2024.gada 29. aprīlis

Laine, Raimonds, Vilnis

Rīgā aizvadīta Pasaules Tūres supersērija

Rīgā aizvadīta Pasaules Tūres supersērija

5.un 6.decembrī, Rīgā norisinājies gada lielākais notikums galda hokejā Latvijā - Pasaules Tūres supersērijas turnīrs - Riga Cup 2015. Sacensībās piedalijās 234 dalībnieki no 12 valstīm - Baltkrievija, Horvātija, Čehija, Igaunija, Somija, Lielbritānija, Kazahstāna,Latvija, Lietuva, Krievija, Zviedrija, Ukraina.
1.kārtā visi dalībnieki tika sadalīti 10 apakšgrupās no kurām labākie astoņi kvalificējās pusfinālgrupām,savukārt pārējie sadalīja vietas no 2.-7.dīvīzijai. No jēkabpiliešiem kā vienīgajam izdevās iekļūt pusfinālgrupā Jorenam Leskovičam, kuram apakšgrupā ieņemta 8.vieta, savukārt 9.vieta katram savā grupā Rūdolfam Valainim un Kristapam Zariniekam, kuram bija vienāds punktu skaits ar 7.un 8.vietu,bet savstarpējie zaudējumi diemžēl liedza iekļūt pusfinālgrupā un jāspēlē 2.divīzijā.
Tālāk no 4 pusfinālgrupām, labākie 10 no katras kvalificējās turnīra otrajai dienai, kur tiem pievienojās turnīrā izsētie Top 8 galda hokejisti, kur tika izspēlētas 2 finālgrupas no kurām, labākie 12 no katras kvalificējās izslēgšanas spēlēm.
No jēkabpiliešiem, tātad, labākais rezultāts Jorenam Leskovičam, kuram kopvērtējumā 66.vieta, Rūdolfam Valainim 2.divīzijā iegūta 4.vieta, kas deva 92.vietu turnīra kopvērtējumā. Vēl arī jaatzīmē Elvija Višņevska uzvara 4,līgā.
Par sacensību uzvarētājuva kļuva šī brīža planētas spēcīgākais galda hokejists - Maksims Borisovs (Krievija), kurš finālsērijā līdz 4 uzvarām ar 4-2 apspēlēja Edgaru Caicu, savukārt mazajā finālā par 3.vietu tikās divi latvieši - Atis Sīlis un Valts Smagars, kur sērijā līdz 3 uzvarām labāks bija Sīlis ar rezultātu 3-2.
Nākamās sacensības notiks 9. - 10.janvārī Krievijas pilsētā Kurskā, kur norisināsies Pasaules Tūres supersērijas otrais turnīrs un arī Pasaules Klubu čempionāts, kurš notiek reizi divos gados. Savukārt Latvijas mērogā 16.janvāri, kad būs kārtējais Latvijas reitinga turnīrs - Rīgas atklātais čempionāts.

Foto (Andrei Kniazuk, Baltkrievija)

K.Zarinieks

 

Atstājiet komentāru