2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Spīdmintonisti gatavojas pasaules čempionātam

Spīdmintonisti gatavojas pasaules čempionātam

Jēkabpils pilsētas svētku laikā norisinājās BK SMASH organizētais vasaras kauss spīdmintonā 2015. Turnīrs notika nupat Jēkabpils sporta centra ļoti augstā līmenī izveidotajos pludmales volejbola laukumos, kurus atzinīgi novērtēja arī spēlētāji. Neizturami karstajā laikā ļoti noderīgas bija pieejamās āra dušas.

Sacensības norisinājās trīs grupās: OPEN, jauniešiem U14 un dubultspēlēs. OPEN grupā bija sešas apakšgrupas, un no katras divi spēcīgākie izvirzījās play-off. Ceturtdaļfinālā iekļuva Mārtiņš Žogots, Sandis Šustiks, Edgars Rēķis, Matīss Cināts, Uldis Lazdiņš, Santa Paegle, Romāns Logošs un Andrejs Krūmiņš. Ceturtdaļfināla spēles pamatā pārsteigumus nenesa, un pusfinālā iekļuva favorīti – Andrejs Krūmiņš, Santa Paegle, Mārtiņš Žogots, kā arī turnīra atklājums Edgars Rēķis, kurš apakšgrupas spēlē uzvarēja pasaules pirmā desmitnieka spēlētāju sieviešu grupa – Santu Paegli. Turnīra favorīts un mājinieks Andrejs Krūmiņš pusfinālā divos setos piekāpās Santai Paeglei, savukārt vienmēr pozitīvais Mārtiņš Žogots uzvarēja Edgaru Rēķi. Trešo vietu Andrejs Krūmiņš no rokām neizlaida, uzvarot Edgaru Rēķi, savukārt finālā triumfēja Mārtiņš Žogots, otrajā vietā atstājot Santu Paegli.

Jauniešiem pirmo vietu izcīnīja jēkabpiliete Anna Rutmane, otro - Laura Ķilupe, savukārt trešo vietu izcīnīja Lauris Ģirts Lācis.

Dubultspēlēs piedalījās astoņi pāri. Trešo vietu izcīnīja jēkabpilieši Ingūna Aldiņa ar Uldi Lazdiņu. Otrā vieta – Romāns Logošs un Andrejs Krūmiņš, savukārt uzvaru izcīnīja Santa Paegle ar Agnesi Logošu.

Turnīrs vienlaicīgi bija arī gatavošanās drīzumā gaidāmajam pasaules čempionātam spīdmintonā, kas norisināsies Berlīnē no 29. – 31. augustam. Latviju tajā pārstāvēs 17 sportisti.

Paldies Jēkabpils Sporta centram un Latvijas Spīdmintona federācijai par atbalstu. Fotogrāfijas no turnīra var atrast šeit: https://www.facebook.com/santa.paegle.7/media_set?set=a.10206313503870831.1073741853.1663636276&type=3&pnref=story

Pilnus rezultātus jau drīzumā skatiet LSF mājaslapā: www.spidmintona-fed.lv

Liāna Pudule - Indāne

Atstājiet komentāru