2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

BK „Jēkabpils” uzvar „LU” un turpina cīņu par izslēgšanas spēlēm (FOTO)

BK „Jēkabpils” uzvar „LU” un turpina cīņu par izslēgšanas spēlēm (FOTO)

Svētdien, 17. aprīlī BK „Jēkabpils” pārspēja „Latvijas Universitātes” komandu un izcīnīja otru no četrām nepieciešamajām uzvarām iekļūšanai „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas turnīrā. Mača rezultāts – 73:59. „Lūšu” rindās ar double-double izcēlās lietuvietis Modests Kumpis, viņa kontā 17 gūti punkti un 10 izcīnītas atlēkušās bumbas.
 
Mača sestajā minūtē mājinieki ar Edgara Lasenberga trīspunktnieku bija aizmukuši jau sešu punktu attālumā (7:13), taču viesi ātri atspēlējās, un pirmā ceturtdaļa noslēdzās ar „lūšu” vadību – 23:19.
 
Otrajā ceturtdaļā jēkabpiliešiem neizdevās iegūt nekādu ievērojamu pārsvaru. Pretinieki atzīstami darbojās aizsardzībā, cīņa par atlēkušajām bumbām noritēja līdzvērtīgi, un studenti veiksmīgi vairākas reizes panāca neizšķirtu (25:25, 34:34). Pirmais puslaiks tā arī noslēdzās, bez izteikta līdera – 36:34.
 
Izšķirošie notikumi risinājās trešajā ceturtdaļā, kad, Igora Miglinieka puslaika pārtraukuma padomu iedvesmoti, jēkabpilieši kļuva ievērojami agresīvāki, un tas vainagojās panākumiem. Iniciatīvu zem groziem, izcīnot virkni atlēkušo bumbu un nopelnot iespējas papildināt komandas kontu no soda metienu līnijas, uzņēmās Modests Kumpis. Svarīgus piecus punktus sameta Artūrs Dušels, un pirms izšķirošajām desmit minūtēm rezultāts uz tablo jau „lūšiem” patīkamāks – 54:42.
 
Pēdējās desmit minūtes abas komandas spēlēja vienlīdz rezultatīvi, „lūši” guva 19 punktus, bet studenti – 17. Trešajā ceturtdaļā iegūtais pārsvars ļāva jēkabpiliešiem brīvāk kontrolēt notikumus laukumā un meistarīgi apslāpēt sparīgos studentu centienus atspēlēties. Mačs noslēdzās ar rezultātu 73:59 jēkabpiliešu labā. 
 
Šī ir otrā no četrām nepieciešamajām uzvarām. Lai iekļūtu „Aldaris” LBL izslēgšanas turnīrā, „Jēkabpilij” jāuzvar abas atlikušājās spēlēs – izbraukumā pret”Jelgavas” un mājās pret „Barons/LDz” komandām.
 
BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks: „Aizsardzībā nocīnījāmies labi, ar to viss kārtībā. Atdeve visiem arī bija laba. Bija vairākas sāpīgas kļūdas, kas varēja nebūt. Tomēr 73 samesti punkti pret „Universitāti” ir gaužām par maz. Katrs zina, kurš ir metējs... Galvenais uzdevums ir izdarīts, caur šķēršļiem turpinām ceļu uz mērķi. Pret „Jelgavu” svarīgas būs divas lietas – nospēlēt aizsardzībā vismaz šādā pat līmenī un otrs – atbrīvot galvas un noķert to pareizo spēles vieglumu.”
 
”Aldaris” LBL, 17. aprīlis 
"Jēkabpils”  – ”Latvijas Universitāte” 73:59 (23:19, 13:15, 18:8, 19:17) 
”Jēkabpils”: Kumpis 17 (10 ab), Dušels 13, Larsons 12 (6 ab, 6 rp.), Sirsniņš 10, Rutkausks 7 (8 ab), Veselovs 6, Miglinieks 3, Magone 3, Virsis 2, Stiebriņš, Silavs
 
Nākamā spēle - pret BK „Jelgava” notiks jau trešdien, 20. aprīlī Zemgales Olimpiskajā centrā.
 
Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”. 
 
Izmantotie avoti: basket.lv
 
Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības
 

Atstājiet komentāru