2024.gada 14. maijs

Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

BK „Jēkabpils” noslēdz BBL sezonu ar uzvaru pār čempioni „Šiauliai”

BK „Jēkabpils” noslēdz BBL sezonu ar uzvaru pār čempioni „Šiauliai”

Ceturtdien, 10. martā Jēkabpils sporta namā par ceļazīmi uz „Triobet” Baltijas Basketbola līgas (BBL) pusfinālu cīnījās „Jēkabpils” un „Šiauliai” komandas. Jēkabpilieši mača galotnē izrāva uzvaru ar 93:91, bet ar to nepietika, lai uzvarētu arī divu spēļu summā (157:164) un iekļūtu pusfinālā. Rezultatīvākais „Jēkabpils” basketbolists ar 22 punktiem un septiņām rezultatīvām piespēlēm bija Rinalds Sirsniņš.
 
Dzīšanos pakaļ iepriekšējā mačā zaudēto deviņu punktu deficītam BK „Jēkabpils” basketbolisti iesāka apņēmīgi un rezultatīvi, pēc piecām minūtēm spēlē sasniedzot zīmīgo deviņu punktu pārsvaru (16:7). Bet tad Šauļu basketbolisti ieslēdza tālo artilēriju un ceturtdaļa noslēdzās ar vairs tikai trīs punktu starpību – 23:20.
 
„Šiauliai” turpināja būt apskaužami precīzi no tālās distances un otro ceturtdaļu iesāka ar trīs precīziem trejačiem, bet ceturtdaļas vidū viesu pārsvars sasniedza deviņus punktus (38:47). Par atbildi „lūšu” kapteinis Rinalds Sirsniņš pusotras minūtes laikā salādēja trīs tālmetienus pēc kārtas un lielajā pārtraukumā jēkabpilieši devās ar cerīgu divu punktu deficītu – 47:49.
 
Trešās ceturtdaļas ieskaņā lietuvieši ātri pievienoja savam kontam vēl piecus punktus. Ceturtdaļas vidū jēkabpilieši pievilka līdz viena punkta deficītam (55:56), bet lielāko daļu laika „Šiauliai” komanda tomēr turējās pāris metienu attālumā. Pusstundas izskaņā Kamerons Ajers (Cameron Ayers) ar kārtējo tālmetienu palielināja čempionu pārsvaru līdz sešiem punktiem - 62:68.
 
Pēdējās ceturtdaļas uzdevums – atspēlēt divu spēļu summā nu jau iekrājušos sešpadsmit punktus, „lūšiem” tomēr izrādījās neizpildāms. Lai gan lielāko daļu mača čempionvienība turējās vadībā, spēles izskaņā jēkabpilieši parūpējās par pelnītu dāvanu gan sev, gan arī lieliskajiem faniem. Pusotru minūti līdz spēles beigām Modests Kumpis realizēja tālmetienu, Sirsniņš pievienoja divus precīzus soda metienus, un mājnieki izvirzījās vadībā ar 87:86. Atlikušajā laikā Kumpis un Tailers Larsons pievienoja katras vēl pa trīs punktiem, bet lietuviešiem neizdevās realizēt izšķirošo uzbrukumu, un BK „Jēkabpils” svinēja uzvaru pār BBL divkārtējiem čempioniem ar rezultātu 93:91. 
 
Divu spēļu summā uzvarētāji ar septiņu punktu pārsvaru ir BC „Šiauliai”, un viņi turpinās cīnīties BBL pusfinālā, bet BK „Jēkabpils” visus savus spēkus veltīs „Aldaris” Latvijas Basketbola līgai. Šī ir līdz šim veiksmīgākā BK „Jēkabpils” sezona Baltijas līgā, abas iepriekšejās sezonās „lūšiem” neizdevās pārvarēt astotdaļfināla slieksni.
 
“Pretinieks nebija stiprāks, bet gan daudz pieredzējušāks nekā mēs. Pieredzes trūkuma dēļ mēs neizmantojām daudzas nianses, kas nestu citu rezultātu. Otrkārt, mēs nevaram nosegt visu laukumu, izvēlējāmies sargāt groza apakšu, diemžēl pretinieki bija fantastiski precīzi trīspunktu metienos. Bet  ja mēs atstātu viņus brīvus zem groziem, viņi samestu vēl vairāk. Man nebija kauns par spēli, mēs cīnījāmies godam,” maču komentē BK „Jēkabpils” galvenais treneris Igors Miglinieks.
 
„Triobet” BBL ceturtdaļfināls, 10. marts 
BK Jēkabpils - Šiauliai 93:91 (23:20, 24:29, 15:19, 31:23) 
Jēkabpils: Sirsniņš 22 (7rp), Kumpis 17, Larsons 15, Rutkausks 13 (7ab), Dušelis 9, Silavs 8, Magone 7, Virsis 2, Miglinieks, Gūtmanis, Stiebriņš
 
BK „Jēkabpils” nākamo basketbola cīņu aizvadīs svētdien, 13. martā, kad „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas ietvaros Lapmežciemā tiksies ar BK „Jūrmala/Fēnikss.
 
Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”. 
 
Izmantotie avoti: bbl.net
 
 
Informāciju sagatavoja:
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības
 

Atstājiet komentāru