2024.gada 28. aprīlis

Gundega, Terēze

Jēkabpilieši iekļūst Latvijas U-16 izlases sastāvā

Jēkabpilieši iekļūst Latvijas U-16 izlases sastāvā

Rīgas Olimpiskajā centrā no 25.-26.janvārim, uz Latvijas U-16 izlases atlases treniņiem pirms starptautiskā turnīra basketbolā Turcijas pilsētā Samsunā, tika uzaicināti arī divi Jēkabpils Sporta skolas audzēkņi Kristers Elksnītis un Matīss Surkulis. Ir liels gandarījums, ka jauniešu vārdi pēc atlases treniņiem tika nosaukti starp 12 dalībniekiem, kas pārstāvēs Latviju. Sacensības norisināsies no 30.janvāra līdz 6.februārim. Pirmo spēli latvieši aizvadīs sestdien, plkst.14:30 ar Vācijas kadetiem. Spēļu tiešraides tradicionāli pieejamas Turcijas Basketbola federācijas mājaslapā.

Uz Turciju dosies Niks Salenieks, Artūrs Žagars (abi BJBS “Rīga/DSN”), Adrians Šnipke (BJBS “Rīga”), Valters Vēveris, Rainers Hermanovskis (abi Valmieras BSS), Gints Zomerfelds, Armands Berķis (abi “VEF skola”), Kristians Šefanovskis (Ventspils “Spars”), Kristers Elksnītis, Matīss Surkulis (abi Jēkabpils), Niks Līnis (Cēsis), Artūrs Kurucs (“Laboral Kutxa” jauniešu sistēma, Spānija). Uz Turciju netiek viens no komandas līderiem Tallinas turnīrā Anrijs Miška, kuram šajā laikā jāsakārto mācības Spānijā un jāpiedalās svarīgās spēlēs Madrides “Real” jauniešu komandas sastāvā.

Latvijas U16 izlases galvenais treneris Artūrs Visockis-Rubenis:

“Šonedēļ notikušajos koptreniņos izvērtējām jaunpienācējus, strādājām pie komandas aizsardzības pamatiem un uzbrukuma veidošanas. Lielāko uzmanību pievērsām spēles “lasīšanai” – prasmei pareizi novērtēt situāciju, pieņemt iespējami labākos lēmumus. Strādājām pie vietas ieņemšanas un atvēršanās. Daudzas lietas nācās mācīties atkārtoti, jo janvāra sākuma pieredze jau pagaisusi no atmiņas. Piedevām trīs jaunu spēlētāju iesaistīšana mainījusi akcentus komandas spēlē un ietekmē lomu sadalījumu. Turcijā centīsimies ar katru spēli spert soli uz priekšu komandas kopspēles veidošanā. Protams, cīnīsimies par uzvaru katrā spēlē.”

Turcijas turnīrā piedalīsies 12 komandas. Latvijas komanda iekļauta A apakšgrupā un no 30.janvāra līdz 3.februārim spēļu secībā sacentīsies ar Vācijas, Lietuvas, Slovēnijas, Turcijas un Bulgārijas kadetu izlasēm. Otrajā apakšgrupā spēlēs Argentīna, Francija, Melnkalne, Serbija, Ukraina un Turcijas otrā izlase Atkarībā no grupā ieņemtās vietas, pēdējās divās dienās būs spēles par 1.-4., 5.-8. vai 9.-12.vietu. Spēļu tiešraides tradicionāli pieejamas Turcijas Basketbola federācijas mājaslapā.

Latvijas komanda Turcijas turnīrā piedalīsies piekto gadu pēc kārtas. 2012.gadā tika iegūta 11.vieta (bilance 1-6), 2013.gadā – 7.vietā (3-5), 2014.gadā latvieši uzvarēja visās sešās spēlēs un 16 komandu konkurencē izcīnīja pirmo vietu, bet pērn finišēja 7.vietā (4-3).

Informācijas avots: www.basket.lv

Atstājiet komentāru