2024.gada 14. maijs

Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

Jaunieši turpina darbu pie savas profesionālās izaugsmes

Jaunieši turpina darbu pie savas profesionālās izaugsmes

 Lai arī noslēdzies mācību gads, 15 jaunieši laika periodā no 1.-21.jūnijam piedalījās biedrības „Austrumlatvijas jaunatnes sporta klubs” (AJSK) organizētajā pēcsezonas basketbola nometnē „Esi formā”. Uzturēt un pilnveidot audzēkņu fizisko un tehnisko sagatavotību palīdzēja treneri Andris Čerjaks un Juris Kalniņš, kuri ir kompetenti savā nozarē un ar savu pieredzi basketbola arēnā.

Jaunieši savā brīvajā laikā 2 reizes dienā devās uz treniņiem, kuros treneri bija parūpējušies, lai tie nebūtu vienveidīgi. Fiziskās sagatavotības treneris Juris Kalniņš: „Uzskatu, ka AJSK rīkotie treniņi noritēja ļoti profesionālā līmenī. Apstākļi – ideāli darbam! Lai pilnveidotu un dažādotu treniņu metodes, trenējāmies sporta zālē, pludmales smiltīs, mežā, baseinā un izmantojām pat slēpošanas kalnu. Pastiprinātu uzmanību pievērsām iekšējo muskuļu attīstīšanai, kas ir ļoti svarīgi, lai sezonā izvairītos no traumām, un protams, arī uztura nozīmei fiziskās slodzes laikā, tā sabalansēšanai ikdienā. Spēlētāji noteikti ir guvuši neatsveramu pieredzi un pilnveidojuši sevi gan kā sportisti, gan kā personības.” Treneris Andris Čerjaks ir gandarīts par audzēkņu lielo pašatdevi: „Jauniešiem ar savu neatlaidīgo darbu un apņēmību ir iespēja sasniegt augstus mērķus, ja turpinās strādāt savas izaugsmes pilnveidošanā, neskatoties uz nogurumu un vēlmi padoties. Visu treniņu ciklu koncentrējāmies galvenokārt uz taktiku, akcentu liekot uz aizsardzību, jo tikai vienots komandas darbs ir atslēga ceļā uz uzvarām.”

Paldies kafejnīcai „Ceļavējš” un SIA "VitalMedica", kas deva enerģijas tiesu treniņu norises laikā un palīdzēja atjaunot spēkus arī pēc treniņiem.

Nometnes „Esi formā!” aktivitātes ir īstenotas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas valsts budžeta programmas „Mērķdotācijas pašvaldību pasākumiem” ietvaros ar pasākuma mērķi „Biedrībai Austrumlatvijas jaunatnes sporta klubs - bērnu sporta attīstība”.

Pasākumu koordinatore

Baiba Grasa

Atstājiet komentāru