2024.gada 20. maijs

Salvis, Selva, Venta

Šeļakova „double-double” neglābj „lūšus” no zaudējuma „VEF Rīga” komandai

Šeļakova „double-double” neglābj „lūšus” no zaudējuma „VEF Rīga” komandai

Sestdien, 1. oktobrī savā mājas laukumā BK „Jēkabpils” piedzīvoja sāpīgu zaudējumu četrkārtējiem valsts čempioniem „VEF Rīga”. „OlyBet” Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā turnīra spēles rezultāts – 61:92.

Gaidot pirmos punktus, BK „Jēkabpils” līdzjutējiem nācās kājās nostāvēt veselas piecas minūtes – bumba spītīgi nekrita pretinieku grozā. Pirmo grozu „lūšu” labā guva komandas šī mača rezultatīvākais spēlētājs Andrejs Šeļakovs (2:6). Tomēr mājiniekiem spēle nevedās arī turpmāk. Cīņa par atlēkušajām bumbām, kļūdu skaits, pārtverto bumbu daudzums un citi statistikas rādītāji bija līdzvērtīgi, tomēr būtiskākais viesu pārsvars bija metienu precizitātē. Pirmajā puslaikā „VEF Rīga” basketbolisti trāpīja 59% (19/32) metienu no spēles, tajā skaitā 73% (8/11) tālmetienu, kamēr „lūšiem” bija precīzi vien 33% metienu un tajā skaitā 8% (1/8) tālmetienu. Pēc pirmā puslaika rezultāts uz tablo – 28:48 rīdzinieku labā.

Arī otrajā puslaikā „lūši” nespēja uzlauzt „VEF Rīga” dzelžaino aizsardzību. Ja trešo ceturtdaļu komandas nospēlēja līdzvērtīgi, tad pēdējās desmit minūtēs mājinieku deficīts palika tikai lielāks, un spēle noslēdzās ar rezultātu 61:92.

BK „Jēkabpils” rindās visveiksmīgāk spēli aizvadīja centra pozīcijā spēlējošais Andrejs Šeļakovs, viņš komandas kontam pievienoja „double-double” – 17 punktus un 11 atlēkušās bumbas.

BK „Jēkabpils” galvenais treneris Rūdolfs Rozītis: „Pirmkārt, jāuzteic „VEF Rīga” komanda – ļoti agresīvi un kārtīgi spēlēja aizsardzībā jau no pirmās spēles minūtes, un tas mums sagādāja lielas grūtības. Bet priecājos, ka puiši nepadevās un turpināja spēlēt! Būtībā trešajā ceturtdaļā mēs beidzot noķērām savu spēli, pamainījām aizsardzību. Mums zonas aizsardzība ir spēcīga, un tā kļūs vēl spēcīgāka. Bet uzvar stiprākais, un pretinieks šovakar meta ar apskaužāmu precizitāti – rezultatīvi 70% no trīspunktu metieniem. Tā bieži negadās, domāju, ka otrreiz tā nebūs...”

„OlyBet” LBL, 1.10.2016.
BK „Jēkabpils” – „VEF Rīga” 61:92 (61:92 (11:21, 17:27, 16:16, 17:28)
„Jēkabpils”: Šeļakovs 17, Sokolovs 10, Sirsniņš 9 (7rp), Virsis 8, Aleksejevs 4 (5ab), Veselovs 4, Magone 4, Miglinieks 3, Antrops 2, Stumbris (3ab, 2bm), Štelmahers, Vītiņš.

Nākamo maču BK „Jēkabpils” aizvadīs trešdien, 5. oktobrī, kad „OlyBet” LBL ietvaros mājas laukumā tiks uzņemta „Liepāja/Triobet” komanda.


Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, SIA „LDz Cargo”, SIA „Pata”, SIA „Jēkabpils PMK”, AS „LNK Industries”, SIA „Mikor”, SIA „Pilna Servisa Līzings”, AS „Viada Baltija”, SIA „Erbauer Group”, „Joma”.


Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK „Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru