2024.gada 16. jūnijs

Justīne, Juta

Brīvdienās Viesītes apkārtnē notiks Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona lauka taktiskais vingrinājums

Brīvdienās Viesītes apkārtnē notiks Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona lauka taktiskais vingrinājums

No 25. līdz 26. maijam Jēkabpils novada Viesītes pagasta teritorijā norisināsies Zemessardzes 3. Latgales brigādes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona lauka taktiskais vingrinājums ar mērķi trenēt un pārbaudīt vienības vispārējās kaujas spējas, portālu Radio1.lv informēja Zemessardzes 3.Latgales brigādes Komunikācijas daļa.

Mācību laikā notiks īslaicīga karavīru un zemessargu izvēršanās apvidū, kā arī militārā transporta pārvietošanās pa koplietošanas un piegulošajiem mazākas nozīmes ceļiem. Mācību uzdevumi tiks veikti gan diennakts gaišajā, gan arī tumšajā laikā, lai trenētu spēju veikt uzdevumus dažādos apstākļos.

Militārās mācības norisināsies uz iepriekš saskaņotiem valstij un pašvaldībām, kā arī juridiskām un privātām personām piederošiem zemes īpašumiem, lai mācību uzdevumus iespējami pietuvinātu reālajai situācijai. 

Mācību laikā Jēkabpils novada Viesītes pagasta teritorijā pārvietosies militārā tehnika un zemessargi ar strēlnieku ieročiem. Mācību uzdevumu veikšanai tiks izmantota mācību munīcija un kaujas imitācijas līdzekļi, kas rada troksni, bet nekādā veidā neapdraud cilvēku veselību un dzīvību, tomēr, ja tāda tiek atrasta, to nedrīkst aiztikt. Pēc mācībām izmantotās teritorijas nepieciešamības gadījumā tiks sakoptas. Zemessardze pateicas iedzīvotājiem par atbalstu Latvijas aizsardzības stiprināšanā. 

Aicina iepazīties ar informāciju par iespējām dienēt Zemessardzē tīmekļvietnes www.klustikaravirs.lv sadaļā dienests Zemessardzē. Plašāku  informāciju par dienestu var iegūt, zvanot uz tālruņa numuru 1811 vai rakstot uz e-pasta adresi esizemessargs@mil.lv. Būt gatavam rītdienai nozīmē visu uzsākt šodien. Esi savas zemes sargs – stājies Zemessardzē!


Foto: Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljona arhīvs

Atstājiet komentāru