2024.gada 4. maijs

Vijolīte, Viola, Vizbulīte

Jēkabpilī un Aizkrauklē dzēsti kūlas ugunsgrēki

Jēkabpilī un Aizkrauklē dzēsti kūlas ugunsgrēki

Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no šī gada 8.marta plkst. 6.30 līdz 11. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) Zemgales reģiona pārvalde saņēma 29 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 10 uz glābšanas darbiem un vēl 10 izsaukumi bija maldinājumi, informē VUGD pārstāve Viktorija Gribuste.

Piektdien Ķieģeļu iela Jēkabpilī dega kūla 30 m2 platībā. Savukārt svētdien pusdienlaikā Aizkraukles novada Daudzeses pagastā dega kūla 4000 m2 un šķūnis 10 m2 platībā. Lazdu ielā Aizkrauklē dega kūla 20 m2 platībā, Aizkraukles novada Neretas pagastā dega kūla 800 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Lai gan daudzi kūlas dedzinātāji domā, ka viņi uguns liesmas spēs kontrolēt, diemžēl ikgadējā skarbā statistika liecina par pretējo – nodedzinātās ēkas un automašīnas, cietušie cilvēki un izdegušie vairāki desmiti hektāru teritorijas liecina par to, ka uguni un ugunsgrēku nav iespējams kontrolēt! Tā ir bīstama un nesaudzē neko, ko savā ceļā sastop.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 156 izsaukumus – 67 uz ugunsgrēku dzēšanu, 49 uz glābšanas darbiem, bet 40 izsaukumi bija maldinājumi.

Atstājiet komentāru