2024.gada 5. maijs

Ģederts, Ģirts

Vieglatlēti sezonu uzsāk Jēkabpils stadionā

Vieglatlēti sezonu uzsāk Jēkabpils stadionā

2.maijā, Jēkabpils stadions vieglatlētikas sektoros uzņēma ap 300 sportistus no Latvijas, kā arī kaimiņvalsts Lietuvas. Jēkabpils atklātais čempionāts vieglatlētikā, kas veltīts slaveno sportistu – soļotāja Pētera Zeltiņa un lodes grūdēja Jura Bērziņa piemiņai, šogad notika jau 26. reizi. Jēkabpils čempionāts ir viens no pirmajiem vieglatlētikas sezonas atklāšanas mačiem Latvijā, kur ikvienam dalībniekam dota iespēja apliecināt savu sagatavotības līmeni sevis izvēlēto disciplīnu arēnās. Dalībniekiem sacensību laikā bija jāsamierinās ar pavasarīgi brāzmaino vēju, kura uzdevums bija neļaut pār stadionu pārlaisties lietus mākonim, līdz ar to sportistiem šajā dienā bija neiespējami labot stadiona rekordus.

No Jēkabpiliešu vidus pieaugušo arēnā visaugstvērtīgāko sniegumu uzrādīja Pauls Rutkovskis izcīnot 400m skrējienā 3.vietu ar rezultātu 0:52,70.

,,B’’ grupā Jēkabpils sporta skolas audzēkņi izcīnīja vairākas uzvaras. Viktorija Daļecka nepārspēta lodes grūšanā un diska mešanā. Aleksandram Kucam uzvara 100m skrējienā, 2.vieta savu konkurentu vidū izcīnīta tāllēkšanas sektorā. Augstlēkšanā – Jānim Vilnragam bronzas medaļa. 1500m skrējienā Samantas Sonoras Kalniņas rezultāts atbilda 3.vietas sniegumam, bet tā kā sportistes dzimšanas dati atbilst ,,C’’grupas kategorijai, sportistes rezultāts tika fiksēts ārpus konkurences, kā tas paredzēts IAAF noteikumos.

Arī soļošanā gadu no gada tradīcija turpinās, šajā disciplīnā notiek ne tikai individuālā, bet arī komandu cīņa, kur jau vairākus gadus pēc kārtas saliedētie Gulbenes novada soļotāji, pateicoties Gunāra Rubeņa entuziasmam, mājup aizved ceļojošo kausu. Individuālajā cīņā absolūtajā vērtējumā augstvērtīgākos rezultātus uzrādīja Normunds Ivzāns no Preiļiem un Līna Gražule no Aizkraukles.

Lodes grūšanā sportisti šajā čempionātā saņēma daudzkārtējā Latvijas čempiona Jura Bērziņa piemiņas kausus. Uzvarētāju godā šajā sezonā pjedestāla augstāko virsotni iekaroja Lāsma Padedze no Ogres un Arnis Žviriņš no Valmieras. Sacensību rezultāti skatāmi www.jekabpilssc.lv sadaļā ,,rezultāti’’.

Lielākais paldies šo sacensību lielākajiem atbalstītājiem: SIA ,,Devona’’, SIA ,,Rītausma’’ un SIA ,,Dona’’, kas ar savu produkciju dāsni atbalstīja šo sportisko pasākumu. Sportistu saime ar Jums lepojas!

Tiesnešu brigāde sezonai ir iesildījusies. Negāja viegli, bet līdz nākamajiem mačiem pie pieļautajām kļūdām piestrādāsim, lai tās veiksmīgi varētu novērst.

Foto: Jēkabpils atklātais čempionāts vieglatlētikā (komandas uzvarētājas soļošanā).

Jēkabpils sporta centrs
Aiva Jakubovska

Atstājiet komentāru