2024.gada 14. maijs

Aivita, Elfa, Elvita, Krišjānis

Jēkabpiliešiem smags zaudējums Valmierā

Jēkabpiliešiem smags zaudējums Valmierā

estdien, 5. martā Valmierā „Aldaris” Latvijas Basketbola līgas (LBL) mačā BK „Jēkabpils” atzina valmieriešu pārākumu un zaudēja ar rezultātu 68:100 (22:18, 13:29, 17:32, 16:21). „Lūšu” rindās pa desmit punktiem sameta Ronalds Rutkausks (viņa kontā arī deviņas bumbas zem groziem), Modests Kumpis, Tailers Larsons un Oskars Virsis.

Spēli jēkabpilieši aizvadīja nepilnā sastāvā, traumas turpina ārstēt Pāvels Veselovs un Jānis Pozņaks, bet Renārs Magone vēl pilda pēdējos pienākumus Latvijas Universitātes basketbola sistēmā, piedaloties Starptautiskās Studentu basketbola līgas turnīrā Jekaterinburgā. Pēc piecu mēnešu ārstēšanās beidzot laukumā devās Kristaps Miglinieks.

Maču ar četriem precīziem soda metieniem iesāka BK „Jēkabpils”, bet valmieriešu atbilde bija deviņu punktu vērtībā. Rinalda Sirsniņa divi precīzie tālmetieni pēc kārtas palīdzēja izcīnīt neizšķirtu, bet pēc brīža Oskara Virša divpunktnieks izvirzīja viesus vadībā ar 14:12. Līdz pat ceturtdaļas beigām „lūši” vadību noturēja un to noslēdza ar cerīgu 22:18.

Otrās ceturtdaļas ieskaņā ar Sanda Silava diviem precīziem trejačiem „lūši” panāca lielāko – 10 punktu pārsvaru spēlē – 28:18. Diemžēl ar to arī viesu panākumi uzbrukumā apsīka. Mājinieki pēc minūtes pārtraukuma laukumā atgriezās ar dubultu sparu un īsā laikā ne tikai atspēlēja deficītu, bet līdz puslaika beigām izvirzījās vadībā ar 12 punktiem (35:47).

Otrajā puslaikā „Valmiera/ORDO” spēlētāji turpināja saimniekot zem groziem, „lūšu” aizsardzība nespēja apturēt mājinieku uzbrukumus, un rezultāta starpība tikai turpināja pieaugt, spēles izskaņā sasniedzot 32 punktus. Rezultāts uz tablo – 68:100. BK „Jēkabpils” tas bija trešais zaudējums pēc kārtas LBL un kopumā 11. zaudējums 24 spēlēs. Jēkabpilieši turpina ieņemt piekto pozīciju LBL regulārā turnīra tabulā.

„Aldaris” LBL, 3.marts
BK Jēkabpils – BK „Valmiera/ORDO” 68:100 (22:18, 13:29, 17:32, 16:21)
”Jēkabpils”: Rutkausks 10 (9 ab.), Kumpis 10 (7ab.), Larsons 10, Virsis 10, Sirsniņš 9 (6 rp.), Silavs 9, Dušels 8, Miglinieks 2, Gūtmanis

Nākamo cīņu BK „Jēkabpils” aizvadīs „Triobet” Baltijas Basketbola līgā, kad ceturtdien, 10. martā Jēkabpils sporta namā ceturtdaļfināla atbildes spēlē tiksies ar Lietuvas „Šiauliai” komandu.

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA „Pata”, SIA „Mikor”, SIA „Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA „Erbauer Group”.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru