2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

E. Valeiko: Uz spēli jānāk cīnīties ar pirmo minūti

E. Valeiko: Uz spēli jānāk cīnīties ar pirmo minūti

„Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) regulārā čempionāta mačā sestdien, 10. janvārī BK „Jēkabpils" mājās ar rezultātu 83:90 piekāpās BK „Jūrmala/Fēnikss" (1:2). 20 punktus un sešas atlēkušās bumbas komandas labā izcīnīja Pāvels Veselovs, kas šajā mačā arī bija rezultatīvākais sniegums.
 

Spēles pirmajās minūtēs punkti starp nesamierināmajiem pretiniekiem tika gūti raiti, pirmo septiņus „lūšu" rindās guva Pāvels Veselovs (7:5). Pēc jūrmalnieku septiņu punktu izrāviena pirmā ceturkšņa ceturtajā minūtē (7:12) BK „Jēkabpils" zaudēja vadību cīņā un to līdz spēles izskaņai tā arī neatguva. Pirmajā puslaikā viesiem labāk par jēkabpiliešiem sekmējās tālmetienu izpilde, un tie pamanījās izcīnīt vairāk atlēkušās bumbas. Lielajā pārtraukumā laukuma saimnieki devās ar 12 punktu deficītu (36:48).
 

Otrā puslaika pirmajās desmit minūtēs jaunus pavērsienus jēkabpilieši nepanāca. Turpinājās nesavtīga cīņa par uzvaru trešajā savstarpējā mačā. Lielāko lūzumu spēlē jēkabpilieši piedzīvoja pie mīnus 20 punktiem (39:59) trešās ceturtdaļas sākumā. Taču spēles pēdējā ceturksnī BK „Jēkabpils" saņēmās, punktu ziņā pārliecinoši uzvarot viesus un minūti pirms spēles beigām samazinot rezultāta starpību līdz mīnus trīs punktiem – 81:84. Izšķirošajā minūtē, kad jēkabpiliešiem bija reāla iespēja pārspēt pretiniekus, rezultātu par labu jūrmalniekiem izšķīra mača beigās izpildītie soda metieni. BK „Jēkabpils" mājās ar septiņu punktu deficītu piekāpās BK „Jūrmala/Fēnikss" – 83:90.
 

Pavadot spēlē nepilnas 28 minūtes, Pāvels Veselovs komandas labā guva visvairāk – 20 punktus, tāpat basketbolists izcīnīja arī sešas atlēkušas bumbas. Artūrs Dušels, kura kontā pirmajā puslaikā bija nulle, atlikušajās 20 mača minūtēs komandas rezultātam pievienoja 17 punktus. Otrais labākais lietderības koeficients pēc Dušeļa piederēja Rinaldam Sirsniņam – 14 punkti un 10 rezultatīvas piespēles „lūšu" labā.
 

BK „Jēkabpils" galvenais treneris Edmunds Valeiko: „Uz spēli jānāk cīnīties ar pirmo minūti, nevis trīsdesmito. Dažiem spēlētājiem ir jāpārdomā sava rīcība. Neesmu apmierināts ar spēlētāju individuālo sniegumu. Nav rožu dārzs, lai sāktu spēlēt tad, kad jau ir lieli plusi vai lieli mīnusi. Katram jāparāda savs sniegums, nevar nākt uz spēli un domāt, ka kāds izdarīs viņu vietā. Statistika ļoti labi parāda, kurš šodien cīnījās un kurš vienkārši bija atnācis apskatīties, kā komandas biedri spēlē. Tas nebija novērots pirms tam."
 

„Aldaris" LBL regulārā sezona, 10.01.

BK „Jēkabpils" – BK „Jūrmala/Fēnikss" 83:90 (20:30, 16:18, 22:27, 25:15)

„Jēkabpils": Veselovs 20 (6ab), Dušels 17, Sirsniņš 14 (10rp), Čukins 8, Štelmahers 6, Šeļakovs 5, Virsis 5, Pozņaks 4, Teilors 3, Sokolovs
Nākamo spēli BK „Jēkabpils" aizvadīs izbraukumā Baltijas Basketbola līgā (BBL). Trešdien, 14. Janvārī pl. 18.30 jēkabpilieši spēkos mērosies ar igauņu pretinieku „TTU".
 
 
Basketbola klubu „Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo", SIA „Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA „Mikor", SIA "LIK Sistēmas", SIA „LatGran", AS „LNK industries".
 
 
Informāciju sagatavoja:
Līva Stašule
BK „Jēkabpils"

Atstājiet komentāru