2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Latvijas juniori izcīna 3.vietu komandu kopvertējumā  Pasaules čempionātā svarbumbu celšanā

Latvijas juniori izcīna 3.vietu komandu kopvertējumā Pasaules čempionātā svarbumbu celšanā

No 25.-29. novembrim Dublinā notika Pasaules čempionāts svarbumbu celšanā. Sacensībās piedalījās, gan amatieri, gan juniori, gan pieaugušie, gan veterāni. Kopumā Pasaules čempionātā piedalījās rekordliels sportistu skaits – 565 sportisti no 36 valstīm.

No Latvijas sacensībās piedalījās 13 sportisti - pie junioriem startēja 3 mūsu meitenes un 2 puiši, no tiem 1 meitene startēja pieaugušo konkurencē. Bet pie pieaugušiem startēja 7 sportisti, savukārt pie veterāniem no Latvijas startēja 5 sportisti.

Vislabāk Latviešu sportistiem veicās pie veterāniem, kur tika izcīnītas kopumā 6 medaļas. Savukār pie junioriem 2 medaļas, bet pieaugušo konkurencē 2 medaļas.

Latviešu juniori visi startēja profesionāļu grupā (meitenes ar svarbumbām 24 kg, puiši ar 32 kg) un izcīnija Pasaules komandu kopvērtējumā 3.vietu, piekāpjoties vienīgi spēcīgajiem Krievijas un Kazahstānas sportistiem. Tas pateicoties tam, ka par pasaules vicečempioniem starp junioriem kļuva Zane Viliška (Jēkabpils novads), Jānis Rižijs (Daugavpils novads) un Edgars Prancāns (Viļakas novads). Kā arī šajās sacensībās Edgars Prancāns un Sanita Pastare (RTU sporta klubs) laboja Latvijas rekordus pie junioriem.

Pieaugušie sportisti no Latvijas šogad izcīnīja divas bronzas medaļas - abas smagākajā kategorijā. Sacensībās labi nostartēja Māris Rubulis (Vecumnieku novads), kas tikai par vienu punktu apsteidza 4.vietas ieguvēju un par 2.5 punktiem 5. vietas ieguvēju. Vēl ļoti labs starts padevās arī Ingum Lejam (Kuldīga), kas arī par vienu punktu apsteidza 4.vietas ieguvēju, kautgan 4.vietas ieguvējs fiksēja tikpat pacēlienus virs galvas, bet pēdējo pacēlienu šim sportistam neieskaitīja. Šajās sacensības nepaveicās Andrejam Makuham (Jelgava), kas rokas traumas dēļ spēja parādīt ne to labāko rezultātu. Komandu kopvērtējumā Latviešu sportisti izcīnija 8.vietu.

Savukārt Latvijas veterāni spēja uz Latviju atvest visu veidu kalumu medaļas. Vislabāk veicās Vasīlijam Giņko (Ventspils) un Alfredam Kokinam (Daugavpils novads), kuri kļuva par Pasaules čempioniem garajā ciklā. Vicečempiona titulu garajā ciklā izcīnīja Jurijs Kopasovs (Daugavpils novads). Bet 3.vietas divcīņā ieguva Alfreds Kokins un Jurijs Kapasovs, kā arī Karine Gagaeva (RTU sporta klubs) raušanā dāmu starpā. Dēļ šiem panākumiem Latviešu veterānu komanda izcīnija 5.vietu Pasaules veterānu komandu kopvērtējumā.

Latvijas izlase pateicas vietējām pašvaldībām un sponsoriem, kas padarīja iespējamu sportistu dalību šajās prestižajās sacensībās – Ventspils pilsētas domei, Daugavpils novada domei, Jēkabpils sporta centram, Jēkabpils novada domei, Vecumnieku novada un Krustpils novada pašvaldībam, Akciju sabiedrībai „Ventspils Grain Terminal”, PIKC „Daugavpils Būvniecības tehnikums”, kā arī izlases trenerim Ņikitam Sekretovam par komandas sagatavošanu sacensībām.

 

Latvijas Svarbumbu Celšanas Asociācijas

valdes priekšsēdētājs

Vasilijs Giņko

Atstājiet komentāru