2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Ainim Stagaram uzvara Jēkabpils atklātajā čempionātā spēka trīscīņā Ivana Voroņecka piemiņai

Ainim Stagaram uzvara Jēkabpils atklātajā čempionātā spēka trīscīņā Ivana Voroņecka piemiņai

31.oktobrī, 59 dalībnieku konkurencē, aizvadīts Jēkabpils atklātais čempionāts klasiskajā spēka trīscīņā, veltīts Ivana Voroņecka piemiņai, kas vienlaicīgi bija arī Latvijas Kausa 20. posms. Spēka trīscīņa ir viens no smagākajiem spēka sporta veidiem, tāpēc šādos mačos startē paši rūdītākie sportisti. Šīs sacensības ik gadu godina spēka trīscīņas aizsācēju Jēkabpilī, treneri, vairākkārtēju Latvijas čempionu un godalgotu vietu ieguvēju starptautiskajās sacensībās Ivanu Voroņecki /1965.-1994./.

Latvijas spēcīgāko sportistu vidū startēja arī Jēkabpils spēka trīscīņas izlase. Svara kategorijā līdz 105kg pārliecinoša uzvara Ainim Stagaram. Ainim arī Ivana Voroņecka unikālais kauss absolūtajā vērtējumā vīriešiem. Grupā līdz 83kg 2.vieta Dmitrijam Stepenko, bet absolūtajā vērtējumā veterānu grupā – uzvara. Veterānu grupas kopvērtējumā 2.pozīcija Vasilijam Drobovam. Līdz 120kg svara kategorijā sudraba medaļu izcīnīja Uldis Banga. Ļoti spēcīgā konkurencē līdz 93kg savus spēkus konkurentu vidū apliecināja Vladislavs Morkons, savukārt Daniels Āriņš no trīs veidiem izpildīja divus – pietupienu un vilkmi.

Latvijas Kausa triju kustību posma komandu cīņas rezultāti izvērtās sekojoši: Madonas SCK komanda sīvā cīņā uzveica Rembati, bet pārāka par abām komandām, kas cīnās par Latvijas Kausa titulu, tikai par vienu punktu izrādījās Gulbenes KSP komanda. Šīs sacensības paliks vēsturē, kā vienas no vissīvākajām komandu konkurences sacensībām. Paskatoties uz komandu Wilksa punktu summām skaidrs, ka sacensība bijusi īpaši tuva un uzvarētājus noteikusi vien konkurentu sagadīšanās kategorijās.

Jēkabpils sporta centrs izsaka lielu paldies Pauerliftinga federācijai par atbalstu šī pasākuma organizēšanā. Paldies arī visiem jēkabpiliešiem, kuri piedalījās šajā smagatlētikas sporta veidā, un, kuri cīnās par spēka trīscīņas tradīcijas saglabāšanu mūsu pilsētā. Paldies tiesnešiem Aigaram Āriņam un Aleksandram Miglānam, kuri uzņēmās vadības grožus šajā čempionātā.  

Atstājiet komentāru