2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

250 jaunie basketbolisti no visas Latvijas tiekas ar Kristapu Porziņģi

250 jaunie basketbolisti no visas Latvijas tiekas ar Kristapu Porziņģi

Bērniem motivāciju nodarboties ar sportu, regulāri trenēties, pārvarēt grūtības un sasniegt arvien labākus rezultātus sniedz iedvesmojoši līderi, ar saviem panākumiem rādot, ka iespējams ir viss. Tādēļ svētdien, 5. jūnijā, banka Citadele jaunajiem basketbolistiem organizēja lielāko Kristapa Porziņģa fanu tikšanos. Rīgā bija ieradušies 250 jaunieši no 41 Latvijas pilsētas, lai smeltos iedvesmu trenēties un sasniegt labus rezultātus.

Olimpiskā sporta centra basketbola zālē pulcējās 10 līdz 14 gadus veci zēni un meitenes no dažādām sporta skolām un basketbola klubiem. Jauniešiem bija iespēja dzirdēt Kristapa Porziņģa stāstīto par viņa gaitām ASV, uzdot jautājumus, saspēlēties ar viņu un kopā nofotografēties. Jauniešiem šī tikšanās bija svētki un piedzīvojums ar muzikāliem pārsteigumiem no Aminatas Savadogo un grupas “Olas”, konkursiem un iesildīšanos kopā ar Renāru Zeltiņu. Bērni pacietīgi gaidīja savu kārtu piedalīties konkursos, rādīja prasmes, sākot no basketbola spēles iemaņām un beidzot ar dejošanu, kā arī atbalstīja biedrus un bija gatavi palīdzēt konkursu dalībniekiem, aizdodot cepurīti, kurpi vai paspiežot roku - tātad arī komandas gars un solidaritāte, kas ir svarīgas īpašības ceļā uz attīstību, mazajiem nav svešas.

Mazie basketbolisti ar entuziasmu devās uz laukuma, lai saspēlētos ar Kristapu Porziņģi. Daudzi bija sagatavojuši jautājumus, parādot lieliskas zināšanas un izpratni par basketbolu, kā arī asprātību. Bērni gribēja zināt gan to, kāds ir slavenā basketbolista apavu izmērs (izrādās: 50,5!) un mīļākais ēdiens (protams, mammas gatavots), gan to, ar kuru no NBA zvaigznēm viņam izveidojusies vislabākā sadarbība un draudzība, vai treneris uz viņu rājas par kļūdām, kādas ir emocijas pēc uzvarām un kā nezaudēt optimismu, ja nepaveicas. Un, protams, topošie basketbolisti vēlējās noskaidrot, kas ir galvenie soļi, lai sportā gūtu tādus panākumus, kā tas izdevies Kristapam Porziņģim. “Galvenais ir darīt to, kas patīk. Basketbols vai jebkurš cits sports, ar ko nodarbojies, ir jāmīl; tad arī gribēsies trenēties regulāri, ja nebūs tas jādara ar piespiešanos. Un svarīgs ir ģimenes atbalsts, ticība, ka izdosies sasniegt to, ko esi iecerējis,” atklāja Kristaps.

“Tas, kā Kristaps Porziņģis ar saviem sasniegumiem ir nesis Latvijas vārdu pasaulē, ir absolūti unikāli. Latvijas vārds Amerikā vēl nekad tik bieži nav minēts kā pēdējā pusgada laikā, un viņiem tas saistās ar vienu simpātisku, talantīgu un darbu mīlošu sportistu. Aprīlī biju Ņujorkā, un pat taksometra vadītājs, dzirdot, ka esmu no Latvijas, teica: “Zinu, Kristaps Porziņģis”. Kristaps ir autoritāte un elks daudziem bērniem Latvijā, tāpēc organizējām šo pasākumu, turklāt tādā veidā, lai bērniem no visdažādākajām Latvijas pilsētām dotu iespēju iepazīt Kristapu klātienē un iedvesmotu viņus sasniegumiem,” teica bankas Citadele valdes priekšsēdētājs Guntis Beļavskis.

“Man patīk būt kopā ar jauniešiem, kas mīl sportu un basketbolu. Viņi ir pilni ar brīnišķīgu enerģiju. Es aicinu arī citus jauniešus nodarboties ar sportu, trenēties un noticēt saviem spēkiem, nepadoties pie pirmajām grūtībām un īstenot lielas lietas,” teica Kristaps Porziņģis.

Pēc kopīgām basketbola spēlēm ar Kristapu un konkursiem jaunieši izmantoja iespēju kopā nofotografēties. Jāpiebilst, ka ikviens pasākuma dalībnieks tika pie Kristapa autogrāfa - iepriekšējās nedēļās Kristaps parakstīja 250 NBA spēļu fotogrāfijas, katrs no pasākuma dalībniekiem saņēma arī šādu dāvanu.

Šī gada sākumā “New York Knicks” komandā spēlējošais latviešu basketbolists Kristaps Porziņģis un banka Citadele uzsāka sadarbību. Kristaps Porziņģis ir Citadeles zīmola vēstnieks, un sadarbības mērķis ir iedvesmot Latvijas iedzīvotājus attīstībai un sasniegumiem. Kristapa Porziņģa tikšanās ar jaunajiem basketbolistiem ir pirmā lielākā aktivitāte Citadeles un sportista sadarbības ietvaros. Plānoti arī citi pasākumi un pārsteigumi.

No Jēkabpils jaunajiem basketbolistiem uz tikšanos ar K.Porziņģi bija Edgars Ivanovs, Mārtiņš Jākabsons, Gaitis Leiskins, Niklāvs Everts Vanags un Mārtiņš Mārcis Puriņš. Šie basketbolisti spēlē komandā, kuras sastāvā jaunieši šogad Jaunatnes basketbola līgā U-13 izcīnīja 4.vietu un arī Baltijas zēnu līgā ierindojās 4.vietā (komandas treneris Andris Čerjaks). 

Bildes no pasākuma apskatāmas TE!

Komentāri (0-1/1)

  • Tuu
    02.07.2018 18:32
    Intresanti cik vinam samaksaja par reklamu

Atstājiet komentāru