2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Pēdējais Latvijas čempionāts notiks Inčukalnā

Pēdējais Latvijas čempionāts notiks Inčukalnā

Šī gada pauerliftinga atklātās sacensības noslēgsies Inčukalnā, kur 12. un 13. decembrī notiks Latvijas čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma. Sportisti vēl pēdējo reizi šogad cīnīsies par jauniem Latvijas rekordiem un godalgotām medaļām.

Sacensību nolikums un pieteikuma veidlapa pieejama interneta vietnē http://piedalies.sp.lv/ Komandu un individuālie pieteikumi jānosūta līdz 8. decembrim. Čempionāts notiks Inčukalna sporta kompleksā, Zvaigžņu ielā 2a. Sacensību sākums plkst. 11.00.

Šogad ir notikušas vairāk nekā 30 atklātās pauerliftinga sacensības, kā arī 12 posmi sacensību „Latvijas spēcīgākā pilsēta” ietvaros. Taču vienas no ievērojamākajām sacensībām notiks tieši Inčukalnā. Ierasti liela sportistu interese ir tieši par bez ekipējuma svaru stieņa spiešanas guļus disciplīnu. Ik reizi šādās sacensībās piedalās vairāki desmiti atlēti gan no Latvijas, gan arī no Lietuvas un Igaunijas. Pagājušajā gadā šis čempionāts notika Jelgavā, pulcējot 203 sportistus no 32 sporta komandām. Sportisti sacensībās pierāda savu spēku, cīnoties par godalgotām vietām svara kategorijā, absolūti spēcīgāko titulu grupā, kā arī labojot Latvijas rekordus. Turklāt Latvijas čempionāta laikā tiks apzināti atlēti nākamā gada startiem Eiropas un Pasaules līmeņa sacensībās.

Ņemot vērā kaimiņu valstu vēlmi piedalīties Latvijā organizētajās sacensībās, šogad tika ieviests Nācijas Kausa vērtējums, apbalvojot labāko komandu valstu vērtējumā. Arī katrā grupā trīs labākās komandas tiks apbalvotas ar kausiem.

Sacensību pirmajā dienā, 12. decembrī, startēs sievietes, seniori (40+, 50+, 60+ un 70+) un open grupu sportisti. Noslēdzošajā dienā, 13.decembrī, tiks noskaidroti čempioni jauniešu (U18) un junioru (U23) vecuma grupās.

Lai sasniegtu lieliskus rezultātus, sportistiem ir nozīmīgs līdzjutēju atbalsts. Ieeja sacensībās ir bez maksas. Mājās palikušie pauerliftinga entuziasti varēs sekot līdzi video un rezultātu tiešraidei http://goodlift.info/ mājas lapā.

Sacensības organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar biedrību „Spēka Pasaule”. Sacensības atbalsta Latvijas Sporta federāciju padome, Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija, Inčukalna novada dome, SIA „Z Truck”, pārstrādes uzņēmums „Rosība” un interneta veikals veikals.sp.lv/.

Informāciju sagatavoja:

Baiba Norberte

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Latvijas Pauerliftinga federācija

Biedrība Spēka Pasaule

Speka Pasaule, Latvijas Pauerliftinga Federācija

Atstājiet komentāru