2024.gada 1. maijs

Ziedonis

Jēkabpils slimnīcā norit ģimnāzijas skolnieču rīkotā akcija “KoMediķis” (FOTO)

SIA “Jēkabpils reģionākā slimnīca” norisinājās akcija “KoMediķis” , kuru organizēja un vadīja pilsoniskās iniciatīvas projekta un sabiedriskā darba ietvaros, informē Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 12. klases skolnieces - Evelīna-Līva Ozola, Iveta Žakeviča un Jekaterina Zeniņa.

“KoMediķis” akcijas mērķis ir sagādāt prieku un smaidu bērniem Jēkabpils reģionālajā slimnīcā, kā arī uzlabot mazo pacientu psiholoģisko stāvoklī, veicinot ātrāku atveseļošanos.

Šīs akcijas ideja tika aizgūta no Rīgas slimnīcu labdarības akcijām "DrKlauns" un Sanfrancisko labdarības akcijas “Medical Clown project”. Jēkabpilī līdzīgas akcijas nav tikušas rīkotas, tādēļ  šī ideja tika nedaudz interpretēta mūsu izpildījumā.

Ģimnāzijas 11. un 9. klases skolnieces Evelīna Stikane un Anete Bērzina ar mīlestību un prieku nodevās misijā – ar klaunādes tēliem slimnīcā izgaismot mazo un lielo pacientu ikdienu. Mēs ar katru uzstāšanos mirkli centās ienest bērnu sirdīs un prātos kādu lāsi prieka un cerības.

Laikposmā  no 20.decembra 2023.gada jau ir notikušas trīs "KoMediķis" akcijas, kuru laika Evelīna un Anete improvizējot iesaistīja bērnus dažādās jautrās aktivitātēs, kas uzlaboja bērnu emocionālo stāvokli un palīdzēja pārvarēt stresu. Šo pozitīvo ietekmi turpināsim līdz aprīlim, rīkojot "KoMediķis"akcijas.

Mazo pacientu vecāku komentārs par akcijas norisi: “Meitenes ir malači! Aktrises ir ļoti atraktīvas, enerģiskas un mīļas. Organizatores ir ļoti jaukas – iesaistās komunikācija ar aktieriem un bērniem, organizētas un atbildīgas pret bērnu tiesībām (foto,video) saprotošas, ja pasaka ka nevēlas.” “Paldies par akciju būtu ļoti jauki ja kaut kas līdzīgs turpinātos.”

Sirsnīgi pateicamies Jēkabpils reģionālās slimnīcas vadībai, īpaši ārstei-pediatrei, bērnu nodaļas vadītājai Aijai Briškai par iespēju īstenot akciju “KoMediķis”, kā arī bērnu nodaļas personālam par atbalstu.

Paldies sakām  Jēkabpils Valsts ģimnāzijas skolotajai, projekta vadītājai Dagnijai Kalniņai par palīdzību un atbalstu projekta darba īstenošanas laikā. 
Pieredze mums māca, ka pat  nelieli īstas mīlestības darbi var ievērojami mainīt citu cilvēku dzīvi.

Padarīsim pasauli gaišāku un laipnāku kopā!

Jekaterina Zeņina, "KoMediķis" organizatoru vārdā Jēkabpils Valsts ģimnāzijas 12.b  klases skolniece

Atstājiet komentāru