edgars Lamba, Tatjana Donāne, Ilona Žurila, Līvānu un Pļaviņu novadu sporta koordinatori Mārīte Vilcāne un Sandris Stūris, kā arī Lucijanovu, Lūku-Veirihu, Urtānu, Vaideru, Ūbeļu, Mihaļevu-Kalniņu, Ivbuļu-Celmāru, Pastaru un Šicānu ģimenes, kas aktīvi piedalījās ,,Pusstundas aktivitātēs’’.

Video stāsta veidotājs, Jēkabpils jaunietis Mārcis Birste: „Galvenā doma bija parādīt iedzīvotāju sadarbību un līdzdarbību Mežaparka vides uzlabošanā un labiekārtošanā. Tas izpaudās vairākos veidos. Pirmkārt, tā ir vides uzkopšana un labiekārtošana, otrkārt, tās ir visas sportiskās aktivitātes, jo iedzīvotāji, iesaistoties aktivitātēs, skrienot, peldot, braucot ar riteni, saliedējas un veido vidi.”

Filma atklāj, cik daudz, Mežaparks nozīmē jēkabpiliešiem. Daudziem tas vairs nav tikai mežs – tā ir vieta, kur satikties, atpūsties un sportot, kur notiek daudzas vietēja, valsts un pat starptautiska līmeņa sacensības, kā arī vieta, par kuru mums jābūt atbildīgiem.

Liels paldies par šo iespēju filmas veidotājam Mārcim Birstem, projekta vadītājai Agitai Pleiko un projekta koordinatorei Sintijai Klūgai- Grodei.

A.Jakubovska

Atstājiet komentāru