2024.gada 19. maijs

Lita, Sibilla, Teika

BK „Jēkabpils” trešo reizi pieveic „BaronsLDz” komandu

BK „Jēkabpils” trešo reizi pieveic „BaronsLDz” komandu

Trešo uzvaru pār „Barons/LDz” komandu „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārajā turnīrā trešdien, 30. martā Daugavas sporta namā svinēja BK „Jēkabpils” basketbolisti. Lai arī spēles lielāko daļu priekšā atradās rīdzinieki, jēkabpilieši pašā mača galotnē spēja izcīnīt panākumu ar rezultātu 78:75. „Lūšu” rindās 10 vai vairāk punktus guva pieci spēlētāji.
 
Spēli abas komandas iesāka agresīvi, bieži pārkāpjot noteikumus, bet tas nesekmēja rezultativitāti – pirmos punktus kā mājinieki, tā viesi guva tikai mača ceturtajā minūtē. Uz brīdi BK „Jēkabpils” izvirzījās vadībā ar 6:2, bet līdz ceturtdaļas beigām Salvja Mētras astoņu punktu ieguldījums ļāva mājiniekiem spēlēt līdzvērtīgi (13:12).
 
Otrā ceturtdaļa ritēja punkts punktā, līdz tās vidū pirmo „lūšu” tālmetienu realizēja Sandis Silavs – 22:19. Savukārt „Barons/LDz” rindās ar apskaužamu precizitāti no tālās distances izcēlās kanādietis Džeisons Kalists  (Jason Kalliste) – viņš īsā laikā trāpīja četrus trejačus, kopumā šajā spēles nogrieznī gūstot 14 punktus. Jēkabpilieši izmantoja iespēju papildināt savu kontu no soda metienu līnijas, bet ar to nepietika, lai nosargātu vadības grožus. Pēc pirmā puslaika vadībā ar sešiem punktiem izvirzījās „baronieši” – 34:40.
 
Trešās ceturtdaļas otrajā pusē Tailers Larsons ar diviem tālmetieniem pēc kārtas apturēja mājinieku dominanci un izlīdzināja rezultātu – 49:49. Pēc brīža Tailera divi punkti jau atgrieza mača vadības grožus jēkabpiliešu rokās. Diemžēl tikai uz īsu brīdi, jo „Barons/LDz” rindās ar kārtējiem trīspunktniekiem divreiz izcēlās Rolands Freimanis un vienreiz Artūrs Ausējs. Pēc pusstundas cīņas rezultāts atkal par labu Gunta Endzela vadītajiem vīriem – 53:58.
 
Izšķirošās ceturtdaļas ieskaņā Oskars Virsis un Pāvels Veselovs atpēlēja četrus punktus (57:58), kamēr mājinieki pirmo reizi iekaroja „lūšu” grozu tikai pēc četrām ar pusi minūtēm. Veiksmīgi turpināja Virsis, komandas sniegumam pievienojot vēl piecus punktus un panākot „lūšiem” trīs punktu pārsvaru – 65:62. Saspringtā cīņā jēkabpilieši turējās pāris  metienu attālumā  un minūti līdz spēles beigām rezultāts uz tablo cerīgs – 70:65. Pēdējā minūtē pretinieki apmainījās ar septiņiem noteikumu pārkāpumiem – „lūši” no soda metienu līnijas guva astoņu punktus, bet mājinieki – četrus. Rīdzinieki izmantoja savu spēcīgāko ieroci – Kalists iemeta vēl divus tālmetienus, samazinot savas komandas deficītu līdz minimumam – 74:73. Tomēr izšķirošais Kalista trejacis (3p – 7/12) lidoja garām grozam, un BK „Jēkabpils” svinēja ļoti nozīmīgu uzvaru ar rezultātu 78:75.
 
Šajā sezonā BK „Jēkabpils” uzvarējuši „Barons/LDz” komandu visās trīs līdz šim notikušajās LBL spēlēs. 
 
To, ka „Jēkabpilij” pietrūkst garo spēlētāju un komanda cīnās ļoti sarežģītos apstākļos apliecina galvenais treneris Igors Miglinieks: „Iedomājieties, kā ir spēlēt šahu, ja tiek nomainītas visas figūras... Mums iztrūkst trīs garie spēlētāji, un  Oskars un Modests šodien spēlēja kā „lielie”. Par atlēkušajām bumbām vajadzēja cīnīties ar vieniem no līgas labākajiem bumbu savācējiem. Turklāt pretiniekiem bija brīnumaina precizitāte trīnīšos. Mums šodien bija sarežģīta situācija un daudz grūtību, bet ar visu to mēs izvilkām, un es gribētu teikt – paveicām brīnumu un uzvarējām! Šodien gribu uzteikt Pāvelu Veselovu, kurš pārādīja savu pieredzi un patīkami mūs pārsteidza. Bez viņa šodien būtu bijis daudz grūtāk.”
 
„Aldaris” LBL tabulā „lūši” šūpojas kā pa viļņiem – ar šo uzvaru atkal pakāpjoties uz piekto vietu. Komandas kontā šobrīd ir 16 uzvaras pret 14 zaudējumiem (53,3%). „Jūrmala/Fēnikss” pēc zaudējuma „VEF Rīga” komandai par mata tiesu atkāpjas uz sesto pozīciju (17/15, 53,1%).
 
„Aldaris” LBL, 30. marts
BK Jēkabpils – „Barons/LDz” 78:75 (13:12, 21:28, 19:18, 25:17)
„Jēkabpils”: Larsons 14 (10 ab), Veselovs 14 (6ab), Sirsniņš 14, Kumpis 13 (11 ab), Virsis 10, Silavs 5, Dušels 4, Gūtmanis 2, Miglinieks
 
Nākamais mačs BK „Jēkabpils” gaidāms svētdien, 3. aprīlī, kad „lūši” savā laukumā uzņems vicečempionus – BK „Ventspils”.
 
Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”. 
 
Izmantotie avoti: basket.lv
 
Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības
 

Atstājiet komentāru