2024.gada 18. maijs

Ēriks, Inese, Inesis

Pirmajā pusfināla cīņā BK „Jēkabpils” piekāpjas ventspilniekiem

Pirmajā pusfināla cīņā BK „Jēkabpils” piekāpjas ventspilniekiem

Piektdien, 25. aprīlī BK „Jēkabpils" aizvadīja „Aldaris" Latvijas Basketbola līgas (LBL) pusfināla cīņu pret šīs sezonas regulārā turnīra līdervienību – BK „Ventspils". Cīņas liktenis pēdējā ceturtdaļā izšķīrās par labu ventspilniekiem pie rezultāta - 70:86. Rezultāts sērijā pēc pirmās cīņas – 0:1, BK „Ventspils" labā.
 
 
Cīņas sākums un visa turpmākā spēle aizritēja pie liela trokšņa zālē, jo BK „Jēkabpils" līdzi atbalstīt bija atbraukusi komandas nu jau neatņemamā sastāvdaļa – līdzjutēji.
 

Pēc pirmajām trīs laukumā pavadītajām minūtēm rezultāts – 2:11. Jēkabpilieši, atrodoties iedzinējos, turpmāk veiksmīgi cīnījās par bumbu, kas vainagojās pirmajiem rezultātiem – 8:11. Astotajā minūtē „lūšiem" sāka krist arī tālmetieni un, noslēdzot pirmo ceturtdaļu, BK „Jēkabpils" atpalika tikai vairs ar diviem punktiem(15:17). Otrās ceturtdaļas sākumā laukumā dominēja jēkabpilieši. Ar Sirsniņa precīzo metienu tika panākts izlīdzināts rezultāts (17:17), un tūlīt pēc tam sekoja Bārnissa pienesums, izvirzot komandu vadībā (19:17). Pateicoties precīzi realizētajiem tālmetieniem un ātrajam solim spēlē, pirmajā puslaika pārtraukumā Jēkabpils komanda devās ar četriem punktiem plusā – 37:33.
 

Ar jaunu enerģiju atsākās otrais puslaiks, pirmās 10 minūtes aizritēja līdzvērtīgi un rezultatīvi, ar mainīgām vadībām spēlē. No trešās ceturtdaļas astoņu punktu izrāvienu veica ventspilnieki (52:47), taču šajā brīdī ātri reaģēja un izcēlās iepriekš cīņā ne tik aktīvie Jēkabpils spēlētāji Aleksejevs un Pozņaks, noturot līdzsvaru spēlē (60:61). Noslēdzošajā spēles ceturksnī cīņā mainījās scenārijs, pārliecinošu iniciatīvu ar izteikti agresīvu aizsardzību uzņēmās BK „Ventspils". Jēkabpiliešiem viesos nācās atzīt mājinieku pārākumu ar rezultātu – 70:86. Rezultāts pēc pirmās spēles pusfināla sērijā – 0:1, BK „Ventspils" labā. Cīņa ir tikai sākusies!
 

„Līdzīgā spēlē izšķiras dažādi momenti. Pāris neprecīzas lietas sīvā spēlē pāriet uz plus 10, plus 8 punktiem. Tā arī viss izšķiras. Bija vienlīdzīga spēle. Spēka izsīkuma mums viennozīmīgi nebija! Veiksmes momenti dažiem, koncentrēšanās momenti un tas viss kopā salasās pa mazam un īsā brīdī izšaujas ārā, tā mums arī ir gūtas uzvaras iepriekš, kā pretiniekam šovakar. Mūsējie ir malači! Skaidrs, ka pretiniekam šobrīd ir vieglāk, jo mēs mēnesi esam aizvadījuši bez atpūtas cīņā pret liepājniekiem," spēli komentēja BK „Jēkabpils" galvenais treneris Igors Miglinieks.
 

Pusfināla duelī pret ventspilniekiem BK „Jēkabpils" rindās izcēlās trīs spēlētāji: Kamerons Randls ar 16 punktiem, Trojs Bārniss – 14 punkti, Rinalds Sirsniņš – 13 punkti un piecas rezultatīvas piespēles.
 

Aldaris LBL, 1/2 fināla pirmā spēle, 25.04.
 

BK „Jēkabpils" – BK „Ventspils" 70:86 (15:17, 22:16, 23:28, 10:25)
Jēkabpils: Randls 16, Bārniss 14, Sirsniņš 13 (5rp), Virsis 9, Aleksejevs 7, Sokolovs 4, Pozņaks 4, Veselovs 3, Hlebovickis, Leja.
 
Otrais pusfināla mačs tiks aizvadīts mājās – Jēkabpils SN. Svētdien, 27. aprīlī plkst. 19.00 tiekamies otrajā LBL cīņā pret BK „Ventspils".
Dreskods – apģērbs BK „Jēkabpils" sarkanajā krāsā! Nāc, atbalsti savējos!
 

Par ceturtdaļfināla ziņām, spēļu grafikiem, tiešraidēm seko līdzi BK „Jēkabpils" mājas lapā – www.bkjekabpils.lv
 

Izmantotie resursi:
basket.lv
Basketbola klubu „Jēkabpils" atbalsta: Jēkabpils pilsētas pašvaldība, „LDZ Cargo", SIA „Jēkabpils PMK", SIA "Pata", SIA „Mikor", AS „LNK industries".
 

Informāciju sagatavoja:
Līva Stašule
BK „Jēkabpils"

Atstājiet komentāru