2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Inčukalnā norisinājās sezonas noslēdzošais turnīrs Latvijā galda hokejā(FOTO)

Inčukalnā norisinājās sezonas noslēdzošais turnīrs Latvijā galda hokejā(FOTO)

2.maijā Inčukalnā norisinājies sezonas noslēdzošais turnīrs Latvijā galda hokejā - Latvijas čempionāts. Sacensībās piedalījās 86 galda hokejisti ne tikai no Latvijas, bet arī no Igaunijas, Lietuvas un Kazahstānas.
Apakšgrupu spēlēs diemžēl nevienam no Jēkabpils GHK pārstāvjiem neizdevās iekļūt labāko sešu vidū, kas ļautu kvalificēties 1.līgas spēlēm. Vistuvāk tam bija Andrejs Kuzņecovs, kur 5.-7.vietai bija vienāds punktu skaits, diemžēl savstarpējās spēlēs iegūtais tikai 1 punkts lika palikt aiz svītras un apakšgrupā finišēt 7.vietā.
Tādejādi 2.līgai kvalificējās 3 jēkabpilieši - Kristaps Zarinieks, Rūdolfs Valainis un Andrejs Kuzņecovs, kurš pārliecinoši uzvarēja 2.līgu. Top 4 spēlētājiem bija jāspēlē "play off" savā starpā, kur Andrejs 1/2 finālā līdz 3 uzvarām ar 3-2 apspēlēja Mariju Saveļevu (Igaunija, Tallina), savukārt finālā ar 1-3 piekāpās šobrīd Latvijas reitinga 4.numuram Jevgēnijam Zaharovam no Skrundas GHK. Kopvērtējumā Andrejam 26.vieta. Labāku sniegumu arī noteikti gaidīja Rihards Arājs un Elvijs Višņevskis, kuri kvalificējās 4.līgas spēlēm.
Sacensību finālā tikās abi Pasaules čempionāta finālisti un kluba biedri no BJC "Laimīte" Atis Sīlis un Edgars Caics, kur sērijā līdz 4 uzvarām pārāks ar 4-1 bija tieši pašreizējais pasaules čempions Atis Sīlis. 3.vieta - Jānim Kalnevicam no Inčukalna GHK, kurš bronzas finālā ar 4-1 apspēlēja vēl vienu BJC "Laimīte" pārstāvi - Raivi Miglinieku.
No 12.-14. jūnijam Krievijas pilsētā Sanktpēterburgā notiks sezonas svarīgākais turnīrs uz kuru pulcēsies nacionālās valstsvienības, lai noskaidrotu spēcīgākos - Pasaules čempionāts.
23.maijā Jēkabpils jauniešu dienas un Ghetto Games ietvaros tiks aizvadīts Jēkabpils čempionāts galda hokejā.
Jaunā galda hokeja sezonā Latvijā atsāksies 12.septembrī, kad Jēkabpils Sporta namā notiks Pasaules Tūres posms "Latvia Open 2015". Jēkabpils ir viena no 18 pasaules pilsētām, kur 2015./2016.gada sezonā tiks aizvadīts, kāds no Pasaules Tūres turnīriem.

Atstājiet komentāru