2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpilī brīvdienās divos gadījumos dzēsti degoši sodrēji skurstenī un divas siltumnīcas

Jēkabpilī brīvdienās divos gadījumos dzēsti degoši sodrēji skurstenī un divas siltumnīcas

Aizvadītajās trīs diennaktīs, laika posmā no šī gada 1.marta plkst. 6.30 līdz 3. marta plkst. 6.30, Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta Zemgales reģiona pārvalde saņēma 24 izsaukumus – desmit uz ugunsgrēku dzēšanu, 11 uz glābšanas darbiem un vēl trīs izsaukumi bija maldinājum, Radio1.lv informēja VUGD pārstāve Anete Strazdiņa.

Piektdien ugunsdzēsēji glābēji devās uz Aldaunas ielu Jēkabpilī, kur divstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā, kā arī uz Zīlānu ielu Jēkabpilī, kur trīsstāvu dzīvojamās mājas dūmvadā dega sodrēji 1 m2 platībā. 

Naktī uz svētdienu plkst. 3.37 ugunsdzēsēji glābēji steidzās uz Andreja Pormaļa ielu Jēkabpilī, kur dega divas siltumnīcas 250 m2 platībā. Plkst. 5.33 ugunsgrēks likvidēts. 

VUGD atgādina, ka dūmvadu attīrīšana no sodrējiem ir jāveic regulāri, lai novērstu to degšanu! Sadegot sodrējiem, dūmvadā veidojas augsta temperatūra, kas laika gaitā var bojāt dūmvada konstrukciju. Bojāts dūmvads ir ugunsbīstams, jo dzirksteles pa plaisām var nokļūt ārpus dūmvada uz jumta konstrukcijām, pārsegumiem un bēniņos esošajiem priekšmetiem, izraisot plašu un postošu ugunsgrēku!

Sestdien plkst. 12.37 saņemts izsaukums uz Tukuma novada Smārdes pagastu, kur bija avarējis kvadricikls un zem tā bija iespiests cilvēks. Ugunsdzēsēji glābēji notikuma vietā atbrīvoja cilvēku un nogādāja to līdz Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Plkst. 14.04 darbi notikuma vietā pabeigti. 

Sestdien īsi pirms pulksten pus pieciem ugunsdzēsēji glābēji saņēma izsaukumu uz Pļaviņām, kur uz ledus vižņiem atradās cilvēks un devās uz upes vidu. Valsts policijas pārstāvji ar drona un skaļruņa palīdzību veica pārrunas ar cilvēku. Pārrunu rezultātā vīrietis devās uz krasta pusi, savukārt ugunsdzēsēji glābēji devās viņam pretī. Sasniedzot vīrieti, glābēji viņu nogādāja krastā un nodeva Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem.

Naktī uz svētdienu, plkst.1.26 saņemts izsaukums uz Dobeles novada Tērvetes pagastu, kur divstāvu dzīvojamās mājā dega starpstāvu pārsegums 6 m2 platībā. 

Aizvadītajās diennaktīs ugunsdzēsēji glābēji Zemgalē arī devās uz izsaukumiem, kur piektdien Meža prospektā Dobelē piecstāvu dzīvojamās mājas ceturtā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts bija piededzis bez uzraudzības atstāts ēdiens. Sestdien Daugavas ielā Pļaviņās sakārtoja ceļa braucamo daļu pēc ceļu satiksmes negadījuma, Zemeņu ielā Jelgavā dega vieglā automašīna 4 m2 platībā un Kurzemes ielā Tukumā dega vieglā automašīna 0,2 m2 platībā. Svētdien Bērzes ielā Dobelē dega pieci atkritumu konteineri 10 m2 platībā, Lielajā ielā Tukumā dega atkritumu konteiners 1 m2 platībā un Draudzības ielā Bauskā dega kravas automašīnas elektroinstalācija un siltinājums kravas nodalījumā 2 m2 platībā. 

Sestdien Zemgalē dzēsti divi kūlas ugunsgrēki – sestdien Bauskas novadā dega kūla 200 m2 platībā, bet Jelgavas novada Līvbērzes pagastā dega kūla 1000 m2 platībā. 

VUGD atgādina, ka kūlas dedzināšana ir aizliegta. Lai gan daudzi kūlas dedzinātāji domā, ka viņi uguns liesmas spēs kontrolēt, diemžēl ikgadējā skarbā statistika liecina par pretējo – nodedzinātās ēkas un automašīnas, cietušie cilvēki un izdegušie vairāki desmiti hektāru teritorijas liecina par to, ka uguni un ugunsgrēku nav iespējams kontrolēt! Tā ir bīstama un nesaudzē neko, ko savā ceļā sastop.

Aizvadītajās diennaktīs VUGD kopumā saņēma 126 izsaukumus – 42 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā trīs uz meža ugunsgrēku dzēšanu, 55 uz glābšanas darbiem, bet 29 izsaukumi bija maldinājumi.

Jēkabpils VUGD svētdienas naktī, dzēšot ugunsgrēku Pormaļa ielā.
Aculiecinieka foto

Atstājiet komentāru