2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

BK „Ventspils” bez ierunām revanšējas jēkabpiliešiem

BK „Ventspils” bez ierunām revanšējas jēkabpiliešiem

Trešdien, 17. februārī Ventspilī „Aldaris” Latvijas Basketbola līgā BK „Jēkabpils” piedzīvoja smagu zaudējumu līgas vicečempioniem BK „Ventspils”. Mačs noslēdzās ar rezultātu 61:91 ventspilnieku labā. Labākais „lūšu”rindās ar 20 punktiem bija Modests Kumpis.

BK „Jēkabpils” basketbolisti cīņā devās bez komandas kapteiņa Rinalda Sirsniņa, traumas ārstē Pāvels Veselovs un Kristaps Miglinieks.

Pirmā ceturtdaļa jēkabpiliešiem pagāja smagi. Ventspilnieki demonstrēja ievērojami lielāku pārsvaru zem groziem un dzelžainu aizsardzību. „Jēkabpils” basketbolistiem izdevās realizēt vien divus divpunktu metienus no spēles un vēl trīs punktus pievienot no sods metienu līnijas. Rezultāts pēc pirmās desmitminūtes uz tablo viesiem gaužām neapmierinošs – 7:18.

Lai gan Kārļa Muižnieka trenētājiem vīriem neveicās no tālās distances (20 minūtēs trāpīti vien divi no 14 tālmetieniem), otrās ceturtdaļas vidū mājinieki bija panākuši jau 18 punktu pārsvaru (11:29). Tomēr jēkabpilieši tik viegli nepadevās. Tailers Larsons panāca lūzumu spēle, gūstot piecus punktus pēc kārtas. „Lūšu” artilērija turpināja šaut no tālās distances, un vēl pa vienam trejacim pievienoja gan Modests Kumpis gan Larsons. Ventspilnieki bija sasnieguši komandas piezīmju normu, kas viņiem maksāja vēl četrus punktus, un pēc pirmā puslaika spēlē bija atgriezusies intriga – viesu deficīts sadeldēts līdz astoņiem punktiem - 28:36

Ar pieciem punktiem „Ventspils” labā trešo ceturtdaļu iesāka Andrejs Gražulis. Jēkabpiliešu atbildi Larsona piecu punktu vērtībā pilnībā apdzēsa Kristapa Janičenoka uguņošana – astoņi punkti pēc kārtās, un „Ventspils” aizmukusi 19 punktu attālumā – 33:52. „Jēkabpils” pēc tāda uzbrukuma vairs neatguvās, un līdz trešā spēles nogriežņa beigām rezultāta starpība tikai pieauga – 38:63.

Pēdējā ceturtdaļa bija vairs tikai formalitāte, un ventspilniekiem izdevās revanšēties jēkabpiliešiem par zaudējumu iepriekšējā reizē Ventspilī. Trešais savstarpējais mačs noslēdzās ar rezultātu 61:91 par labu BK „Ventspils” (1:2). Tas bija jēkabpiliešu desmitais zaudējums 23 spēlēs.

Jēkabpiliešu rindās veiksmīgākie bija leģionāri – Modestam Kumpim 20 punkti un piecas atlēkušās bumbas, bet Tailera Larsona kontā 17 punkti un deviņas bumbas zem groziem.

„Aldaris” LBL, 17. februāris
BK „Jēkabpils” – BK „Ventspils” 61:91 (7:18, 21:18, 10:27, 23:28)
„Jēkabpils”:
Kumpis 20 (5ab), Larsons 17 (9ab), Rutkausks 8, Pozņaks 7, Dušels 4 (5ab), Silavs 8, Gūtmanis 2, Virsis, Stiebriņš

Nākamā spēle “Jēkabpils” komandai gaidāma otrdien, 23. februārī, kad jēkabpilieši savā laukumā otro reizi “Triobet” Baltijas Basketbola līgas astotdaļfinālā tiksies ar “Avis Rapla” komandu.

Basketbola klubu „Jēkabpils” atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo”, SIA „Jēkabpils PMK”, SIA “Pata”, SIA „Mikor”, SIA “Baltic Hotel Group”, AS „LNK industries”, SIA Erbauer Group.

Informāciju sagatavoja:
Lāsma Irša
BK “Jēkabpils”
sabiedriskās attiecības

Atstājiet komentāru