2024.gada 15. maijs

Airita, Arita, Sofija, Taiga

Jēkabpiliešiem gaidāma izšķiroša spēle pret BK “JūrmalaFēnikss”

Jēkabpiliešiem gaidāma izšķiroša spēle pret BK “JūrmalaFēnikss”

Nozīmīgu maču sestdien, 9. aprīlī Jēkabpils sporta namā aizvadīs BK “Jēkabpils” basketbolisti, kas dosies laukumā pret “Jūrmala/Fēnikss” komandu, lai cīnītos par iekļūšanu “Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) izslēgšanas spēlēs. Spēles sākums – plkst. 17.00, tiešraidi nodrošinās “LMT Straume”.

Regulārās sezonas noslēgums jēkabpiliešiem izvērties negaidīti saspringts. Šobrīd „Jēkabpils” komanda ar 16 uzvarām un 15 zaudējumiem (51,6%) noslīdējusi uz LBL tabulas septīto pozīciju, pēc uzvaras pār “Barons/LDz” uz izslēgšanas spēļu zonas piekto vietā pakāpušies BK „Jūrmala/Fēnikss” (19/15, 55,9%), nobīdot uz sesto vietu „Valka/Valga” vienību (11/9, 55,0%).

“Valka/Valga” basketbolistiem vairs spēļu nav, viņu liktenis būs atkarīgs, kā atlikušajos mačos veiksies Jēkabpils un Jūrmalas komandām. Jēkabpiliešiem vēl atlikušas piecas spēles – pret „Jūrmala/Fēnikss”, „Ogre/Kumho Tyre”, „Latvijas Universitāte”, „Jelgava” un „Barons/LDz”. Jūrmalniekiem attiecīgi pret “Jēkabpili” un pret BK “Ventspils”.

Regulārajā sezonā savstarpējo maču bilance ir 1:2 “Jūrmala/Fēnikss” labā (74:78, 102: 95, 77:86).

Uzvara sestdienas mačā būtiski palielinātu jēkabpiliešu izredzes sasniegt piekto pozīciju LBL rezultātu tabulā, it īpaši ja uzvara tiktu izcīnīta ar vismaz septiņu punktu pārsvaru. Tādā situācijā, lai sasniegtu piekto vietu, pietiktu ar vēl trīs uzvarām arī tad, ja “Jūrmala/Fēnikss” pārspētu ventspilniekus. Ja “lūši” zaudēs jūrmalniekiem, tad piektā vieta paliks nesasniedzama, un, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs, būs nepieciešamas uzvaras visās pārējās četrās spēlēs.

Gaidāmo cīņu komentē BK “Jēkabpils” basketbolists Sandis Silavs: ““Jūrmala/Fēnikss” spēlē organizētu basketbolu, kur viņiem diriģents ir [Edgars] Jeromanovs. Ar viņiem vienmēr ir bijušas sīvas spēles, bet šoreiz mums savās mājās ir jāuzvar! Šī būs līdz šim svarīgākā sezonas spēle, uz kuru gaidām atpakaļ vismaz dažus no saviem traumētājiem komandas biedriem.”

Vai jēkabpilieši sestdien spēs izcīnīt tik ļoti svarīgo panākumu? Viennozīmīgi, mačs būs saspringts un cīņa notiks par katru laukuma centimetru un par katru iespēju iekarot pretinieku grozu. Nepalaid garām emocijas, azartu un aizraujošu cīņu, nāc uz Jēkabpils sporta namu un atbalsti “lūšus”! Par Jēkabpili! Par uzvaru!

Mača tiešraide – http://straume.lmt.lv/lv/sports/basketbols/jekabpils-jurmala/1978

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”.

Izmantotie avoti: basket.lv

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru