2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Vai BK “Jēkabpils” pieveiks “BaronsLDz” un iekļūs LBL izslēgšanas turnīrā?

Vai BK “Jēkabpils” pieveiks “BaronsLDz” un iekļūs LBL izslēgšanas turnīrā?

Sestdien, 23. aprīlī plkst. 18.30 Jēkabpils sporta namā basketbola klubs “Jēkabpils” aicina līdzjutējus uz “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārās sezonas noslēguma spēli pret "Barons/LDz" komandu. Lai iekļūtu LBL izslēgšanas spēlēs, “lūšiem” šī cīņa ir jāuzvar!

Jēkabpiliešiem izšķirošās sezonas spēles sākušās jau aprīlī. Pēc zaudējuma BK “Jūrmala/Fēnikss” komandai 3. aprīlī tapa zināms, ka ceļazīmes uz LBL “play-off” cena ir visu atlikušo četru spēļu uzvaru vērtībā. Soli pa solim “lūši” ir gājuši pretī mērķim, un trīs aizvadītajās spēlēs panākumi ir izcīnīti (pret “Ogre /Kumho Tyre” 78:62, pret “LU” 73:59 un pret “Jelgava” 83:75). Ar uzvaru sestdienas mačā “Jēkabpils” LBL rezultātu tabulā ieņemtu sesto pozīciju, kurā šobrīd atrodas “Valka/Valka” komanda.

Pēc Valmiera/ORDO” uzvaras pār čempioniem “VEF Rīga” tapa skaidrs, ka šosezon rīdzinieki izslēgšanas spēles sāks jau no ceturtdaļfināla un, iespējams, tieši BK “Jēkabpils” būs viņu pirmais pretinieks.

Līdz šim “Jēkabpils” regulārajā sezonā Latvijas līgā ir aizvadījusi 35 spēles, 19 no tām “lūši” finālsvilpi sagaidījuši kā uzvarētāji, bet 16 reizes piedzīvots zaudējuma rūgtums. Nevienu spēli nav izlaidis Oskars Virsis un Artūrs Dušels.

Rezultatīvākais spēlētājs ar katrā spēlē vidēji gūtiem 14,4 punktiem ir amerikānis Tailers Larsons, turpat netālu punktu gūšanā ir arī abi lietuvieši – Modestam Kumpim katrā spēlē kontā ir vidēji 12,6 punkti, bet Ronaldam Rutkauskam – 11,7. Arī Rinalds Sirsniņš vidēji mačā iekrāj 11,7 punktus, kā arī vidēji atdod 4,2 rezultatīvas piespēles. Gandrīz tik pat veiksmīgs piespēļu dalītājs ir arī Larsons – viņam vidēji 4,1 piespēle mačā. Zem groziem ar vidēji astoņām atlēkušajām bumbām izceļas Rutkausks.

Savukārt “Barons/LDz” ar 11 uzvarām un 24 zaudējumiem ieņem tabulas astoto vietu un uz izslēgšanas spēļēm nepretendē. Rīdzinieku vidū ar visvairāk punktiem spēlē izceļas Kristaps Gludītis (14,0 punkti vidēji spēlē), bet zem groziem dominē Karls Hips (Carl Hipp) (8,9 bumbas vidēji mačā).

Līdz šim BK “Jēkabpils” visas trīs reizes “Barons/LDz” komandu ir pieveikuši, turēsim īkšķus, lai ceturtā cīņa nebūtu izņēmums! Tiekamies sestdien Jēkabpils sporta namā!

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “LatGran”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”.

 

Izmantotie avoti: basket.lv

 

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru