2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilieši PrīdānsSkrūders Eiropas U20 čempionātā finišē 9. vietā (PAPILDINĀTS)

Jēkabpilieši PrīdānsSkrūders Eiropas U20 čempionātā finišē 9. vietā (PAPILDINĀTS)

(Pievienota 2.rindkopa - trenera komentārs)

 

Latvijas jaunie pludmales volejbolisti, jēkabpilieši Reinis Prīdāns un Edvīns Skrūders šodien Kipras pilsētā Larnakā vispirms svinēja panākumu Eiropas U20 čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, bet tad piedzīvoja zaudējumu astotdaļfinālā.

 

"18:21 un  10:21 pirmais sets vairāk kā labs, bet nu pietrūka uzvarai. Otrajā setā daži kritumi, kur tika zaudēti 3-4 punkti. Mēğinājām lauzt spēles gaitu gan ar zonu maiņu gan dažādot uzbrukumu, bet īsti spēle nevedās. Jāuzteic, protams, Francijas duets, nospēlēja ļoti pārliecinoši uzbrukumā pie mūsu serves. Ar turnīru esam apmierināti, ļoti laba pieredze starptautiskajā arēnā, priekš pirmās reizes arī neslikts rezultāts. Turpināsim izbaudīt volejbola svētkus, bet tagad kā skatītāji. Čaļiem arī ļauts pasauļoties, jo līdz šim tas nebija aktuāli," komentē treneris Mārcis Obrumans.

 

Prīdāns un Skrūders rīta pusē gana pārliecinoši ar 2-0 (21:10 un 21:18) pārspēja Anglijas pludmales volejbolistus Hariju Džounsu un Issu Batrani, bet astotdaļfinālā ar 0-2 (18:21 un 9:21) atzina Francijas dueta Arno Gotjē-Rata un Arno Luazo pārākumu, kuriem pēc uzvaras apakšgrupā pirmā kārta izslēgšanas spēlēs bija brīva.

 

Tādējādi Latvijas pludmales volejbolisti Eiropas U20 čempionātā ieguvuši dalītu devīto vietu, kā arī nopelnījuši 40 reitinga punktus. Atgādinām, ka apakšgrupu turnīrā Prīdāns un Skrūders izcīnīja divas uzvaras trīs mačos, kas ļāva ieņem otro vietu.

 

Latvijas sieviešu duets Terēze Hrapāne un Anastasija Kravčenoka Eiropas U21 čempionātā piedzīvoja trīs zaudējumus trīs spēlēs un kopvērtējumā ierindojās dalītā 25. vietā.

 

Avots: sportacentrs.com

Atstājiet komentāru