2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Aizkrauklē notiks 2015.gada pirmais pauerliftinga čempionāts

Aizkrauklē notiks 2015.gada pirmais pauerliftinga čempionāts

2015. gada pauerliftinga sezonu aizsāks Aizkraukles Pilsētas atklātais čempionāts svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma, kas norisināsies 17.janvārī Aizkrauklē, Lāčplēša ielā 21. Sacensībās aicināti piedalīties jaunie sporta censoņi un ikviens sportot gribētājs. Dalību čempionātā var pieteikt interneta vietnē http://piedalies.sp.lv/ līdz 14.janvārim.
 

Sacensības svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma norisināsies sešās grupās: jaunieši (līdz 18 gadu vecumam), juniori (līdz 23 gadu vecumam), open, seniori 1 (40+ gadi), seniori 2 (50 + gadi) un sievietes. Pēc uzspiestā svara kilogramos katrā svara kategorijā tiks apbalvoti trīs spēcīgākie sportisti. Absolūti labākos atlētus noteiks pēc Vilksa koeficienta, ņemot vērā katra sportista personīgo ķermeņa svaru pret uzspiestajiem kilogramiem. Čempionāta dalībnieki ir aicināti veidot un pārstāvēt savas sporta komandas, jo arī tās tiks vērtētas.
 

Aizkrauklē svaru stieņa spiešanas guļus sacensības ir notikušas vairākkārt gan Aizkraukles rajona Sporta spēļu ietvaros, gan kā Aizkraukles Novada čempionāts un Latvijas Kausa posms. Šādu sacensību mērķis ir radīt impulsu jaunajiem atlētiem turpmākajiem treniņiem un pievērst uzmanību veselīgam un aktīvam dzīvesveidam. Latvijas Pauerliftinga federācija atgādina, ka pauerliftinga sacensības ir tautas sporta veids, kuram pievērsties var ikviens sportot gribētājs neatkarīgi no iepriekšējiem sasniegumiem.
 

Visa gada garumā vairākās Latvijas pilsētās norisināsies dažādas sacensības spēka trīscīņas disciplīnās (svaru stieņa spiešana guļus, pietupieni ar svaru stieni un svaru stieņa vilkme no zemes). Informācija par sacensību norisi ir pieejama Latvijas Pauerliftinga federācijas mājas lapā.
 

Aizkraukles Pilsētas atklāto čempionātu svaru stieņa spiešanā guļus bez ekipējuma organizē Latvijas Pauerliftinga federācija sadarbībā ar Aizkraukles novada domes Sporta pārvaldi. Sacensības atbalsta interneta veikals http://veikals.sp.lv. Pasākumu līdzfinansē Latvijas Republikas Izglītības un zinātnes ministrija.
 

Informāciju sagatavoja:
Baiba Norberte
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Latvijas Pauerliftinga federācija
Biedrība Spēka Pasaule

Atstājiet komentāru