2024.gada 27. jūlijs

Dita, Marta

Jēkabpils novadā iepriekšbalsošanā Eiropas parlamenta vēlēšanās nobalsojuši 1025 vēlētāji

Jēkabpils novadā iepriekšbalsošanā Eiropas parlamenta vēlēšanās nobalsojuši 1025 vēlētāji

Jēkabpils novadā iepriekšējās balsošanas dienās Eiropas parlamenta vēlēšanās nobalsojuši 1025 vēlētāji jeb 3,38 procenti no balsstiesīgo vēlētāju skaita, liecina Centrālās vēlēšanu komisijas dati. Jēkabpils novadā ir 30 299 balsstiesīgi vēlētāji.

Arī otrajā iepriekšbalsošanas dienā 6.jūnijā visaktīvāk vēlētāji apmeklējuši vēlēšanu iecirkni Jēkabpils Tautas namā, šeit nobalsojuši 111 vēlētāji jeb abās dienās kopā - 141. Savukārt vismazāk vēlētāju vakar bija iecirknī Dignājas pamatskolā - divi. Jāpiebilst, ka atšķirībā no pirmās iepriekšbalsošanas dienas, vakar vēlētāji bija devušies uz viesiem Jēkabpils novada 32 iecirkņiem.

Saskaņā ar CVK datiem, Latvijā iepriekšējās balsošanas laikā Eiropas Parlamenta vēlēšanās nobalsojuši 63 tūkstoši 157 vēlētāji jeb 4,1% no balsstiesīgajiem. Pirmdien Latvijā iepriekšējās balsošanas laikā Eiroparlamenta vēlēšanās nobalsoja 13 tūkstoši 127 vēlētāji jeb 0,85% no balsstiesīgajiem. Līdz pirmdienas pēcpusdienai pasta balsošanā no vēlētājiem ārvalstīs saņemtas tūkstoš 603 balsis. Līdz šim divu dienu laikā visvairāk vēlētāju nobalsojuši Vidzemē - 19 tūkstoši 917 jeb 5,02%, bet vismazāk vēlējuši Latgalē - 4 tūkstoši 354 jeb 2,31% balsstiesīgo. 

Iepriekš nobalsot varēs arī šodien no pulksten 13.00 līdz 18.00ā. Eiropas Parlamenta vēlēšanu diena Latvijā būs rītn, 8.jūnijā, kad balsot varēs no pulksten astoņiem rītā līdz pulksten astoņiem vakarā.

Balsošanas dokuments Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir derīga pase vai personas apliecība (eID). Balsstiesīgo vēlētāju uzskaitei Eiropas Parlamenta vēlēšanās lieto vēlētāju reģistru un vēlētājiem ir tiesības  balsošanai izvēlēties jebkuru vēlēšanu iecirknī Latvijā vai ārvalstīs bez iepriekšējas pieteikšanās.

Tiesības piedalīties Eiropas Parlamenta vēlēšanās ir Latvijas pilsoņiem, kā arī citu Eiropas Savienības dalībvalstu pilsoņiem, kuri vēlēšanu dienā sasnieguši 18 gadu vecumu.

Atstājiet komentāru