2024.gada 3. maijs

Gints, Uvis

Jēkabpils ugunsdzēsēji brīvdienās saukti uz trim ugunsgrēkiem

Jēkabpils ugunsdzēsēji brīvdienās saukti uz trim ugunsgrēkiem

Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no šī gada 15.marta plkst. 6.30 līdz 18. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona pārvalde saņēma 29 izsaukumus – 21 uz ugunsgrēku dzēšanu, piecus uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

VUGD Jēkabpils daļas ugunsdzēsēji glābēji saņēmuši trīs izsaukumus – divus uz ugunsgrēkiem, vienu uz kūlas ugunsgrēku.

Piektdien Strautnieku ielā Jelgavā dega mikroautobuss 3 m2 platībā. Bauskas novada Iecavā dega lapas un zari 10 m2 platībā. Aizkraukles novada Skrīveru pagastā uz lauka dega riepas 10 m2 platībā. Tukuma novada Zemītes pagastā vienstāva dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. Ķieģeļu ielā Jēkabpilī dega atkritumu konteiners 3 m2 platībā. Jelgavas novada Jaunsvirlaukas pagastā četrstāvu dzīvojamās mājas trešā stāva balkonā dega sadzīves mantas 4 m2 platībā. 
Sestdien Raudas ielā Tukumā trīsstāvu neapsaimniekotā ražošanas ēkā dega atkritumi 1 m2 platībā. 

Naktī uz svētdienu plkst. 2.18 VUGD saņēma izsaukumu uz Bauskas novadu, kur divstāvu dzīvojamās mājas otrā stāva dzīvoklī pie krāsns dega malkas briketes 3 m2 platībā. Ugunsgrēku pirms VUGD ierašanās nodzēsa kaimiņi, kuri degšanu bija pamanījuši un izsaukuši operatīvos dienestus.  Ugunsgrēkā gāja bojā cilvēks. 

Naktī uz pirmdienu Brīvības ielā Dobelē dega vienstāva šķūnis 15 m2 platībā. Jēkabpils novada Krustpils pagastā saimniecības ēkā uz grīdas dega spainis ar pelniem un sadzīves mantas 2 m2 platībā. Liesmas nodzēstas pirms VUGD ierašanās. 

Aizvadītajās diennaktīs dzēsti deviņi kūlas ugunsgrēki dzēsti:
•    Prohorova ielā Jelgavā 600 m2 platībā;
•    Bauskas novada Vecumnieku pagastā 800 m2 platībā;
•    Jelgavas novada Svētes pagastā 700 m2 platībā;
•    Aizkraukles novada Aiviekstes pagastā 500 m2 platībā;
•    Tukuma novada Kandavas pagastā 250 m2 platībā;
•    Dobeles novada Bērzes pagastā 2100 m2 platībā;
•    Ķieģeļu ielā Jēkabpilī 5000 m2 platībā;
•    Aizkraukles novada Pļaviņās 200 m2 un 100 m2 platībā.

VUGD atgādina, ka sausās zāles dedzināšana apdraud cilvēku īpašumu, veselību un dzīvību, kā arī rada būtisku kaitējumu dabai!
 
Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 170 izsaukumus – 80 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā 28 uz kūlas ugunsgrēku dzēšanu, 56 uz glābšanas darbiem, bet 34 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru