2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

„Lūšiem” neizdodas tikt pie uzvaras pār „JūrmalaFēnikss” komandu

„Lūšiem” neizdodas tikt pie uzvaras pār „JūrmalaFēnikss” komandu

Sestdien, 9. aprīlī Jēkabpils sporta namā BK „Jēkabpils” nespēja atgūties pēc trešajā ceturtdaļā zaudētiem 14 punktiem pēc kārtas un piedzīvoja sāpīgu zaudējumu „Jūrmala/Fēnikss” komandai svarīgā „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) cīņā. Rezultāts – 64:87. Rezultatīvākais jēkabpiliešu rindās bija lietuvietis Ronalds Rutkausks, viņa kontā 19 gūti punkti.

Spēli lieliski iesāka mājinieki, gūstot sešus bezatbildes punktus un pirmajās četrās minūtēs iekrājot deviņu punktu handikapu (12:3). Jūrmalnieki gan rezultātu drīz izlīdzināja, bet pirmo ceturtdaļu „lūši” tomēr noslēdza ar piecu punktu pārsvaru – 21:16.

Arī otrajā ceturtdaļā „Jēkabpils” komandai, par spīti viesu pārsvaram zem groziem, izdevās rādīt atzīstamu sniegumu, tomēr jūrmalnieki ar Edmundu Elksni priekšgalā lēnām, bet neatlaidīgi tuvojās un jau vairākkārt sasniedza neizšķirtu. Pirmais puslaiks noslēdzās ar minimālu jēkabpiliešu pārsvaru – 39:38.

Pagalam neveiksmīga laukuma saimniekiem izvērtās spēles trešā desmitminūte. Ceturtdaļas vidū iestrēga „lūšu” uzbrukums, un „Jūrmala/Fēnikss” basketbolisti guva 14 bezatbildes punktus pēc kārtas, sasniedzot 17 punktu pārsvaru (44:61). Pēc tāda notikumu pavērsiena jēkabpiliešiem vairs nepietika jaudas atbildes triecienam. Jūrmalnieki turpināja dominēt laukumā visu atlikušo spēles laiku, un mačs noslēdzās ar BK „Jēkabpils” zaudējumu ar rezultātu 64:87.

BK „Jēkabpils” galvenajam treneris atzīst, ka nespēja izcīnīt atlēkušās bumbas šoreiz bija izšķiroša: „Pirmais piecinieks iesāka spēli labi, kā uztaisījām maiņas, tā viss pajuka. Ja vēl pirmajā puslaikā ar zaudētām atlēkušajām bumbām, spējām turēties līdzīgi, tad otrajā puslaikā vairs nē. Tagad mums vairs nav citu variantu – ir jāuzvar visas atlikušās četras spēles!”

Zaudējums šajā mačā izslēdz iespēju sasniegt piekto vietu LBL rezultātu tabulā, turklāt arī par sesto vietu nāksies cīnīties bez klupieniem. Lai „Jēkabpils” nodrošinātu dalību izslēgšanas spēlēs, jāuzvar visas atlikušās spēles – pret „Ogre/Kumho Tyre”, „Latvijas Universitāte”, „Jelgava” un „Barons/LDz”. „Lūši” nav tā komanda, kas padosies...

”Aldaris” LBL, 9. aprīlis
Jēkabpils - Jūrmala/Fēnikss 64:87 (21:16; 18:22; 11:29; 14:20)
Jēkabpils: Rutkausks 19, Kumpis 11 (9 rp, 7 ab.), Magone 8, Sirsniņš 7 (8 rp), Veselovs 7, Larsons 6 (4 rp), Dušels 4, Virsis 2, Miglinieks, Silavs, Gūtmanis

Nākamais mačs BK „Jēkabpils” gaidāms trešdien , 13. aprīlī, kad „lūši” savā laukumā uzņems līgas debitantus – BK „Ogre/Kumho Tyre”.

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”.

Izmantotie avoti: basket.lv

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru