2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilieši PrīdānsSkrūders iekļūst Eiropas U20 čempionāta 18 finālā

Jēkabpilieši PrīdānsSkrūders iekļūst Eiropas U20 čempionāta 18 finālā

Latvijas jaunie pludmales volejbolisti, jēkabpilieši Reinis Prīdāns un Edvīns Skrūders šodien Kipras pilsētā Larnakā svinēja panākumu Eiropas U20 čempionāta izslēgšanas spēļu pirmajā kārtā, tādējādi sasniedzot astotdaļfinālu.


"Šodien spēle norisinājās praktiski bezvējā, izskatās šādi laika apstākļi čaļiem labāk patīk. Pret angļiem bija teicama spēle aizsardzībā, tāpat bloks darbojās neslikti. Tagad atpūšamies, nākamā spēle pret frančiem pl. 13:45 uz 4.korta," saka treneris Mārcis Obrumans.


Prīdāns un Skrūders gana pārliecinoši ar 2-0 (21:10 un 21:18) pārspēja Anglijas pludmales volejbolistus Hariju Džounsu un Issu Batrani.
Izslēgšanas spēļu otrajā kārtā jeb astotdaļfinālā latviešiem šodien, plkst. 13.45 būs jātiekas ar Francijas duetu Arno Gotjē-Ratu un Arno Luazo, kuriem pēc uzvaras apakšgrupā pirmā kārta izslēgšanas spēlēs bija brīva.

 

Jēkabpiliešu sasniegumu atzinīgi novērtē arī Jēkabpils domes priekšsēdētājs Leonīds Salcevičs, uzsverot, ka lepojas ar jauniešu panākumiem. Viņš piebilda, ka nākamā gada budžetā tiks atvēlēta nauda pludmales volejbola zāles ierīkošanai, lai ar šo sporta veidu varētu nodarboties arī ziemā. Šim nolūkam zāli atvēlējis SIA "LC Būve" valdes priekšsēdētājs Dainis Dzērvītis. Nauda nepieciešama pludmales smilšu atvešanai un iebēršanai sporta zālē, kā arī  tās uzturēšanai.


Jau ziņots, ka Edvīns Skrūders un Reinis Prīdāns /treneris Mārcis Obrumans/ Larnaca pilsētā Kiprā ir uzsākuši Eiropas čempionātu U20 grupā pludmales volejbolā. Pirmajā dienā tika izspēlētas apakšgrupas spēles. Uzvaras tika izcīnītas pret slovēņiem divos setos 21-13;21-14 un pret rumāniem divos setos 23-21; 21-16. Zaudējums tika piedzīvot pret grupas favorītiem šveiciešiem arī divos setos 17-21;17-21 un iegūta otrā vieta grupā. Tas nozīmēja, ka izslēgšanas spēles sāksies no pirmās kārtas. Otrajā dienā vieksmīgs rīts un plkst 10.15 uzsāktā spēle tika uzvarēta arī divos setos pret angļiem Jones/Batrane 21-10;21-18.

Atstājiet komentāru