2024.gada 16. maijs

Edijs, Edvīns

BK „Jēkabpils” bez vairākiem vadošiem spēlētājiem piekāpjas ventspilniekiem

BK „Jēkabpils” bez vairākiem vadošiem spēlētājiem piekāpjas ventspilniekiem

Spēlējot nepilnā sastāvā, sīvā cīņā svētdien, 3. aprīlī „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas regulārajā sezonā BK „Jēkabpils” tomēr atzina BK „Ventspils” pārākumu ar rezultātu 75:87. Rezultātīvākais jēkabpiliešu rindās ar 24 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija amerikānis Tailers Larsons.

Mačā traumu vai slimības dēļ nepiedalījās Rinalds Sirsniņš, Ronalds Rutkausks, Jānis Pozņaks un Renārs Magone.

Pirmo ceturtdaļu mājinieki veiksmīgi uzbruka no tālās distances, un pieci precīzie tālmetieni ļāva pirmās desmit minūtes noslēgt ar trīs punktu pārsvaru pār ventspilniekiem – 27:23.

Otro ceturtdaļu ar septiņiem punktiem pēc kārtas iesāka BK „Ventspils” basketbolisti un pārņēma vadības grožus savās rokās (27:30). Viesi turpināja saimniekot zem groziem – vairāk nekā divas reizes veiksmīgāk cīnījas par atlēkušajām bumbām (11 pret27), taču pieļautās kļūdas un neprecīzie uzbrukumi no trīspunktu līnijas neļāva būtiski attālināties. Pirmais puslaiks noslēdzas ar jēkabpiliešu divu punktu deficītu – 36:38.

Izšķiroša izrādījās trešā ceturtdaļa. Iesākumā abas komandas vienlīdz azartiski sargāja savus grozus un neļāva viena otrai gūt punktus. Ceturtdaļas vidū veiksmīgi nospēlēja ventspilnieku amerikānis Damjers Pits (Damier Pitts), kurš trāpīja divus tālmetienus pēc kārtas, un pirmo reizi spēlē „Ventspils” ieguva vērā ņemamu – deviņu punktu pārsvaru – 45:54. Pēc trešā spēles nogriežņa rezultāts uz tablo – 51:63 „Ventspils” labā.

Pēdējās desmit minūtēs „Jēkabpils” basketbolistiem vairs neizdevās izrādīt vicečempioniem vērā ņemamu pretestību, un mačs noslēdzās ar rezultātu 75:87 BK „Ventspils” labā.

„Trešajā ceturtdaļā vienā brīdi sataisījām daudz kļūdu pēc kārtas, pa grozu nemetām. Tas bija divu, trīs minūšu jautājums – dabūjām desmit punktu starpību, un tā tas arī palika. Pārējā laikā spēle bija punkts punktā. Bet mēs arī daudz ko labu paveicām, 22 reizes piespiedām kļūdīties līgas „top” komandu, tas nozīmē, ka mēs aizsardzībā strādājam labi. Diemžēl šodien tie, kam būtu bijis jācīnās par atlēkušajām bumbām, sēdēja ar traumām uz soliņa. Tāpēc arī tāds iznākums...” ne bez rūgtuma spēli komentē BK “Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.

Šobrīd „Jēkabpils” komanda ar 16 uzvarām un 15 zaudējumiem (51,6%) noslīdējusi uz LBL tabulas septīto pozīciju, izslēgšanas spēļu zonas sestajā vietā atrodas BK „Jūrmala/Fēnikss” (18/15, 54,5%), bet piektajā – „Valka/Valga”. Bet priekšlaicīgi skumt nav iemesla, jo jēkabpiliešiem vēl atlikušas piecas spēles – pret „Jūrmala/Fēnikss”, „Ogre/Kumho Tyre”, „Latvijas Universitāte”, „Jelgava” un „Barons/LDz”.

„Aldaris” LBL, 3. aprīlis
BK „Jēkabpils” – BK „Ventspils” 75:87 (27:23, 9:15, 15:25, 24:24)
„Jēkabpils”: Larsons 24 (7rp), Kumpis 15, Dušelis 12, Veselovs 9 (6ab), Silavs 5, Miglinieks 5, Gūtmanis 5, Virsis, Stiebriņš.

Nakamajā spēlē, kas notiks Jēkabpils sporta namā sestdien, 9. aprīlī, BK „Jēkabpils” tiksies ar saviem tiešajiem konkurentiem par iekļūšanu izslēgšanas spēlēs – BK „Jūrmala/Fēnikss”.


Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”.

Izmantotie avoti: basket.lv

Informāciju sagatavoja:
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru